Ochutnejte mladé víno… Ten správný čas pro svatomartinské nastává 11. 11. v 11 hodin 11 minut
Rozměr plechu při pečení koláčů apod.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„hazel: děkuji, Stáni. A představ si, že manžel to zase nejí…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Hezky vecer, uvarila jsem pravou ceskou bramboracku i se…“ hazel, před 1 hodinou
„Přeji hezký večer.Z vykostěných kuřecích čtvrtek byly řízky…“ Anna Kocikova, před 2 hodinami
5. 11. 2015 10:45
5. 11. 2015 09:14
4. 11. 2015 19:44
4. 11. 2015 15:59
4. 11. 2015 13:53
4. 11. 2015 11:54
Snad by to neměl být tak velký problém.
3. 11. 2015 06:05
28. 10. 2015 21:08
U těst, která se musí rozválet to není takový problém, prostě nezaplním celý plech (pokud ovšem není tekoucí náplň). Horší je to u těst litých - nedávno jsem neodhadla a těsto mi šlo z trouby naproti.
28. 10. 2015 18:41
Odpovědí mi bylo, že se nadále neuvažuje o tomto vylepšení /pro mě a mnohé z vás jde o hodně důlěžitý údaj/, takže bohužel.
I mně se několikrát stalo, že jsem neohadla velikost formy nebo plechu a výška moučníku buď byla minimální nebo naopak příliš vysoká, že pak nám nestačila na ukousnutí ani maximálně otevřená ústa.
Děkuji tímto Jardovi, že toto téma opět otevřel
28. 10. 2015 16:39
Majva : já taky peču jednou za uherský rok.Navíc tohle těsto (ale dobré ) se nedá jen tak vyválet,dělal jsem to na tom větším plechu skleničkou
20151028_144157_954323072.jpg
28. 10. 2015 15:42
Sama jsem dávno zkoušela 1 recept, fotka super lákavá a mě na standartní plech vyšel sice dobrý koláč, ale výška byla asi 1/3 -1/2 publikovaného
To mě tehdy poučilo. Nepečeme 2x týdně, tak nemám takový odhad Od té doby, pokud si vyberu něčí recept snažím se s autorem upřesnit. Vzhledem k tomu, že se zde najdou i "všelijaké" recepty, myslím, že by bylo opravdu nutné tyto údaje napsat.
28. 10. 2015 14:10
Že Ti zbylo málo těsta, myslím, že nevadí. Navrch ho není potřeba tolik, jako dospod. Dělám následující tvarohové řezy - strouhám těsto dospod i navrch a původně to mělo být půl na půl. Ale více se mi líbí, když je ho navrch podstatně méně a tvaroh je vidět.
http://www.toprecepty.cz/recept/11739-dia-tvarohov...
Horší je, když je těsto tekuté a je ho moc ....
28. 10. 2015 13:48
28. 10. 2015 13:37
V dnešní době se vyrábí plechy na pečení ve spoustě rozměrů.A to byl ,při mém pečení hraběnčiných řezů,i můj problém.Když už máte těsto na plechu a navrch máte dát druhou půlku a zjistíte,že těsta na druhou půlku je jaksi málo,je to přímo .......víte k čemu. Proto by bylo.fajn,pokud někdo dává recept třeba na koláč, aby ten rozměr plechu uvedl.Já nakonec použil plech skoro o 1/4 menší,pak to teprve bylo to pravé, ořechové.
S pozdravem : Pečení zdar!! jarda.