Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rady začatečníkovi - droždí a prdopeč

zizala:Aha děkuji. Takze kdyt chci mit co nejvice nadychane a krhke testo, pouziji oboje. Lze pouzit i neco jineho? NApriklad vanocky z obchodu, jsou mekke jak oblacek, nadychane, ale kdyz ji pece mamka, ma ji jakoby tuzsi, nenadychanou, cim to je? Děkuji

Martina: Vzhledem k tomu, že se většinou droždí a prášek do pečiva společně objevují u extra křehkých těst na koláčky a rohlíčky, myslím, že hlavní důvod je, aby pečivo bylo křehoučké. A nebo, protože jde o hodně tučná těsta, možná použití obou kypřidel zaručí nadýchaný výsledek :-)

Ahoj, ráda bych se zeptala na pár informací. Několik receptů obsahuje jak droždí tak i kypřící prášek. Z jakého důvodu autor používá obě verze? Většinou se dává buď to nebo ono, ne? Jaký to má efekt na těsto, prosím?:-//

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek