Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokopoleva

Já dělám vždy čoko polevu stejně a nikdy se mi nezdrcne, vždy se dá krásně nanést a rozetřít. Dělám ji z čokolády na vaření a másla, nebo mléka ve vodní lázni. Kakao ani cukr nepřidávám.;-)

Je mi líto, ale žádná cukrářka nedělá polevu z másla nebo´t má pouze 82% tuku. Základem profesionální polevy je vždy 100% rostlinný tuk, na polevy ideálně i kokosový. ( pozor, nesmí to být ten nezpracovaný co se prodává ve sklenicích)

Dělávám tuto polevu a já schválně přidávám 2-3 lžíce horké vody (od oka podle množství surovin) a pořád míchám. Pokud se zdrcne, crknu ještě další lžíci horké vody... a míchám a míchám (ručně!) v hrnci s horkou vodou tak dlouho, až z nevzhledné polevy vznikne krásně hladká a lesklá poleva.
Je to o trpělivosti to nevzdát a míchat;-)

Tento dotaz vnesla na pokecu Světlana, dala jsem to sem na diskuzi, poradíte ji:-?:-?:-?
Svetlana

vloženo: 19.02.2016 18:32:35 reagovat


Děvčata, při večeru Vás zdravím kdo tu jste...smajlik ...mám dotaz...nemyslím, že jsem nějaká extra kuchařka a "pekařka", ale myslím, že něco už mám odvařeno a odpečíno, ale mám problém s jednou věcí...čokopoleva z kakaa, másla a cukru...když dám jenom tyto tři suroviny, OK, nedejbože, když přidám vodu, nebo mlíko, nebo rum, jak se píše v receptech...VŽDYCKY se mi to zdrcne...co dělám blbě?...dnes opět...vyřešila jsem to tím, že jsem do toho dala asi půlku zakysané smetany, hodila do úzké nádoby a prohnala tyčákem...asi jsem se dostatečně modlila, protože kostel žádný nespadl a zdrclá zdrcenina se vyšlehala...takže dnešek zachránen, ale pořád nevím, kde dělám chybu...poradíte

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek