Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové úpravy na Topreceptech

xjurny: Radku, při zadávání receptu u doby přípravy mám vyplnit jen číslo a v závorce je minut. U receptu ale je jen ta číslovka - takže doba přípravy je např.5 čeho? :-?
A proč udávat vše v minutách? :-? Takže v pomalém frajerovi, jak by řekla Simča, budu vařit 480??? :-//

Jinak co se netradičních surovin týče - komu nevyhovují, ať z nich nevaří, jednoduché.
Veganské recepty - komu nevyhovují, ať je nečte, nevaří. Veganů a vegetariánů ale jednoznačně v ČR přibývá a toto stravování je zajímavé pro více a více lidí, neberme jim to. Na Topreceptech jim rádi recepty nabídneme.
Odpovědi na dotazy: Nikomu nemůžeme nařídit, aby odpovídal v komentářích. Je to jen o konkrétním autorovi receptů.
Nepřesnost doby přípravy a počtu porcí: Podle mě je lepší alespoň přibližný údaj, než žádný. Některá buchta trvá 3 hodiny, některý třeba nepečený dezert 30 minut. Kuchař začátečník ale opravdu neví a aby to mohl alespoň trošku posoudit, musel by pročíst celý recept. Takto jen mrkne a vidí přibližný čas, dává to smysl.

Už se do doby přípravy i počtu porcí může zadat rozmezí, například u počtu porcí 4 - 6, u doby přípravy 20 - 40.
Rádi bychom recepty měli přehlednější a i pro málo zkušené kuchaře proveditelné. Spoustu lidí například nemá odhad, kolik jídla bude z uvedených surovin, jak dlouho se zhruba peče štrůdl "dozlatova", co je to pr.do.peč. nebo 1 PL oleje. Kvůli tomu potom recept podle Topreceptů neuvaří a to je myslím škoda.
Zároveň jak psal Radek, rádi bychom nabídli lidem možnost vyhledat si například recepty z kategorie předkrmy, které jsou hotové do 20 minut.
Pokud máte nápad, jak vyřešit dobu přípravy a počet porcí, abychom tyto údaje měli, ale nedávali jako povinnost uvést číslo, budeme rádi za tip.

Dobrý večer, mně veganské recepty nevadí, stravuji se pestře. Ale co mi vadí, že hodně nových uživatelů se nenamáhá odpovědět na otázku a proto recepty některých uživatelů již ani nečtu, když vím, že se odpovědi nedočkám. Vím, není to povinnost. Asi jsem už stará, ale mě doma učili, že pokud se slušně zeptám, měla bych dostat slušnou odpověď.
Jinak pestrost receptů vítám, každý si může vybrat co mu vyhovuje nebo na co má zrovna chuť.

zizala: máš pravdu, čím jsem starší, tím mi všechno trvá déle. Takže to, co bych před 10 lety dělala třeba půl hoďky, teď dělám třičtvrtě hodiny, i déle. Pro každou surovinu jdu i dvakrát, i vypracování těsta je namáhavější a tím pádem trvá déle, atd. .....
xjurny: :-O A co je vlastně doby přípravy? Pro někoho může začínat vypsáním surovin pro nákup, pak nákup, vážení a pak vlastní příprava. Pro jiného se jedná jen o vlastní přípravu ze surovin již připravených, navážených (viz televizní pořady renomovaných kuchařů).

chocolate: Berlicka pro rozezrane??:-O No, dobrá, v tom se s nikým nebudu přít, každý má právo na názor. Každopádně, určitě jsi nemohla přehlédnout, že poslední dobou recepty spíš nepřidávám a pokud ano, tak se snažím, aby byly přijatelné i pro ostatní strávníky, třeba Staročeské zelníky.. Jinak nevidím, že by veganské recepty někdo vůbec komentoval. Včera jsem je prošla snad všechny od vareniste. Neměla jsem co dodat a to jsem myslím známá tím, že většinou něco napíšu, pokud tady jsem. Proč každý, kdo tady je jako uživatel si ke svému profilu nepřidá odkaz na své stránky a pokud by kohokoliv jeho recepty, ze kterých by zde nějaké přidal zajímaly, měl by každý možnost navšívit stránky onoho uživatele. Tím, že je zde povoleno pod každý recept vkládat odkaz na jiné stránky, si Toprecepty škodí. Ale je to jen můj názor.

xjurny: Doba přípravy? Taky není jednoznačná, co někomu trvá 10 minut, jinému třeba 15-20. Záleží na technice a šikovnosti a zkušenostech :-8

:-O Zkoušela jsem, co to udělá, když budu chtít upravit recept. Úprava prošla jen tehdy, pokud jsem zadala dobu přípravy i počet porcí.
:-O Když jsem chtěla úpravy vrátit, nešlo to.
:-( Myslím, že tyto údaje jsou u většiny receptů naprosto zbytečné, vždyť každý strávník toho sní různé množství - jeden sní 8 kedlíků, druhému stačí 2 plátky.
Kamarádky syn v pubertě jedl běžně 40 švestkových knedlíků - to my bychom ve dvou měli na týden - tak kolik je to porcí - jedna nebo deset?
:no: Pokud to budou povinné údaje, tak to stejně bude plus minus autobus.

cathleen: Podle doby přípravy bychom někdy rádi vyhledávali.

cathleen: a co máš dobrého?;-)

xjurny: zeptám se - proč je nezbytnou nutností vpisovat tyto údaje? Dobu přípravy většinou nevím a s počtem porcí bude problém u receptů tohoto typu
http://www.toprecepty.cz/recept/44955-dopekane-riz...
nebo např.pomazánky - tam to stejně budu jen odhadovat:-//

Pokud máte vložený recept a chcete ho upravit, tak to samozřejmě jde, když zadáte počet porcí a dobu přípravy. Problém bude asi v tom, že jsme zapomněli na rozmezí, takže nejde zadat "5 - 6". Půjdu to opravit a pak už to bude schůdné?

bofinka:Pekne napsano, souhlasim.

Osobně proti vegan receptům nic nemám,i tzv.masožravci občas sáhnou po tofu, soje atd.
Některé přidané recepty jsou složitější, ale i inspirativní.
Odkazy na osobni stranky mi nevadí a ani nevím, proč by měly vadit, naopak je vítáam...

Nadja: v ruce mám krajíc chleba, ne šutr. Čím ti ho mám namazat?:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek