Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové úpravy na Topreceptech

www.toprecepty.cz: já si myslím, že aby tyto recepty byly tady opravdu přínosem, tak by měly mít svoji kategorii - Veganské a Raw, protože když sem někdo přijde, kdo se tak stravuje, pro inspiraci, nemá moc šancí v záplavě jiných - " normálních " receptů právě ty jen veganské nebo Raw najít.

radiator-Míla: Recepty od blogerek považuji za inspirativní, něco jako příjemný doplněk k hlavnímu základu, které tvoří recepty od uživatelů Topreceptů. Proto recepty stálých autorek upřednostňujeme na titulní stránce atd. Blogerky často chtějí, aby jejich recepty byly inspirací u nás, ale nemají čas recepty vkládat. Vznikl tedy kompromis - dají nám povolení jejich recepty na TR vložit (Ano, recepty, které přidaly na svůj blog třeba za poslední rok), my jim s vkládáním pomůžeme.
Pokud vím, Susa reaguje na všechny dotazy, Veganotic také, Vareniste a Chute-sveta jsou bohužel znechucené komentáři typu "tento recept je k ničemu, protože suroviny nejsou v Kauflandu" nebo "Proč se to jmenuje brownies a ne čokoládová bábovka, nejsme v Americe!" a už nemají chuť komentáře číst.

radiator-Míla

7. 10. 2015 10:45

Přečetla jsem si všechny komentáře týkající se úpravy receptů a m.j. jsem si všimla také několika pozastavení nad tím, proč se na topreceptech v poslední době denně objevují min. dva recepty veganotic nebo vařeniště. Nic proti tomu, kolik kdo, kdy vkládá receptů. Také jste v komentáři Libore vysvětlil, proč jste sám oslovil autorky veganských receptů. Ale čemu nerozumím, proč tedy recepty nevkládjí na toprecepty každá sama za sebe? A dále píšete: Nejdříve jsme přidali 50 receptů za den, bylo to špatně. Když jsme přidávali 6 denně, bylo to špatně. Přidávat 1 denně by trvalo 2 roky, to nejde. Nechápu, proč by to trvalo 2 roky a proč tam recepty vkládáte vy? A kde se najednou vzalo tolik receptů veganotic a vařeniště? To se tam vkládá postupně celá kuchařka těchto autorek? Děkuji za vysvětlení.

cathleen:já také odkazy vítám, i proto, že i když mám např. tvé stránky uložené v oblíbených, je pro mne jednodušší a rychlejší rozkliknout tvůj profil v jakémkoli příspěvku a jsem hned u tebe ;-), (což mi připomíná - musím si udělat pořádek v oblíbených stránkách, mám tam už nějaký nepřehledný mišmaš :-D:-D:-D:-D)

Nadja: já jsem za odkazy také vděčná (a určitě nejen proto, že je pod některými svými recepty mám také:-)) )....posunují mě dál, ukazují mi nové, o kterém třeba ami metuším, že existuje - a vždy se pak ráda vracím DOMŮ na topky:-8 Topky jsou v mnoha směrech jedinečné a pro spoustu lidí ty nej:-)
Jestli vadí odkazy na domovské stránky autorů receptů, pak snad budou vadit i odkazy na zdroj receptu...?:-O I to často bývá odkaz na zcela cizí (někdy i zahraniční) weby.

Jana Remkova: já to beru jen podle sebe - je pro mne daleko jednodušší, pokud je rozklikávací web v poznámce - snadno se podívám a zase vrátím. Ale abych se dívala do profilu, zda dotyčný má web o vaření, to už je zdlouhavé.;-)

Nadja: Jasně, ale mi se to nelíbí. Jinde to dovoleno není. Stačilo by, kdyby svůj web odkázali na svůj profil. ;-)Ale je to jen můj názor, stejně to neovlivním :-D

www.toprecepty.cz: Libore, nepozorně jsi četl - Jana nikde NEPÍŠE, že mají mít recepty jen na svých webovkách. ;-)
;-) Jana R.: uvedení vlastního webu v poznámce je podle mne zcela vpořádku.

Jana Remková: Prosím, tě www.toprecepty.cz mám já - Libor. Radek je X-Jurny.
Jinak nepřidáváme 50 receptů denně. Přidáváme jich 6 a aby nebyly všude, na titulní stránce se přidají jen 2 denně. A že mají mít recepty jen na svých webovkách? To by taky Toprecepty vůbec nemusely existovat, protože Cathleen má své stránky, Andrea má své stránky, Merylas má své stránky, Vybusna taky, hanahcotton a spoustu dalších. Ty máš své recepty na Facebooku ve skupině atd...
Nechejme prosím lidem prostor, aby přidávali recepty, které mají rádi. Aby používali suroviny, které mají rádi, aniž by četli komentáře, že to je recept nanic, protože suroviny nikdo nezná. A nechejme lidem prostor, aby si u nás našli recepty z jakékoli kategorie, které je zaujmou...

Nadja: Naděnko, právě pro tyhle názory viz chocolate :-).. Já vím, že je to super jídlo a možná by mnohé zajímalo, jak upéct cukroví v dělence, ale nemám opravdu zapotřebí, aby někdo napsal, že dělenka je berlička;-).

www.toprecepty.cz: Radku, 1 až 2 denně by bohatě stačil:-). Můj názor. Vegani ano, ale ne 50 nebo kolik receptů denně. Pokud vím, jsou tady hlavně neveganští uživatelé a zase-vždy se přece mohu podívat na jejich stránky, které nikdy nezapomenou přidat pod recept, ne? Když mne teda bude jejich strava zajímat. Nemám pravdu?;-)

:-O chocolate: proč berlička? Každý má nárok na to, zvolit si dietu, o které si myslí, že mu bude vyhovovat.
Zvláště dělená strava, pokud ji dobře chápu, je normální jídlo pro všežravce, jenom trochu rozdělené - zvlášť rostlinky a zvlášť zvířátka.
:-? Jana Remkova: a proč občas nepřidáš recepty na dělenou stravu? - někoho by mohly zajímat. A myslím, že tady žádný ještě není.
:-? Libore, OK, a bude i kategorie vegan a RAW receptů?
A ještě dotaz - na jaře se debatovalo o možnosti rozšíření kategorií či podkategorií a možnost zařazení receptu do dvou kategorií současně - počítáte s tím?

Nadja: Já sám oslovil autorky veganských receptů s tím, že tyto recepty na Topreceptech chceme. Když jsme přidali 50 receptů za den, bylo to špatně. Když jsme přidávali 6 denně, bylo to špatně. Přidávat 1 denně by trvalo 2 roky, to nejde. Teď přidáváme 6 veganských receptů denně, na titulní stránce jsou ale jen 2 za den. Ať někdo navrhne řešení, které bude vyhovovat všem, nebo prosím toto téma už uzavřeme, díky.

www.toprecepty.cz: "kategorie předkrmy, které jsou hotové do 20 minut" - kategorii předkrmy máme a jako podkategorie by mohly být ty s dobou přípravy do 20 minut, ale to by zařazoval autor receptu.

www.toprecepty.cz: Libore, nejsem sice kuchař začátečník, ale když už otevřu některý recept, tak si ho zajisté přečtu celý, obvykle i s komentáři.
;-) Domnívám se, že nejde ani tak o to, zda veganské recepty ano či ne, ale o jejich množství přidané v poměrně krátké době. Autorky to sem přímo hrnou lopatou.
;-) Také by asi mnohým vadilo, kdyby v průběhu třeba měsíce byl každý druhý přidaný recept např. z dýně.

No já myslím, že by tady mohl zafungovat zdravý selský rozum. Počet porcí by se mohl odhadovat přibližně podle velikosti porce, která se servíruje v restauraci. Čas přípravy snad každý přibližně odhadne. Ale možná by bylo dobré údaje o počtu porcí u některých kategorií zablokovat např. Pomazánky.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek