Peče celá země: Cukrář Josef Maršálek nám prozradil, jak na labutě z odpalovaného těsta
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Mila devcata, dekuji vsem za podporu. 😊 U nas byla…“ hazel, před 2 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verunko, presne to me rekla lekarka, mam…“ hazel, před 2 hodinami
„hazel: Na chřipku ti antibiotika, bohužel nepomohou, pokud…“ Veronika.Hrozna, před 5 hodinami
8. 11. 2015 20:17
29. 10. 2015 18:22
29. 10. 2015 17:59
13. 10. 2015 08:02
12. 10. 2015 22:16
12. 10. 2015 16:52
9. 10. 2015 18:25
9. 10. 2015 16:30
2. doporučuji v řádku o době přípravy vymazat napsané slovo MINUT a NAD druhé okénko napsat "doplňte časový údaj - minut, hodin, jiný text" . Tak, jak je napsáno, nikoho nenavede na to, že když do druhého okénka napíše "minut", objeví se to za číslem v závorce
Totéž by mělo být upraveno i v údaji o počtu porcí (v druhém okénku nadepsat např. "doplňte upřesňující text"
Tyto údaje (ve druhých okénkách) by neměly být povinné, tj. neměly by být podmínkou pro přidání receptu ale umožní upřesňující informaci o množství jídla a době jeho přípravy.
Na budoucí vyhledávač by měl vliv jen údaj v okénku prvním.
8. 10. 2015 23:55
Počet porcí:
Kdysi byly v kuchařkách obvyklé rcp pro 4, v těch „lepších“ pro 5, resp. 6 žroutů.
To by ale kuchyňky pro přepočet ze 3 na 4 porce musely ovládat trojčlenku a mít vůli to přepočítat, že.
Vegan
„každý obraz si svého kupce najde“
Kdysi jsem řešil dilema, zda přidávat rcp z, v ČR, nedostupných surovin. Už to neřeším… Pokud rcp zaujme, tak suroviny se až na výjimky sehnat dají.
Myslím, že veg budou rcp hledat jinde…
Předkrmy
Bych dělil na studené a teplé
U studených čas nehraje roli, a teplé si stejně napřed uvařím na nečisto…
Dělená strava:
chocolate: „berlička“ vloženo: 06.10.2015 18:58:29
Ne každý drží Dělenku kvůli otylosti…
Ne každá Dělenka je o kytičkách a zviřátkách… a proto sem rcp nedávám. Pochybuji, že by někdo pochopil, že např. zelí + knedlík + uzené maso organismu vyhovuje, na rozdíl od zelí + knedlík + pečené maso. Nebo brambory s podmáslím ano, brambory s mlékem ne, atd. atd. Pokud to někoho zajímá, je to dělená (kombinovaná) strava podle Dr. Hay
7. 10. 2015 20:50
RAW jsem myslela, že by mohlo být v kategorii vegan (vegan + RAW)
7. 10. 2015 18:50
7. 10. 2015 15:51
7. 10. 2015 15:31
Nadja: Ohledně doby přípravy - myslím, že každý intuitivně cítí, že doba přípravy jídla začíná ve chvíli, kdy mám suroviny nachystané a začínám je zpracovávat / krájet atd. a končí, když je jídlo hotové a dám ho na talíř.
Podkategorie vegan už je (v dietních) a RAW receptů je tu opravdu málo, pro ty nebude podkategorie.
Recept ve více kategoriíích - Toto popravdě zadávat nechceme. Pokud by například "Houbová omáčka s hovězím masem" byla ve všech třech kategoriích, kdykoli přijde někdo na tyto kategorie, pokaždé uvidí téměř stejné recepty, protože základní nastavení je podle hodnocení. Teď vidí v každé kategorii jiné recepty.
7. 10. 2015 13:47
7. 10. 2015 13:29
Dotaz v 21:35:59 - co všechno má zahrnovat doba přípravy (např. od očištění a krájení či strouhání surovin, jejich navážení ..... až po servírování, tedy i s dobou uležení, kynutí, vychlazení atd, nebo pouze dobu strávenou vařením či pečením z již dříve připravených surovin)
23:04:18 - bude i kategorie vegan a RAW receptů?
A ještě dotaz - na jaře se debatovalo o možnosti rozšíření kategorií či podkategorií a možnost zařazení receptu do dvou (i více) kategorií současně - počítáte s tím ještě?
1 2 3 4 Další