Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černý bez - květy

Jani - kosmatice je název toho receptu - tedy obalené květy bezu (jako např. halušky nebo vídeňský řízek) - prostě se tomu tak říká ;-);-)

Gabi, díky, ale Hella psala o sirupu, tak nevím, je tam ten alkohol.:-))

Hello, s jakou kávou :-O To neznám:-8

No já s vámi ten obdiv k černém bezu nesdílím. Vím, jak je zdravý ale...V sirupu, který jsem jednou dělala (ten s kávou) cítím pachuť jako z černého rybízu a smažené kosmatice jsou pro mě moc "voňavé". Ale hlavně - celá naše rodina (kromě mně) jsou alergici a černý bez je pěkný prevít! Už to zase vidím ty slzející oči, věčně kýchání a smrkání...:-// Věčně to sekáme kolem zahrady ale je to marný boj.

Já jsem si říkala, že je to ten květák, jak jsme tomu říkali, jako malí:-)) Díky spagi!:yes: A Jiřko, co je to kosmatice?:-O Bude tady pak recept?:-O

Já dělám z bezu jen sirup, moc nám chutná:yes: Ale nemám moc dobrý pocit z toho, že bydlím na Ostravsko - karvinsku a je tady pořád velmi zaneřáděné ovzduší:no: Tak jen ten sirup a nesuším, to pak kupuju.

:-D:-D:-D 4 příspěvky a už 10:-p.To je asi nový rekord v zadávání smajlíků;-):-D

Mirčo - ani nemluv - už ho hlídám, aby byly kosmatice (ty smažený kvítky :-p:-p:-p), sirup je povinnost a ještě i usušit a všechno neorvat, aby zbylo i na víno z bezinek a sušený .... :-p:-p

Já se taky moc těším až bez pokvete,to si udělám kosmatici :-p:-p:-p a letos se dám i do toho sirupu,který jsem už jednou dělala :-O:yes:

Špagetko:-)sirupek nemusí být špatný,ale utrhnout,oprat a usmažit v těstíčku:-p:-p-slintám jak bernardýn-už aby kvetly;-)Je to náš každoroční rituál,jím je už od malička a vždy se na ně moc těším:-)(no však jsou tu ty květy jen chvilku a pak až zase za rok:-(;-):-D

Takhle vypadá jedna z nejmocnějších bylinek naší přírody jsou to fotky stažené z netu

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek