Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ZELÍBRANÍ

Nedá mi to a přidám ještě několik fotek, které dělal loni kamarád Jarouš K. právě ve Vidově.Zelí je Roudenské z velkokrouhárny a jstě ho znáte někteří z plastových sáčků, které také v družstvu dělají a je velmi dobré na segedýn, zelňáky, K vepřové, kachně, huse s knedlíkem To je moje dieta.

S manželkou jsme po nedávné smrti rodičů (83 a 89 let)zůstali sami (když nezajde dcerka s manžele, nebo vnučka) a máme problém uvařit určité množství aby moc nezbývalo a nemuselo se moc uchovávat a nejedlo se ještě několik dnů (říkáme ohlížáky,nebo ze včerejška). Vždy se množství, neodhadne ale jídlo by se nemělo vyhazovat a plýtvat, když někde ve světě není co jíst. Proto (Snad toto počínání moc neodsoudíte), když smažíme(většinou olej se sádlem) a zůstane omastek- nepřepálený. Slijeme ho bez drobků do sklenice a uchováme v chladnici.Dá se znovu použít, ale většinou přilijeme další a když je ho více uděláme naše vesniclé zelňáky na plech.(Budem záhy dělat a pak dodám recept a fotečky). Zatím jen pár obrázků z Vidovského Zelíbraní. Problém, které vybrat aby vysthli atmosféru. Snad Tyto.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek