Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

RAJSKÁ

Tuhle kuchařku vlsatním taky po pra.... a jsou tam opravdu zajímavé vychytávky. A ještě jedna zajímavost - viděla jsem ji v antikvariátu v Liberci - za - 1950,- !!!Za chybu v tisku ceny fakt neručím :-D:-D;-);-)

Už zase jsem p§jčl dneska foťák jednomu z kámošů do neděle. Nedokážu říci NE. Tak zase nesmí žena vařit jídla, která bych chtěl zveřejnit. Tak se zase hrabu v kuchařských papírech a narazl jsem v jedné z roku 1905 (nabíd jsem jí Terezce a ona to ze slušnosti odmítla - její věc ) na rajskou, kde dávají a dávali od pradávna na závěr do rajské ještě pár lžic zakysané smetany. Prý to velice zjemní a zpříjemní chuť. NEVÍM. Zkusím ukecat ženu příště ke zkoušce )

Václave,dej ten recept na Myslivecké brambory,myslím že se hodně lidem bude hodit,víš že v jednoduchosti je síla :-p

Já ty "Myslivecké brambory" napsal jen v ná povahy ukecanosti, ale ne jako recept. TO BYCH SI NETROUFL, protože je to tak jednoduché, že bych se až styděl vás otravovat. Ale když myslíte tak až je příště uděláme (děláme, když jsme přejezení a přemlsaní masem,což je často)a i vyfotím. Ale prozatím. Jsou to brambory NEVAŘENÉ, tedy syrové, čerstvé, nejlépe nové. Jak jsem psal, nakrájené na měsíčky ( 6 z 1 brambory) a na oblouku rozestavené na plech (nemaštěné a nesolené) a pečené do růžova v troubě. Po upečení - teplé v míse protřeseme s česnekem se solí + podmáslí, nebo mléko (já obojí) HI HI

Tak, už vím, dokonce jsem k nim v tom fofru zpoměla napsat i komentář:-)):-D tak to je ono http://www.toprecepty.cz/recept/3380-zahradnikovy-...

Vašku, jak jsi napsal myslivecké brambory, byla jsem přesvědčená, že tady jsou a že jsem je dělala na soutěž a fotila. Tak jsem z toho jelen, jsou tady, ale fotka nikde, tak to asi byly nějaké jiné brambory. ještě vím, že mi strašně chutnaly, jen, jak se jmenovaly?:-Ohttp://www.toprecepty.cz/recept/113-myslivecke-bra...

Jsme nějak přemlsaní.Tak jsme se včera rozhodli udělat k obědu(my tomu tak říkáme)"Myslivecké brambory. To jsou nové brambory(U nás 20,-Kč/1kg)nakrájené na šestinkové půlměsíčky a suché i se slupkou opéci v troubě. Po vyndání promíchat s česnekem a solí a jíst s podmáslím a mlékem z Č.B. Madety. Pochutnali jsme si. Dnes jsme rozhodli pro " Rajskou omáčku s knedlíkem a pečenejma plněnejma paprikama,fašírkou. Před pár lety jsem dával recept na jedny stránky (takovou obi.rajskou)pod názvem "Buši rajská". Dnes ji moje žena doladila, že i pro mne je supr a tak jsem se rozhodl to zveřejnit i když jich je napsaných až dost. No, trochu je jiná, jak uvidíte.A protože je jiná, tak je pod názvem "BUŠI NOVÁ RAJSKÁ"
OMLOUVÁM SE FOTKY TAM NEPATŘÍ-ULÍTLA MI RUKA.(To bude až za měsíc) To už budu mít třešně jako vždy koncem května.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek