Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

STEJK

Václave, já nevím, jestli je dobré, aby sádlo zabíralo místo v mrazáku. Pokud je sádlo ze zabíjačky, vyškvařím ho, nandám do suchých, horkou vodou vypláchnutých sklenic a ještě horké zavíčkuju. Normálně vydží déle než půl roku. Možná i déle, ale to nevím, dřív se spotřebuje. Možná by byl problém ho uchovat v paneláku, ale přece jezdíš na chatu, tak si ho ulož tam do chladu.
Ohledně toho stejku, na víkend přijede dcera z Čes. Buděj., ta určitě bude vědět, kde dělají v okolí dobré stejky, to je oblast, kterou má zajisté dobře zmáknutou. ;-):-D

Je to krvave a surove, neprepecene, ale nie je to "zvejkave", paradoxne to surove je vyborne, ale musi byt na to vhodne maso, ale niekto to surove nemusi, napr moj muz :-D raz si to objedal (myslim, ze to bol jeleni steak) tusim vo viedni na letisku a nemohol to zjest, hovoril, ze tomu jelenovi este mohli zmerat tep a hadam by ho aj zachranili keby sa trochu posnazili... :-D:-D:-D
moj prvy steak som mala prepeceny a bola som velmi sklamana, lebo to uz nie je ono, dolo to suche a tvrde, proste ako nedovarena hovädzina :no:

Eriko a ostatní. Abychom si rozuměli a pochopili jste o co mi jde. Já vím, že z toho teče taková jako skoro krev a uvnitř je to červené (růžové) . Ale jde mi o to zda je to jen barva, ale vařené a nebo je to syrové jako tatarák a jestli ano, zda se to dá ukousnout a není to žvejkavé. Až budu mít možnost a budu vědět, že je to podnik, který to umí, tak si to dám, ať to stojí co to stojí.:-//

Ahoj Vasku, pravy steak je krvavy :yes: medium uz netecie krv a prepeceny je tvrdy ako podrazka a suchy:no:

Vašku, sádlo můžeš určitě zamrazit, to je v pohodě a s tím stejkem nevím, nevím, já to polosyrové maso nerada, ale je to každého věc a chuť a nemusíš se za to vůbec stydět, ono je těch věcí víc, co člověk neochutnal a ani neochutná, na to nám 1 život nestačí;-):-)

Jistě jste už poznali, že rád jím i zkouším něco nového, ale je mi stydno, že se musím přiznat, ale nejde to zatím jinak. Je neuvěřitelné, ale zatím jsem neochutnal nikdy pravý stejk, takový co ukazují různě v telce, ten krvavý, nebo médium. Stále přemýšlím, zda je to syrové, když z toho teče ta ŠTÁVA JAKO KREV ? Musím najít pro mne přístupnou(abych se dobelhal)kvalitní hospodu, kde to ochutnám - Nejde o cenu.A ještě jeden dotaz. Dá se ukládat vyškvařené sádlo do MRAZÁKU ? Bojím se, že ho normálně neudržím, než ho spotřebujem. Díky za rady.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek