Pramen zdraví z Posázaví: Na domácím pribináčku si pochutnáte vy i vaše děti
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 4 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, před 5 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Hezký večer, nebo snad dobrou noc. Tak jsem se za vámi…“ Nadja, před 4 hodinami
„MarcelaPa: Marcelko, dodatečně všechno jen to nej.... k…“ Nadja, před 5 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. A představ si, že manžel to zase nejí…“ MarcelaPa, před 7 hodinami
25. 3. 2009 11:37
25. 3. 2009 11:30
Pekný deň!
Magda
24. 3. 2009 21:37
Jde vždycky o to, poprvé to zkusit, podruhé už to půjde samo! Každý jsme jednou začínali... Jsem ráda, že se to podařilo, až zas budeš Magdalenko potřebovat, zase se tady stav.
24. 3. 2009 21:23
Nezblbla si ma. Skôr ste ma tu naviedli a tak som študovala rôzne návody, aj na iných weboch, aj video o poťahovaní som si pozrela. Pravý marcipán, koľko vážil, už neviem, krabičku som vyhodila, zafarbila som ho a použila na potiahnutie torty. Z mliečnej hmoty som vyrábala ozdoby. Chvíľku mi trvalo, kým som uhádla správny pomer zložiek, aby to nelepilo a dalo sa s tým pracovať. Priznám sa, mala som sto chutí s tým aj tresnúť...Cukrárka zo mňa
zrejme nebude, ale vcelku to dopadlo veľmi dobre a aj vám patrí poďakovanie.
Pozdravujem a želám pekný večer!
23. 3. 2009 20:57
To jsi ten marcipán kupovala ve velkém nebo v těch balíčcích po 100 g? On ten (originál německý) jde dobře zpracovat s dalším dílem cukru a ani se nepozná, že je nastavovaný. I když si koupíte v zásilkovém obchodě pravý mandlový marcipán, tak nabízejí různé druhy podle toho, jaký podíl mandlí chcete. Pravý marcipán by měl mít minimálně 50 % mandlí, ten nejlepší se prodává 70 % a ten "nejhorší" 30 %, zbytek je cukr a dochucovadla. Jen koukám, že jsem tě tak zblbla tím falešným marcipánem, že jsi se ho neodvážila dělat, co?
23. 3. 2009 20:28
Povazujem si za povinnost vam podakovat za rady aj podporu v mojich cukrarskych pokusoch! Pravy marcipan bol znacky Schwartau, bol skutocne bezovy, ale ja som ho zafarbila. Pracovalo sa s nim dobre, co ma prekvapilo, dokonca aj to potahovanie som zvladla, aj ozdoby s mliecnou hmotou. S tou som sa sice potrapila, este som nevedela odhadnut tuhost, konzistenciu a pod. Dopadlo to velmi dobre, kazdopadne torta bola krajsia, ako keby som sa pokusila o zdobenie kremom z cukrar. sacku. Chybu som spravila niekde inde - korpus nebol podla mojich predstav, ale napriek tomu to bolo chutne. Takze som prijimala pochvaly...a z nich cast patri aj Vam...
Zelam Vam prijemny vecer a tesim sa na stretnutia s Vami tu na tychto strankach...
Magda
16. 3. 2009 15:33
Pekny den!
15. 3. 2009 23:44
no. nebojsa...urcite to vsetko dopadne dobre...
15. 3. 2009 23:27
M.
11. 3. 2009 23:25
http://www.thymos.sk/produkty/aromy--farbiva/detai...
a este ma napadlo...zajdi do nejakej cukrarenskej vyrobni...tam ti urcite par kvapiek predaju.....
a ak uz bude velmi zle...tak ma napadla jedna vec...buduci tyzden 18teho ideme na slovensko a mozem ti priniest odtialzto z mnichova tu prichut...mam dceru v bratislave, takze v nedelu 22eho ju mozes mat. skoda, ze nie si tu zaregistrovana, podrobnosti by sme mohli dohodnut mimo diskusiu, cez sukromne odkazy na tychto strankach.
11. 3. 2009 22:46
Dobru noc a vsetko dobre!
11. 3. 2009 22:00
11. 3. 2009 21:08
11. 3. 2009 21:05
11. 3. 2009 20:39
http://www.tortyodmamy.sk/?q=marcipan-a-ine
su tam odkazy ako postupovat pri potahovani torty marcipanom a mozno tam v tej diskusii zistis na akych webovych strankach si mozes objednat mandlovu aromu a potravinarske farbiva. ja som na svadbu mojej dcery potrebovala zlate a kremove farby a nasla som slusny internetovy obchod..ale prave minuly tyzden som celu zalozku, kde som mala webove adresy ohladne svadby vymazala a tym aj ten obchod...skus sa pohrabat a urcite najdes nieco k svojej spokojnosti.
1 2 Další