Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger - Jak udělat chutný a šťavnatý?

Ahooj, ja ziji v USA a hamburgery umim :) Nejlepsi je hovezi maso a 20 % tucneho. Potom udelat placicky ,ale jenom tak trosku ztvarovat nemackat to moc, to by potom byly tvrde.
Zkuste tento trik, ktery delam rozpalim panvicku s tlustejsim dnem hodim na ni par spetek soli a potom hamburgery neosolene , jenom opeprene. osmazit na jedne strane pak na druhe strane., jak to mate radi.
My to mame radi trosku ruzove uvnitr. Ovsem kdyz to budete smazit moc dlouho pak budou vysusene a tvrde, tak pozor. Lepsi je zkontrolovat placicku a ochutnat. Vzdy se muze osmazit trosku vice.
A sup mezi rohlik se salatem a rajcetem, kouskem cibule, majonezou, hortici a co dalsiho mate radi.
My davame i avokado a palivou papricku.
Hamburgery je mozno delet vselijake, treba do masa pridat cibuli nebo syr.
Take jsou vyborne na grilu.
:-p

Pročetl jsem několik receptů. Shrnu-li většinu, doporučuje se "nepřekrývat" chuť samotného masa a tak se mluví jen o soli a pepři a ničím jiným. Takže kupuji hovězí maso (většinou kýtu), doma si ji pomelu, osolím, opepřím, rozpálím pánev a osmahnu z jedné a druhé strany.

Při konzumaci je burger suchý, přestože z něj teče šťáva. Chápu, že se jedná o protimluv, ale je to tak. Maso není moc chutné, zato na talířku je šťáva a houska je prakticky rozmočená. Takže něco dělám blbě. Zkoušel jsem kupovat i připravené chlazené burgery (obouručáky s Vaňkem) a ty byly chuťově výborné, šťavnaté a šťáva zůstala uvnitř. Proto usuzuji, že ani není problém v tepelné úpravě, jako spíš v přípravě.

Hovězí kýta asi není to pravé? Nebo je lepší přidat tučnější část? Nebo nějaký doplněk ve směsi? Špatně dávám sůl?...

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek