Odšťavněte si řapíkatý celer: Funguje jako afrodiziakum a pomůže i při hubnutí
kajmak
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 11 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, před 11 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Hezký večer, nebo snad dobrou noc. Tak jsem se za vámi…“ Nadja, před 11 hodinami
„MarcelaPa: Marcelko, dodatečně všechno jen to nej.... k…“ Nadja, před 11 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. A představ si, že manžel to zase nejí…“ MarcelaPa, před 14 hodinami
21. 4. 2015 07:53
19. 4. 2015 12:56
http://www.labuznik.cz/recept/kajmak/ - běžně se bez Kajmaku obejdeš, nebo použij náhradu – netučný hrudkový tvaroh.
http://hvar.host.sk/r_kajmak.htm - Chutná podobně jako slovenská brynza, ale je jemnější a méně slaný.
http://www.tradicnirecepty.cz/chutovky/kajmak/ - mladý kajmak (chuťově má blíž k máslu) se používá do pečiva, jako pomazánka, na dochucení pečených mletých mas atd. Zralý kajmak - chuťově má blíž k sýru a podává se v hrudkách jako součást studené předkrmové mísy.
http://www.podravka.cz/articles/srbsko
Prodej: http://www.polmarkus.cz/zbozi/2611/KAJMAK.htm
Tak Ti snad něco z toho pomůže a přidáš receptík s kajmakem či jeho náhražkou.
Hodně úspěchu !!!
19. 4. 2015 05:27
Jak moc je to podobne originalu ovsem netusim.
18. 4. 2015 21:54
18. 4. 2015 21:20
Pak se to nějak dělí na “mladý“,ten je hrudkový a starý Schválně mrkni do “labužníka“.
18. 4. 2015 21:05
Podla tohto popisu neviem....
Skorup (kajmak) – mléčný produkt trochu podobný sýru, při stáří několika dnů potom spíše máslu. Kravské mléko se pomalu vaří, potom se nechá další dvě hodiny lehce ohřívat na slabém plameni. Po odstranění zdroje tepla se seškrábne svrchní vrstva (mléčný škraloup), která se nechá několik hodin nebo dní zchladit a mírně nakvasit.
Výsledný produkt - kajmak - má hutnou, krémovou konzistenci s vysokým obsahem tuku (asi 60 %) a mírně kyselou chuť. Dělá se tradičně v zemích bývalé Jugoslávie (většinou v domácnostech, ne průmyslově), ale také na Blízkém východě a v mnoha asijských zemích.