Vyhlášený kuchař Miroslav Kalina dělá na Vánoce kapra po Novohradsku, který voní česnekem a na přípravu je snazší
Nakládání masa/zeleniny ke grilování
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 24 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Zdravím, dneska jsme byli na nákupech, tak jsme si koupili…“ tara23, před 5 hodinami
„Hezký den polévka ještě kuří vývar a treska přírodně…“ Simona Skolakova, před 7 hodinami
„hazel: Stáni, brzy se uzdrav. Musíš být na sebe opatrná,…“ MarcelaPa, před 23 hodinami
8. 4. 2017 16:51
Na grilování jsou u nás povolanější..., ale já utápím v oleji (řádově na dny) především čerstvé hovězí, že aby "dozrálo" a zkřehlo
No, největší přínos vidím v tom, že maso neoxiduje a vydrží déle, aniž by zasmrádlo
8. 4. 2017 15:35
Tak jako všichni v mém okolí, i pro mne je spojeno grilování s nakládáním masa, případně zeleniny. Bohužel, to je spojeno vždy s naporcováním, prohlídnutím jednotlivých koření, které "by se tam mohlo hodit", někdy lžička protlaku, někdy hořčice, někdy česnek. Celé to smíchat s olejem a všechny suroviny do tohoto "zalít". Nějak si nemyslím, že je to správná cesta, tak se koukám na jednotlivé postupy a každý je dělá jinak a nevidím v tom v podstatě nic nového.
Takže se začínající sezónou to chci trochu uchopit systematicky. Nevím, zda má ponoření masa na pár dnů do oleje nějaký smysl, ale pokud ne, jak nakládat maso a zeleninu, aby jsme mu spíš pomohli? Existují nějaké pravidla?