Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mlýnek na maso

spagetka: špagi - s masem samozřejmě zeleninu v PH taky dělám / např. svíčkovou :-p /, ale samostatně - jen na uvaření brambor nebo jen zeleníny ho nepoužívám;-)

xjurny: souhlasím s Maris:yes:, Pomaláček je také naprosto ideální na veškeré vývary, které táhnu, jako naše babky, několik hodin při menší spotřebě elektriky, než bych to udělala na plotýnce.
V tom Pomalém sice někdy dělám i maso + brambory + zelenina jako jídlo z jednoho hrnce, ale ne pokaždé, i když i tu mě nejvíc překvapilo, že ani brambory ani zelenina nejsou "rozblemcané".
Ale tlakáč také rozhodně v kuchyňské lince nechám.
Jakož i pečící pánev od Ety - prostě se rozhoduju pak podle času a receptu, co použiju ;-);-)

xjurny: zeleninu ani brambory v něm nevařím, to mi připadá zbytečné, i když by to samozřejmě šlo, takže tady papiňák nenahradím / já jsem ale zeleninu a brambory v papiňáku nevařila nikdy, na rozdíl od jiných, kteří bez něho ani ránu:-)) /, ale na tužší maso je Pomalý hrnec ideální, tam změkne a je šťavnatá i podrážka;-):-)). Ten Pomalý hrnec je úžasný, jsem jeho velkým zastáncem, ale papiňák je asi univerzálnější:-)

maris: takže pomalým hrncem nahradím tlakový hrnec? Uvařím tam zeleninu, brambory a třeba i tužší maso?

Já mám papiňák taky od Tescomy - jeden větší, jeden menší - jedno víko. Stačilo mi to úplně, nestalo se mi, že bych potřebovala vařit ve dvou papiňácích najednou. Byla jsem s ním spokojená, ale od té doby, co mám PH je nepoužívám.:-))
Remosku miluju a nedám na ni dopustit.:-) Měla jsem ji jen na chatě, ale letos jsem si ji pořídila i domů, i když tu mám troubu. Maso pečené v ní mi připadá šťavnatější, na zapékání ideální - a hlavně o moc úspornější než trouba.:yes:

Radku, ja mám jednu kuchtu z Maďarska a druhú smaltovanú ešte zo zásielkového domu Magnet. Ak by som kupovala teraz, tak určite niečo od Tescomy. ;-)

Mak meliem vždy na mlynčeku, nie ručnom, aj keď aj ten mám, ale desaťročia na robote. Stará ETA slúži doteraz výborne. :-D Nové roboty akosi ten mlynček na mak nemajú, všeobecne majú menej funkcií ako staré roboty. :-)

Tlakáče jsem měl různé,nyní mám Banquet 3,5 a 6 l,s těmi jsem velmi spokojený.Měl jsem i Green,ale nebylo to to pravé ořechové.Nejhorší byly s tou prohnutou poklicí,co se zasunovala dovnitř.

Jinak na remosku taky nedám dopustit,mám tu menší ještě s hliníkovou mísou. Je vhodná na přípravu jídla tak pro dvě osoby, pro početnější rodiny je ještě jedna remoska s větší mísou. Používám ji opravdu hodně, parádně se v ní dají péct i moučníky. A jinak robot, ponorný mixér i ruční šlehač mám zn. Bosch.

zizala:Ja mam tedy ten obycejny, ale jsem spokojena, na zeleninu mam parni, jinak PH, dve bravosky, dve pekarny...kurnik, ze ja se divim, kde se mi ty prasule ztraci:-D.

xjurny:Ahoj Radi:-K
Mlýnek na maso máme ten obyčejný,ruční a tyčový mixér teké jen ten samostatný,takže v tom neporadím:-8
Ale co se týká tlakových hrců,tak těch mám několik:-)Od 3,5l až po 9litrové.Mám značku Orion a Banquet-cenově cca 380,-kč-750,-kč(+skleněná poklice jako bonus)a jsem velice spokojená:-!Jsou na všechny druhy sporáků od plynu až po indukci.V těch velkých také zavařuji-dám do hrnce pařák,cca 250ml horké vody a ještě se nám za celou dobu nestalo,že by byla sklenka s kolobáskama,hříbkama,nebo s něčím jiným zkažená:-)

Mám Bio exklusiv, to jsem zapomněla dodat, umožňuje šetrný způsob vaření zeleniny :-)

A k té remosce - taky bych hlasovala pro remosku, na chalupě ji využívám maximálně, nemusím rozpalovat troubu, upeču v ní maso i buchty ;-) A jednu malou mám i doma, stačí pohodlně na pečení pro dva, když jsou holky přes týden pryč :-))

Hella:Specialne Tescoma ma na indukci vhodne vsechny;-), coz by mozna mohl byt problem u no name hrncu z obchodnich retezcu.

Já jen drobnost k tomu vařenému máku. Pokud někdo nemá mlýnek na mák , je možné mák uvařit a pak ponorným mixerem rozmixovat. Dříve se takto vařený mák třel takovou dřevěnou palicí v hmoždíři, nebo podobné hlubší nádobě. Ty nóbl kuchařky takto třely i předem mletý a pak uvařený mák. Je to opravdu znát, jak je jemňounký. :yes: Někdo to tady chválil, že se dá syrový mák umixovat tyčovým mixerem, ale mě to nechutná. Já osobně melu mák el. mlýnkem na kafe.
Jinak k těm tlakovým hrncům... Pokrok rychle letí, většinou rychleji než naše kuchyňské vybavení :-D. Proto není od věci si zjistit, zda tlakáč je i na indukci. Je to blízká budoucnost, tak ať už na ní máte hrnec připravený.;-)

xjurny: Já mám taktéž sadu dvou nerez hrnců, menšího a většího. V sadě je jedna poklice na vaření pod tlakem, jedna skleněná poklice a nerez pařáček.Jedna tlaková poklice pro mé vaření úplně stačí, hodně využívám taky ten pařáček a skleněnou poklici. Ponejvíce na vaření brambor ve slupce, taky zeleniny nebo dietních masových roládek zabalených v alobalu. Pokud bych kupovala znovu, tak si vyberu sadu stejného složení. Nemám ji ale od žádného známého výrobce, byla už dávněji kupovaná v Kauflandu. Pokud se jedná o jednoduchost a bezpečnost, doporučila bych značku Tefal nebo Tescoma, ale konkrétně neporadím. Mně by se třeba líbila tato sada, třeba ji tady někdo má a napíše jak je spokojený.Taky by mě to zajímalo.:-)) http://www.tefal.cz/All+Products/Cookware/Pressure...

xjurny:Mam taktez Tescomu se sendvicovym dnem jako zizalka a spokojenost maximalni jiz ctvrty rok.
http://eshop.tescoma.cz/vareni/tlakove-hrnce/comfo...

Mmch k te remosce...ja se domnivam, ze oproti elektricke panvi ma podstatne vyhody.Osobne bych volila bravosku, ktera obe funkce vlastne spojuje.Cast se spiralou muzes pouzivat v obou polohach.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek