Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není vaření jako vaření.

V určitých věcech s vámi nemohu souhlasit.
1 . Doba vaření,nebo pečení a teplota se zde uvádí, protože na tyto stránky chodí i nezkušené kuchařinky . Čas je skoro vždy označen ,jako přibližný, aby se začínající kuchařka měla čeho chytit.
2 . Ze již bylo okolo vaření vše vymyšlené,je zrovna takový nesmysl, jako když v jedné nejmenované zemi v nejmenovaných létech chtěli zrušit úřad pro patenty a vynálezy řkouc,ze už bylo všechno vymyšlené!

Skácel Ladislav

8. 6. 2015 14:22

V současné době již nevařím, neboť jsem v době,které se říká,že jsem dosáhl věku přestárlého,tudíž bych neměl do toho co mluvit.nemohu se však zbavit dojmu,že vařní je záležitostí po celou dobu života.Mnohdy se divím co dokážou lidé vymyslet a uvařit a v mnoha případech si i osvojuji některé recepty,které vymysleli jiní.O tom však zde nechci diskutovat.Mám však na myslí ty recepty,kde autor vaří tím stylem,kdy úpravu mas určuje časovým limitem na př.Kuře pečeme na jedné straně hodinu,po obrácení další hodinu a ještě k tomu určuje teplotu pečení, kdy si urči teplotu na 200 stupňů po celou dobu přípravy,chtěl bych toto kuře po této době vidět jak vypadá,pečeme vždy tak dlouho až je maso měkké,ať je to jakékoliv maso,kdy je maso měkké zjišťujeme šetrným vpichem kuchařskou vidličkou,ať je úprava jakákoliv.(vaření,dušení,pečení či smažení nebo,jaká koliv jiná úprava)Rovněž se někdy podivují,kolik času některé ženy potřebuji k vařeni,nedávno jsem se bavil s jednou dousedkou a ta si stěžovala,že včera vařila pro rodinu,která číta čtyři osoby a vařila sedm hodin,když jsem se zeptal co vařila,bylo mi řečeno ,že vepřo knedlo zelo.Nechtěla věřit tomu,že by ji na to mělo stačit tři hodiny a ještě bych ji k tomu uvařil i polévku.Mnoho kuchařek si totiž neumí zorganizovat práci.Byl jsem toho svědkem,kdž jsem se ze začátku díval na prostřeno. Jsem kuchař s celoživotní praxi,přesto bych nenašel odvahu tvrdit,že jsem vynalezl jídlo,které jsem sám vymyslel a dal jej do kuchařských receptů s tím že se jedná o můj výplod,jak jsem někde jinde napsal, že již dříve vše již bylo vymyšleno a napsáno a za tím si stojím.Některé úvahy ohledně vaření dříve a dnes jsem napsal na svých stránkách na adrese.gastronomie 18.webnode.cz

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek