Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládání masa/zeleniny ke grilování

Dezolat:
Na grilování jsou u nás povolanější..., ale já utápím v oleji (řádově na dny) především čerstvé hovězí, že aby "dozrálo" a zkřehlo :yes:
No, největší přínos vidím v tom, že maso neoxiduje a vydrží déle, aniž by zasmrádlo ;-)

Zdravím

Tak jako všichni v mém okolí, i pro mne je spojeno grilování s nakládáním masa, případně zeleniny. Bohužel, to je spojeno vždy s naporcováním, prohlídnutím jednotlivých koření, které "by se tam mohlo hodit", někdy lžička protlaku, někdy hořčice, někdy česnek. Celé to smíchat s olejem a všechny suroviny do tohoto "zalít". Nějak si nemyslím, že je to správná cesta, tak se koukám na jednotlivé postupy a každý je dělá jinak a nevidím v tom v podstatě nic nového.

Takže se začínající sezónou to chci trochu uchopit systematicky. Nevím, zda má ponoření masa na pár dnů do oleje nějaký smysl, ale pokud ne, jak nakládat maso a zeleninu, aby jsme mu spíš pomohli? Existují nějaké pravidla?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek