Jahody se šlehačkou: Královská delikatesa je už 150 let oficiálním dezertem Wimbledonu. A platí pro ni tahle přísná pravidla
Rozříznutí dortu
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 5 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Mila devcata, dekuji vsem za podporu. 😊 U nas byla…“ hazel, před 5 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verunko, presne to me rekla lekarka, mam…“ hazel, před 5 hodinami
„hazel: Na chřipku ti antibiotika, bohužel nepomohou, pokud…“ Veronika.Hrozna, před 9 hodinami
5. 5. 2009 20:42
5. 5. 2009 16:17
Ale to udělátko se mi taky líbí
5. 5. 2009 11:47
5. 5. 2009 11:21
5. 5. 2009 06:36
5. 5. 2009 06:24
sejmout0002_2084358060.jpg
sejmout0003_221842129.jpg
4. 5. 2009 22:59
4. 5. 2009 22:50
4. 5. 2009 22:49
4. 5. 2009 22:35
h_091.jpg
4. 5. 2009 22:33
4. 5. 2009 22:25
4. 5. 2009 22:14
Pokud ale můžu poradit nějakou fintu, tak: většina dortových forem má oddělitelné dno. Rozpojíme formu, vyndáme dort i s dnem, do dortové formy vložíme několik na sebe složených talířů a na talíře znovu položíme dort, který je stále na dortovém dnu. Tím vypodložením se nám dort vysune (na výšku kterou potřebujeme uříznout). Dlouhý nůž (delší než průměr formy) zařízneme do dortu a rovnoměrně ho posunujeme po horní hraně dortové formy. Uřízneme první placku, přidáme dospodu další talíře, znovu vysuneme dort a znovu překrojíme. Nemůže se stát, že to ukrojíme šikmo nebo nerovnoměrně.
h_089.jpg