Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

marcipan

magdalenka:-D...no to vies...my damy so zrelymi kolenami sme si nasli zabavku....samozrejme zariad sa podla tvojho...ale tej fotky je skoda aby si vedela. pekny den a obcas sa nam tu ukaz.

magdalenka

25. 3. 2009 11:30

Nefotím, iba mobilom. Sporadicky vás navštívim, už aj kvôli niektorým sympatickým osobám. Ale nechcem sa registrovať, ani tu byť príliš často. Mamina mi je odstrašujúcim príkladom. Na jednom webe o varení sa stala závisláčkou...Na zrelé (nechcem napísať staré) kolená...
Pekný deň!
Magda

Znovu opakuji: Kde je fotka :-? :-? :-?
Jde vždycky o to, poprvé to zkusit, podruhé už to půjde samo! Každý jsme jednou začínali... Jsem ráda, že se to podařilo, až zas budeš Magdalenko potřebovat, zase se tady stav.

magdalenka

24. 3. 2009 21:23

Ahoj Hella!
Nezblbla si ma. Skôr ste ma tu naviedli a tak som študovala rôzne návody, aj na iných weboch, aj video o poťahovaní som si pozrela. Pravý marcipán, koľko vážil, už neviem, krabičku som vyhodila, zafarbila som ho a použila na potiahnutie torty. Z mliečnej hmoty som vyrábala ozdoby. Chvíľku mi trvalo, kým som uhádla správny pomer zložiek, aby to nelepilo a dalo sa s tým pracovať. Priznám sa, mala som sto chutí s tým aj tresnúť...Cukrárka zo mňa
zrejme nebude, ale vcelku to dopadlo veľmi dobre a aj vám patrí poďakovanie.
Pozdravujem a želám pekný večer!

A kde je fotka :-? :-! :-!
To jsi ten marcipán kupovala ve velkém nebo v těch balíčcích po 100 g? On ten (originál německý) jde dobře zpracovat s dalším dílem cukru a ani se nepozná, že je nastavovaný. I když si koupíte v zásilkovém obchodě pravý mandlový marcipán, tak nabízejí různé druhy podle toho, jaký podíl mandlí chcete. Pravý marcipán by měl mít minimálně 50 % mandlí, ten nejlepší se prodává 70 % a ten "nejhorší" 30 %, zbytek je cukr a dochucovadla. Jen koukám, že jsem tě tak zblbla tím falešným marcipánem, že jsi se ho neodvážila dělat, co?

Magdalenka

23. 3. 2009 20:28

Mile ochotne dusicky Vybusna a Hella!
Povazujem si za povinnost vam podakovat za rady aj podporu v mojich cukrarskych pokusoch! Pravy marcipan bol znacky Schwartau, bol skutocne bezovy, ale ja som ho zafarbila. Pracovalo sa s nim dobre, co ma prekvapilo, dokonca aj to potahovanie som zvladla, aj ozdoby s mliecnou hmotou. S tou som sa sice potrapila, este som nevedela odhadnut tuhost, konzistenciu a pod. Dopadlo to velmi dobre, kazdopadne torta bola krajsia, ako keby som sa pokusila o zdobenie kremom z cukrar. sacku. Chybu som spravila niekde inde - korpus nebol podla mojich predstav, ale napriek tomu to bolo chutne. Takze som prijimala pochvaly...a z nich cast patri aj Vam...
Zelam Vam prijemny vecer a tesim sa na stretnutia s Vami tu na tychto strankach...
Magda

magdalenka

16. 3. 2009 15:33

Vybusna, kamaratka byva niekde na druhej strane Sumavy a neviem, aky marcipan to bude, iba viem, ze uz je zafarbeny. Zajtra tu bude. S tym to chcem potiahnut a z toho falosneho urobim ozdoby. Ja som dost netrpezliva, nemam bunky na dlhe hrajkanie sa, preto aj moje mucniky su dobre, len nevyzeraju ukazkovo. Stale lietam a robim 1000 veci naraz. Mozno to s pribudajucim vekom napravim.:-)
Pekny den!

tak magdalenka drzim palce....predpokladam, ze kamoska ti prinesie lubecky marcipan, alebo aj nieco ine...no chcem ta upozornit, ze pravy marcipan nebyva pekny biely, ale skor sedy. tu v nemecku som videla aj rozvalkanu marcipanovu masu, ktora je urcena priamo na potahovanie toriet, je zabalena v peknom sulku.....
no. nebojsa...urcite to vsetko dopadne dobre...

magdalenka

15. 3. 2009 23:27

Ahoj Vybusna, ahoj Hella! Som vdacna a potesena vasou ochotou! Pravy marcipan mi prinesie kamaratka z Nemecka, ktora ho ma vraj nadmierne zasoby a tento tyzden ide na Slovensko. Ozdoby samotne na tortu vyrobim aj z toho falosneho. Vzhladom k tomu, ze to bude moja premiera, mam obavy. Ale, asi sa opakujem, raz treba zacat. Snad keby bolo viac casu na trening...Este raz dakujem a velku pusu za ochotu!
M.

magdalenka...skus zavolat sem, mozno maju zasielkovu sluzbu, z tych ich stranok mi to nie je celkom jasne.
http://www.thymos.sk/produkty/aromy--farbiva/detai...
a este ma napadlo...zajdi do nejakej cukrarenskej vyrobni...tam ti urcite par kvapiek predaju.....
a ak uz bude velmi zle...tak ma napadla jedna vec...buduci tyzden 18teho ideme na slovensko a mozem ti priniest odtialzto z mnichova tu prichut...mam dceru v bratislave, takze v nedelu 22eho ju mozes mat. skoda, ze nie si tu zaregistrovana, podrobnosti by sme mohli dohodnut mimo diskusiu, cez sukromne odkazy na tychto strankach.

magdalenka

11. 3. 2009 22:46

Hella, tortu chystam okruhlu, forma priemer 26 cm, piskotove cesto z 5 vajec, potahovanie marcipanom som studovala na nete, ozdoby nieco male, mozno mysky, mozno "auticko", este netusim, nie prilis nacancane.Farbu mam praskovu, trest nedostat, salko aj susene mlieko mam,este neviem pre ktory sa rozhodnem. Je to vyzva, no co, raz treba skusit! Kazdopadne to bude jedle, ked nic ine. Ta Petra tu vyraba neskutocne veci, tak ma to provokuje.
Dobru noc a vsetko dobre!

Madlenko, potravinářské barvy a příchutě (mandle) mají v každé větší drogerii v místech, kde jsou potřeby na zavařování a nakládání. Tekuté barvy jsou dost drahé a pokud nebudete dělat nadále dorty ve velkém, tak se asi nevyplatí je kupovat. S práškovými barvami zase velmi opatrně, stačí velmi malé množství barvy vpracovat do malého kousku hmoty a hmotu postupně přidávat, protože chuťově nejsou moc dobré. Pokud se chcete pustit do potahování celého dortu marcipánem, tak bych vám asi doporučila si vyválet nejdřív placku a vykrojit si podle formy povrch dortu, odměřit si, kolik cm a jak vysoký pruh potřebujete kolem a pak si vyválet takové pruhy a odříznout nožem. Až budete dort potahovat, musíte ho mít celý potřený krémem, aby se měl na co ten marcipán přilepit. Jednotlivé pruhy a škvíry se spojí, když přes ně budete přejíždět namočeným prstem. Nevím, jakou máte o tom dortu představu, jestli bude kulatý, hranatý, vysoký atd. nebo s vymodelovanými figurkami, nebo jen zdobený, takže vám nemohu poradit nic konkrétního, ale zalistujte si trochu na internetu a když si zadáte do vyhledávače "marcipán" vyjede vám toho dost.

ale no tak....to nemozes tak brat...a pokial som to tam pozerala zbezne, tak su tam naozaj rady, ktore by ti mohli pomoct...ja ti poradit bohuzial neviem...ja by som nemala k tomu trpezlivost a odvahu...takze som teda hooodne daleko za tebou. a myslim, ze sa zbytocne podcenujes...urcite to dobre dopadne...daj vediet urcite ako si dopadla.

magdalenka

11. 3. 2009 21:05

vybusna, tak som sa pozrela a moje sebavedomie kleslo na nulu...:-(

magdalenka skus si pozriet tieto stranky
http://www.tortyodmamy.sk/?q=marcipan-a-ine
su tam odkazy ako postupovat pri potahovani torty marcipanom a mozno tam v tej diskusii zistis na akych webovych strankach si mozes objednat mandlovu aromu a potravinarske farbiva. ja som na svadbu mojej dcery potrebovala zlate a kremove farby a nasla som slusny internetovy obchod..ale prave minuly tyzden som celu zalozku, kde som mala webove adresy ohladne svadby vymazala a tym aj ten obchod...skus sa pohrabat a urcite najdes nieco k svojej spokojnosti.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek