Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sporák,indukce,plyn nebo sklokeramika?

Tak vám povím že ten včerejšek byla óóóhromná legrace.Nejdřív jsem manželovi říkala aby nebral dvojgolfky(dvojčata byla s námi) do kufru auta,že když něco koupíme nebude to kam dát.A on se na mě tak shovívavě podíval a s něžností v hlase mi povídá-"ale vždyť mi se jedeme broučku jen podívat a ne něco kupovat".No já koukala jako puk:-O a myslela jsem že omdlím:-S.Tak jsem tedy přehodnotila situaci a říkám že tedy ať ty golfky vezmeme,abych po krámě nenaháněla kluky a mohla se s klidem věnovat prohlížení sporáků.Manžel je ale nevzal a já i on jsme opravdu po krámě nadháněli ty naše divočáčky;-) a modlili se aby už je to otvírání praček,sporáku,a jiných dvířek přestalo bavit,ale ono ne:-(.No nakonec jsme našli 6 sklokeramik,jen 2 indukce(ale upřímě nic moc) a docela pěkný výběr trub.Jenže problém nastal v okamžiku kdy jsme prodavačce řekli že sice máme samostatný jistič na kamna na 220,ale ta nám oznámila že nejlepší by byl na 380:-(.A teď manžel jen přemýšlí jestli se mu chce a když ano tak kudy rozkopat barák aby jsme dostali do 1.patra 380:-((.No už to vidím že zase skončím u svého tolik oblíbeného;-)plyn.sporáku s multi.troubou;-(.Ještě zkusíme něco objet a podívat se na nějaké akce na sety(deska+trouba),ale to zase až tehdy až bude mít nanžel čas a nebude týden na druhém konci republiky;-)Zatím budu rozmýšlet a hledat na netu co by,kbyby:-D:-D.
A TÍMTO VÁM VŠEM CHCI MOC PODĚKOVAT ZA RADY CO JSEM OD VÁS DOSTALA.JSTE MOC HODNÉ:-)Alespoň jsem věděla na co se ptát a jsem díky tomu zase o trošku chytřejší.

Hello:-)já mít kachlový sporák,tak se už v životě na jiná kamna nepodívám a na nějakou indukci si ani nevzpomenu;-):-D.Jednou jsme u kamaráda na chatě pekli v kachlovkách kuře a od té doby jsem nikdy už tak dobré nejedla(jen bych si jednou chtěla pořídit Římský hrnec a trošku se mu tím přiblížit;-)).
Jsem ráda že se na varné desce dá vařit i v hrncích s větším průměrem:-),protože bych nerada vařila velké věci na třikrát:-(.

Iljušo, shodou okolností jsem včera dělala bramborové placky (půl brambor, půl tvarohu) na sklokeramice. Jen musíš mít dobrou pánvičku, kterou nemusíš vymazávat...

Mirco, s velikostí plotýnky si nemusíš dělat starosti. Největší plotýnku na sklokeramice mám 22 cm a na tom v pohodě vařím velký hrnec s knedlíky.
Boubelindo, určitě na indukci se vaří rychleji, ale hodně taky dělá to nádobí Zepter. Mě se tady ta diskuze líbí, ale myslím, že hodně taky bude rozhodovat cena.
Mě stál sporák přes 30 tis., ale listové těsto stejně nejlíp upeču v mikrovlnce na Crisp a maso v kachlovém sporáku na uhlí...

Ještě jsem chtěla. Sklokeramika potřebuje dobrou údržbu, ale fakt není třeba kupovat drahé prostředky, jako já ze začátku, přímo krém na sklokeramiku. Úplně nejlépe se mi osvědčil cif krém a suchá čistá hadra na vyleštění.;-)

Já mám necelý rok sklokeramickou desku a indukční troubu. Měla jsem i obyčejný, elektrický sporák a když jsem nebydlela na garsonce, měla jsem plynový sporák-troubu i vrch. Ten co mám teď je nejlepší, nedám na něj dopustit, ale pravda je, že na sklokeramiku je třeba kvalitní nádobí. Postupně si kupuji nerezové hrnce. Když máte na sklokeramice solidní hrnec a vaříte-li v něm třeba brambory, tak stačí zavařit a vypnout. Nechat na plotýnce a jsou měkké, necháte je dojít. Drůbka stačí, aby v tlakáči zavařila asi 5 minut a vypnout, nechat dojít. Myslím, že je to super úspora.

Mám takové tušení, že budu muset za nějaký čas řešit ten samý problém se sporákem, takže asi zůstanu věrná plynovému vařiči a lepší troubě ;-)

Iljuso,bramborové placky asi na sklokeramice neuděláš :-//jedině nějak vykoumat,možná využít zbytkového tepla,:-(:-O,nikdy jsem to nezkoušela :-8

Výbušná, musím se honem přidat, protože nejsi sama-i já jsem out, mám plyn a troubu elektrickou s grilem a horkovzducem-což je sporák kombinovaný. Počítám, že na výměnu někdy dojde, ale zatím je to jen přánííí;-)

jen bych chtěla radu - jak upeci na sklokeramice, indukční plotýnce klasické bramborové placky - lokše, které dělám na litinové plotně:-?

já též - plyn;-)

tak sa pozeram na to...a som zufalo out....ja varim na normalnom plyne:-p

Já mám sklokeramický sporák Zanussi už 10 let, před tím jsem měla také sklokeramiku 15 let, hrnce Zepter, ale i normální nerezové - a nedám na něj dopustit.:-D

Ale zase...byla jsem na předváděčce nádobí Zepter a tam vařili jeden pokrm na indukci a jeden na normální plotince. Je pravda, že na indukci to bylo o hodně dříve hotové (asi tak o polovinu či třetinu času - dle toho co vaříme). Abych pravdu řekla Mirco, manžel chce po tobě moc - ze dne na den se rozhodnout.:-S :-D

Mirčo :-), já sice s indukcí ani sklokeramikou zkušenosti nemám, ale jsem spíše pro indukci (snad se jí jednou dočkám :-S), myslím si, že úspora energie je u ní obrovská a litr vody prý ohřeje stejně rychle jako rychlovarná konvice, navíc se sama vypne, když sundáš hrnec atd. (už si všechny výhody taky nepamatuju :-8). Nádobí k ní snad ani nemusí být tak drahé (prý vyhovuje i obyčejný smalt), ale musí být magnetický (vem si magnetek a obejdi všechny hrnce :-D:-D). Taky existují poloindukční sporáky (dvě plotýnky jsou sklokeramika a dvě indukce), ale co jsem si kdysi zjišťovala, tak jejich cena byla pomalu srovnatelná s plně indukčí deskou :-(. No nevím, třeba se pletu, ale pořídit si sklokeramiku ve vytížené kuchyni mi příjde už jako krok zpátky :-).

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek