Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

poradte mi prosim

jirholu: Aha :-O, děkuju.

Laďka: Datum a čas u receptů vidí pouze registrovaní :-)

Laďka: Datum i čas je nad každým receptem, fotkou a pod názvem:-)

Dobrý den. Už po začátku nového vzhledu stránek marně hledám u receptu datum jeho vložení. Nebo tam je a já ho nevidím ? Vždycky musím sjet až na konec stránky a tam podle příspěvků v komentářích zjistit, jak je recept starý.

svatosaci:
Dobrý den.
Můžete taky použít práškové sladidlo ze stévie - alespoň to radí náš pan doktor, že je to lepší než umělá sladidla a přitom neobsahuje cukr .....:-)

děkuji vám za příspěvky,budu shánět po hradci dia prodejnu.hezký den k.

svatosaci: Především by měl poradit diabetolog. Já po letech zkoušení upustila od cukru a to i umělých dia naprosto a zvykli jsme si.
Dřív jsem dost používala toto: fruktózu pro diabetiky, dále na běžné slazení kávy nebo čaje -DIACHROM tablety (vyplatí se velké balení se 600 tabletami) - stačí 1 tbl do velkého hrnku, cenově velmi výhodné a pro diabetiky je chrom nutný
Na rychlé přislazování - tekuté FAN STOLNÍ SLADIDLO - ale jen občas, to je poněkud dražší, med i javorový sirup - ale opatrně.
Na sladké pečení -v poslední době jsem si oblíbila sladidlo CLARA na pečení, které se mi zdá chuťově nejlepší, pak FAN SLADIDLO NA PEČENÍ(obyčejně stačí 2 PL), DIACHROM SYPKÝ (ale ne tam, kde je i prášek do pečiva, nejlépe do štrůdlu - a jen trochu),
Zavařování ovoce -(pokud dávám cukr) DIAŽELÍROVACÍ CUKR dr. OETKERA, lze použít i FRUKTOZU PRO DIABETIKY
Zavařování zeleniny, hub - NAKO BEZ CUKRU které kombinuju s PIKANT FIX, koření si ještě dávám vlastní.
Posledním typem a výhodným je rostlinka stévie – vlastní sladidlo ze stévie v obchodě je ale neúnosně drahé, proto se vyplatí pěstovat si stévii vlastní, lístky sušit i mrazit. Jinak nám stačí na běžné slazení max.2 lístky, ale bacha rostlinka je dost choulostivá na pěstování, mně po 4 letech zahynula a zatím novou nemám.
Jak ale píšu v úvodu své diabetiky jsem naučila, že bez cukru se žít dá. Využívám přirozené sladkosti ovoce, zavařuji ovoce výhradně ve vlastní šťávě, peču hlavně ovocné moučníky a nesladím.

dobrý den ráda čtu vaše recerty,potřebovala bych poradit .jsem začínající diabetička zatím na dietě,koupila jsem si sorbit sladidlo ale prý je nevhodný pro diabetiky. co si mám koupit na pečení jaké sladidlo a kde jej koupím děkuji .květa

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek