Originální třešňové recepty: Nepečené bábovičky z jogurtu jsou skvělé letní osvěžení
90 dnova dieta ...recept na kazdy den..zdroj publikacia od autorov breda hrobat
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 3 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 8 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: https://www.youtube.com/watch?v=390egu…“ Nadja, před 3 hodinami
„magdalenka: Vybrala jsem až tři! Ty s listovím, nebudu…“ Veronika.Hrozna, před 6 hodinami
„Ahoj, dnes som nevarila - ázijské bistro vypomohlo, zajtra…“ magdalenka, před 6 hodinami
10. 9. 2009 16:22
Držím podobnou dietu (původně jsem myslela, že je to ta samá ), ale je o trochu drsnější. Jsem na začátku - dnes 11 den a moc bych si přála mít tu vůli jako ty a vydržet TO !!!
Uvidím, kam se dostanu a kolik tam nechám svého sádla.
Tobě moc gratuluju, jsi 1***
10. 9. 2009 16:00
10. 9. 2009 15:17
Držím palečky dalším, kteří se rozhodnou tuto dietu držet a ať vydrží. 90 dnů je opravdu dlouho.
10. 9. 2009 14:09
Ranajky: 1mensi zlty melon osupte, zbavte semienok a nakrajajte na platky. 2Platky
nechajte cele, ostatne narezte na kusky a premiesajte so salkou dzemu
Desiata: 1pohar dzusu z cerveneho hrozna
Obed: Salatova schodzka s vitaminmi
1 ladovy salat nakrajajte na dlhsie rezance,1 papriky na pasiky a 2 paradajky
na stvrtky, 1jablko nakrajajte na tenke platky, pridate rozpolene mesiaciky 1
pomaranca a stvrtky z 2 marhul a vsetko spolu dobre premiesate. Zalejete na
levom ktory pripravite z citronovej stavy, sladidla, soli a korenia. Posypete
petrzlenovou vnatou.
Olovrant: 2platky melonu
Vecera: Ak ste si usetrili na veceru salat, zjedzte ho, ak nie tak si dajte 1hrst susenych
jablk a vypite salku caju
Nechuti Vam?
Pre zmenu si pripravte osviezujuci napoj, ktory mozete pit po cely den. Napoj obsahuje vela úcinnych ovocnych enzymov a vitaminu C. Olupany ananas nastruhajte a zalejte ho cerstvo vytlacenou staou z 1pomaranca, 1citrona a 1grapefruitu. Dobre premiesajte a ovocie pretlacte cez sitko. K ziskanej ovocnej stave pridajte najmenej 1dl mineralky. Podla chuti mozete pridat aj sladidlo
82.den/bielkoviny
Ranajky: 1salka ceresni, alebo 2broskyne ...
Obed: Grecky den s tofu
30dkg tofu, 1PL ol.oleja, 2-3struciky cesnaku, 2mensie salatove uhorky, 1
cibula, stava s ½ citrona, 1hlav.salat, kopor, sol, korenie
Tofu a uhorku nakrajajte na tenke rezance ci platky alebo postruhate na
hrubsie rezance. Cibulu nakrajate na drobne kocky. Vsetko date do salatovej
misy, opatrne premiesate a zalejete marinadou. Pripravite si ju z ol.oleja,
cesnaku, citronovej stavu, kopru, soli a korenia. Dobre premiesanu marinadu
nalejete do pripravenej zmesi a celu ju opat opatrne premiesate. Jedlo podava
te na salatovych listoch, mozete ho posypat aj orechami
Zjedzte s krajcom chleba a 3dl vyvaru
Vecera: Zjedzte zvysok jedla z obeda
Nechuti Vam?
Upecte si do chrumkava mensie kuriatko. Znamenite chuti so salatom a krajcom chleba, ale nezabudnite, ze na veceru zjete len tretinu. Ak vam nechuti maso, siahnite po inych potravinach bohatych na bielkoviny, akymi su tofu, tvaroh, ryby
83.den/skroby
Ranajky: 3mandarinky alebo 2 jablka...
Obed: Pecena fazula s baklazanom
50dkg bielej fazule, 2cibule, 1baklazan, 2cerstve papriky, 2paradajky, 1feferon
1CL oleja, korenie, cubricu, 2-3 bobkove listy, 3dl vyvaru
Na 1CL oleja oprazite nasekanu cibulu na pasiky narezanu papriku a na kocky
nakrajane paradajky. Podla chuti mozete pridat i feferon a dochutit korenim a
cubricou. K tejto zmesi primiesate fazulu.Baklazan osupete, narezete ho na
platky a opeciete po oboch stranach na panvici. Do misy ukladate striedavo
vrstvy fazule a opeceneho baklazanu. Zalejete vyvarom a odkryte peciete cca 30minut pri 200st. Podavajte spolu s krajcom chleba a hlav.salatom
Vecera: polovicna porcia zapecenej fazule
Nechuti Vam?
Mate radsej zemiaky? V tom pripade si pripravte pecene zemiaky. 6Ocistenych zemiakov narezte na polovice. Rozpolene ich dobre posypte celou rascou, majorankou a osolte. Pekac vystelte papierom na pecenie. Zemiaky rozlozte tak, aby boli obratene prerezanou stranou navrch a mozete ich piect. Chutia vyborne so zelen.salatom s krajcom chleba
84.den/uhlohydraty
Ranajky: 1salka cucoriedok, alebo 2 broskyne ...
Obed: Cestoviny s paradajkovou omackou
12dkg cestovin, 1konzerva lupanych paradajok, 1cesnak, 1cibula, sol, korenie
1PL bazalky, 1PL petrzlenovej vnate
novu vnat. Cestoviny uvarite a zalejete ich omackou
Vecera: Kusok torty alebo 3mensie kusky peciva, 1tablicka cokolady na varenie
Nechuti Vam?
Ak ste sa uz cestovin prejedli, uvarte si 12dkg kukuricnej krupice. Krupicu uvarite vo vode a hotovu zalejete 1PL roztopeneho masla. Ale zhreste a chodte na pizzu
85.den/ vitaminy
Ranajky: 2nektarinky alebo salka jahod ...
Desiata: 1pohar cerstvo pripravej citronovej stavy s vodou
Obed: Teply ovocny salat
Vykostkujete 2broskyne, 2nektarinky, 2velke slivky a nakrajate ich na tensie
platky. Do panvice date trochu mletej skorice, vanilkovy cukor, kusok celej
vanilky a nakrajane ovocie. Za staleho miesania ich dusite cca 5minut. Salat
posypte oprazenymi madlami. Zjedzte teple
Olovrant: 8mandli a salka caju
Vecera: 1grep
Nechuti Vam?
Dobre vychladeny kompot chuti vyborne. 3Jablka olupete, nakrajate ich na stvrtky, vyberiete jadrovniky. 3Vykostkovane marhule a 3 slivky pridate k jablkam a varite cca 5 minut vo vode, ktoru ste ochutili 1CL korenia na jablkovu strudlu
86.den/ iba voda
87.den/bielkoviny
Ranajky: salka jahod, alebo ananas ...
Obed: Peceny pstruh so zeleninovym salatom
2 ocistene pstruhy, sol, biele korenie, 1citron, bazalka, 1CL ol.oleja, suroviny
na salat
Do 1ocisteneho prstuha vlozite bazalku a tenky platok citrona. Potriete ho ol.
Olejom, okorenite a osolite. Panvicu rozohrejete a pstruha peciete z kazdej
strany po 3minuty. Ked je upeceny pokvapkate ho citronovou stavou
Ocistenu a umytu zeleninu nakrajate do misy. Kopo narezete nadrobno,
premiesate ho ol.olejom, jablcnym octom, solou a korenim. Nalevom zalejete zeleninu a nechate ju na chvilu odstat, aby sa chute navzajom prepojili.
K tomu krajec chleba a 3dl vyvaru
Vecera: upecte si pstruha a pripravte si cerstvy salat ale len polovicnu davku
Nechuti Vam?
Ak nemate radi ryby, upecte si 2kuracie stehna. Chutia v kazdom rocnom obdobi a s kazdym sezonnym salatom. Na obed zjedzte s krajcom chleba a nakoniec vyvar. Na veceru bez chleba a vyvar
88.den/skroby
Ranajky: 1banan alebo 2 hrusky
Obed: Varene zemiaky s mangoldom
6 zemiakov, 50dkg mangoldu, 1PL ol.oleja, 1cibula, 2 cesnak, 1,5dl vody
Zemiaky ocistite, nakrajate na stvrtky a uvarite. Na 1PL oleja oprazite cibulu
a na mensie kusky narezane hrubsie casti mangoldu. Zalejete 1,5dl teplej vody
a dusite aspon 5minut, potom pridate na hrubsie rezance narezanu druhu cast
mangoldu a dusite este asi 10minut. Nakoniec pridate cesnak. Mangold pridate
k uvarenym zemiakom a premiesate. V pripade,ze nemate mangold mozete
ho nahradit aj spenatom. Zjedzte s krajcom chleba
Vecera: mensia porcia jedla
Nechuti Vam?
Pripravite si zapecenu zeleninu: 3uvarene zemiaky, malu cukinu a 2paradajky nakrajate na platky. Jednotlive vrstvy ukladana do misy spolu s ruzickami brokolice a s nakrajanou mrkvou. Vsetko zalejete marinadou. Pripravite ju z prelisovaneho strucika cesnaku, zo stipky rozmarinu, soli a korenia, 1PL sezamovych semienok. 1CL ol.oleja a z trosky vody. Peciete cca 25minut pri 180st. Na obed zjedzte s krajcom chleba, na veceru ½ porciu bez chleba
89.den/uhlohydraty
Ranajky: salka malin alebo hurmi kaki ...
Obed: Plnene papriky s ovsenymi vlockami
2 papriky, 1paradajka, 1salka ovsenych vlociek, sol, korenie, 1CL petrzlenovej
vnate, 1PL bazalky, 1CL cubrice, stava ½ citrona, 0,5l vody, 1zelen.bujon,
1PL paradajkoveho pretlaku, 2bobkove listy, umele sladidlo, sol
Ovsene vlocky zaparite horucou vodou a nechate ich odstat cca 10-15minut.
Potom z nich vyzmykate vodu. Papriky ocistite tak, aby ostali cele. Paradajku narezete nadrobno a spolu so stavou pridate k ovsenym vlockam, primiesate
nasekane bylinky, pokvapkate citronovou stavou, dosolite, dokorenite. Touto zmesou naplnite obe papriky a date ich varit do pripravenej paradajkovej omac
ky priblizne cca 30minut
Omacku si pripravite nasledovne: z 0,5lvody a zelen.bujonu urobite vyvar, do
ktoreho pridate 1PL paradajkoveho pretlaku, podla chuti umele sladidlo, 2
bobkove listy a trochu soli
Vecera: 1kus torty alebo 3 kopceky oblubenej zmrzliny, 1tablicka cokolady na varenie
Nechuti Vam?
Pripravte si pizzu s omackou z baklazanov, ktoru ste si odlozili do mraznicky
90.den/vitaminy
Ranajky: 1salka jahod, alebo 2 jablka ...
Desiata: 1pohar stavy z cvikle, zriedite s mineralkou
Obed: Ovocie v clne
mensi zlty melon, prerezte na dve polovice. Z jednej polovice vyberiete duzinu
a nakrajajte ju na mensie kusky.Zmiesajte ju s bobulovitym ovocim,s bananom
nakrajanym na kolieska a s hrstou susenych hrozienok. Vsetko spolu dobre
premiesate a date do melona. Vlozite do chladnicky
Olovrant: 8lieskovcov a salka caju
Vecera: 2platky cerveneho melona
Nechuti Vam?
Pripravte si osviezujuci ovocny salat: Ocistenu papaju narezte na kocky, banan na kolieska, pomaranc rozoberte na mesiaciky. Poukladajte na dno mensej salatovej misy tak, ze ulozite najprv mesiaciky pomaranca, potom kolieska bananu a nakoniec kocky papaje. Polejete citronovou stavou a ochutte sladidlom
K O N I E C
a ste stihle ako lane.....a mate zdravy navyk na striedanie jedla a nejaky poriadok v prijimani potravy
gratulujem
1. 9. 2009 11:43
1. 9. 2009 10:52
31. 8. 2009 20:30
Ale musím, jinak bych neprošla dveřma
31. 8. 2009 20:00
ranajky....2jablka, alebo 2 platky melona
obed....zemiakova polievka
6 zemiakov, 1 cibula, 2 struciky cesnaku, 1pl paradajkoveho pretlaku, 1cl sladkej mletej papriky, polievkova zelenina, stipka tymianu, 3 zrnka celeho korenia, 1 pl petrzlenovej vnate, 1 pl nasekanej pazitky,
suroviny na salat.
Do hrnca vlozite ocistene a na kocky nakrajane zemiaky. pridate nakrajanu cibulu, mletu papriku, cele korenie, pretlak a nakrajanu polievkovu zeleninu. dolejte vodu tak, aby nou boli prekryte vsetky suroviny. varite dovtedy, pokym nie su zemiaky makke. nakoniec pridate prelisovany cesnak, pazitku a petrzl vnat. dajte si krajec chleba a salat.
vecera....zemiakova polievka kt. ostala od obeda, bez chleba..
72.den/uhlohydraty
ranajky...3dl kompotu
obed......zapekane spagety s hubami3
12dag spagiet, 1 cibula, 2 vacsie paradajky, hrst nakrajanych hub, tymian, sol, korenie
paradajky narezete na tenke kolieska a stavu si odlozte. na teflone oprazite a podusite na kolieska narezanu cibulu a huby. neskor pridate paradajky a vsetko spolu kratko podusite. spagety uvarite v slanej vode, do kt. ste pridali kvapku oleja. ked su uz takmer uvarene, zlejete z nich vodu a date ich do vymastenej ohnovzdornej misy. na cestoviny ukladate posudenu masu. nakoniec polejete paradajkovu stavou a posypte tymianom, pripadne bylinkami. spagety peciete v rure cca 15 min pri 200c.
vecera...kusok torty, alebo 3 kusy drobneho peciva+ povinna kocka horkej cokolady.
nechuti vam?
do 6 dl vody dajte stipku mletej rasce, majoranky, 2 hrste akychkolevk hub, koren petrzlenu a varte priblizne 25 minut. medzitym si uvarte 8 dag pohanky. dobre scedenu ju premiesajte k hubovej polievke.
73.den/vitaminy
ranajky....v mixery zmiesajte 1 mensi banan a 1 pomaranc. namiesto pomaranca mozete pouzit akykolvek dzus.
desiata....2 marhule
obed.......hrusky s medom
3 velke hrusky narezete na tenke kolieska. do mensieho mnozstva body pridate zopar klincekov, trochu vanilkoveho cukru, nakrajane hrusky a niekolko minut ich povarite. ked voda vychladne, primiesate do nej este 1 pl medu a trosku skorice. jemne premiesate, aby sa med roztopil a posypete orechami.
olovrant....hrst suseneho ovocia a pohar dzusu
vecera......z 1 jablka, 1 hrusky, 1 pl susenych hrozienok a 3 dl si uvarte kompot.
74.den/bielkoviny
ranajky....polovica zlteho melonu, alebo 2 nektarinky
obed.......pecene kuracie stehna so salatom
2 kuracie stehna, olej, sol, korenie, majoranka. suroviny na salat...20dag ruzickoveho kelu, 20 dag karfiolu, 20 dag brokolice, 1 pl oleja, 1 pl petrzelky, sol, korenie.
Z oleja, soli, korenia, majoranky pripravte marinadu a potrite kuracie stehna. polozte na teflon a podlejte horucou vodou, prikryte dusite 15 min. odkryte nechajte vyvriet vodu a stehna z kazdej strany zapeciete do zmaknutia. Kel karfiol a brokolicu uvarte v slanej vode, tak aby sa nerozvaril. nechajte vychladnut a zalejte nalevom z oleja, octu, soli a korenia. zjedzte s celozrnnym krajcom chleba. nakoniec vypite 3 dl vyvaru.
vecera...1 kuracie stehno a mensi tanier salatu od obeda.
nechuti vam?
miesto stehien si mozete k varenemu salatu dat 10dag tvrdeho syru, na veceru 5 dag. mozete zamenit syr za menej tucny tvaroh s bylinkami.
75.den/skroby
ranajky...2 jablka
obed.....dusena ryza s mandlami
12 dag podlhovastej ryze, 1 pl narezanych mandli, 1 cerstva cervena paprika, 2 pl hrasku, 1 pl olivoveho oleja, 1 pl petrzelky, 1 pl nasekanej pazitky, sol, korenie. suroviny na slat....1 hlavka ladoveho salatu, 6 ciernych oliv, 1 struhana mrkva, 1 cl tekvicoveho oleja, 1 pl byliniek, jablcny ocot.
Na 1 cl oleja oprazite suchu ryzu do sklovita. k takejto ryzi pridate narezanu papriku, hrasok a este chvilu poprazite. zalejete horucim zeleninovym vyvarom z kocky, tak aby bol pomer medzi ryzou a vodou 1:3. ryzu varite odkrytu, za obcasneho miesania na miernm ohni takmer do makka. pridate narezane mandle, petrzelku a pazitku. nakoniec ryzu este na 10 min. prikryjete. zo surovin si pripravte salat. zjedzte s krajcom chleba.
vecera.....mensia porcia ryze, kt. vam zostala od obeda a cersty salat.
76.den/uhlohydraty
ranajky...8 fig namocenych cez noc vo vode
obed.......makarony so sparglou (chrest)
12 dag makaronov, 15 dag zelenej spargle, 1 cl cukru, sol, bazalka, petrzelka, 2 struciky cesnaku, stava z citrona, 1 pl sojovej omacky, 1 pl olivoveho oleja.
sparglu ocistite, narezete na mensie kusky a uvarte v slanej vode do kt. ste pridli 1 cl cukru. varite ju cca 5 minut, ked je uvarena, vodu zlejete. pridate narezane bylinky, prelisovany cesnak, olivovy olej, citronovu stavu a sojovu omacku. nakoniec vmiesate uvarene makarony.
vecera....1 kusok torty, a1 kus jablkovej strudle + 1 tablicka horkej cokolady.
77.den/vitaminy
ranajky....zmiesajte si frape z 1 salky drobneho ovocia a trochou mineralky
desiata.....2 mandarinky
obed......ovocny salat s ribezlovou omackou
1 vanicka jahodu, 1 banan, bobule z 1 strapca hrozna, 1 pomaranc, 1 kivi...vlozte do dvoch misiek...1 vacsia a 1 mensia. z 1 salky ribezli a trosku vody a sladidlom si pripravte omacku. ak nemate ribezle mozete pouzit 1 pl ribezloveho alebo akehokolvek ineho vodou zriedeneho dzemu. prelejte ovocie v oboch miskach. zjedzte salat z vacsej misky.
olovrant......1 pl tekvicovych jadierok.
vecera......ovocny salat z mensej misky a 1 pl susenych hrozienok.
78.den/bielkoviny
ranajky....hrst ceresni, alebo 2 mandarinky
obed.......zeleninovy salat s tuniakom
1 hlavka ladoveho salatu, 1 mensia hlavka cinskej kapusty, 1 konzerva tuniaka alebo sardiniek, sol, biele korenie, ocot, olej moze byt z tuniaka, 1 viacanicka cervenych redkviciek, bylinky
zo surovin si urobite salat a zalejte nalevom, navrch posypete kuskami tuniaka.
zjedzte s krajcom chleba.
vypite 3 dl vyvaru.
vecera...z rovnakych surovin si mozete pripravit zeleninovy sala s tuniakom....porcia by mala byt o polovicu mensia ak ona obed.
nechuti vam?
rybiu konzervu mozete zamenit sa menej tucny tvaroh, tofu, narvrdo uvarene vajcia (2+1), alebo za dietnu hydinovu salamu (20 dag+ 10 dag).
79.den/skroby
ranajky....1 velky banan
obed.......kremova zeleninova polievka
30 dag cerstvej alebo mraznej zeleniny do polievky, 3 zemiaky, 1 cibula, 7 dl zeleninoveho vyvaru, 1 pl oleja, 2 struciky cesnaku, sol, korenie, bylinky
naolej oprazite nasekanu cibulu, pridate nakrajanu zeleninu a na kocky nakrajane zemiaky. zalejete vyvarom a varite cca 20 min, kym nie je vsetko uvarene. nakoniec prelisujte cesnak. polievku zmiesate v mixery a dochutite. polievku zjedzte s chlebom
vecera...tanier kremovej polievky ktora vam ostala od obeda.
80.den/ uhlohydraty
ranajky....2 broskyne
obed......kolienka s pikantnou marinadou
12 dag cestovin, 1 pl oleja, sol, korenie, bylinky, cibula.
cestoviny uvarite v osolenej vode, na oleji oprazite cibulu, na tomto zaklade vymiesate kolieka, zasypete bylinkami, paprikou a cili.
vecera...1 kusok torty, alebo 3 kopceky zmrzliny + 1 kocka cokolady na varenie
21. 8. 2009 11:06
ranajky...2 jablka, alebo vanicka cucoriedok
desiata....pohar dzusu
obed.......farebny koktail
polovicu zlteho melona olubpete, odstranite semena, nakrajate na kusky a dado sklenenej misy, pridate velku hrst vykostko. ceresni, hrst jahod.
olovrant....1 hrst susenych jablk a pohar dzusu
vecera.....ovocie co zvysilo od obeda.
62.den/bielkoviny
ranajky...3 mandarinky, alebo 2 broskyne
obed......gulasova polievka
40 dag hovadzieho, 1 velka cibula, cerstva paprika, 3 struky cesnaku, 1pl oleja, 1cl mletej papriky, sol, korenie, 8 dl vody, majoranka, tymian, mleta rasca, 1 cl jablcneho octu, petrzelka, suroviny na zeleninovy salat.
na olej oprazite cibulu, papriku, pridate nakrajane maso a dobre ho zatiahnete. zalejte horucovou vodou a pridate vsetky koreniny okrem cesnaku a petrzelky, tie pridate az na koniec. varite domakka. okrem krajca chleba si doprajte kyslu uhorku, papriku alebo zeleninovy salat. na konci vypite 3 dl cisteho vyvaru. hovadzie maso mozete zamenit za tri kuracie stehna.
vecera...tanier polievky, co zostala bez obeda a kysla uhorka a salat.
nechuti vam?
pripravte si misu hlavkoveho salatau a konzervu tuniaka.
63.den/skroby
ranajky...2 jablka, alebo 4 slivky
obed......pikantna ryza
12dag ryze, 1 pl oleja, 2 struciky cesnaku, 1 cibula, 1 cl mletej papriky, 1/2 kavovej lyzicky ostrej papriky, 1 mala konzerva lupanych paradajok, sol, korenie, trosku tabasca, 5 dl vody, suroviny na salat, mensia mrkva
Na oleji oprazite cibulu a pokrajane paradajky, obidve praskove papriky. vsetko zalejete teplou vodou a trochu podusite. ochutite solou, korenim a tabascom. pridate ryzu a dusite ju takmer do makka. nakoniec hotovu ryuzu prikryjete pokrievkou a nechate 10 minut odstat. zjedzte s krajcom chleba a salatom s nastruhanou mrkvou.
vecera....porcia pikantnej ryze, ktora zostala od obeda a cerstvy salat.
nechuti vam?
zeleninove ragu z 30 dag sezonnej zeleniny. spllu s 1 cibulou ju narezte nadrobno a preprazte na 1 cl oleja. prilejte trochu horucej vody a zeleninu kratko poduste. osolte. osobitne si uvarte 10 dag ryze. podavajte s uvarenou ryzou. na obed s chlebom, na veceru plovicnu porciu bez chleba.
64.den/uhlohydraty
ranajky...2 pomarance alebo vanicka jahod
obed.....fliacky s bylinkovou marinadou
12 dag cestovin uvarte v slanej vode s 1 cl oleja. prelejte marinadou zo smesy nasekanych byliniek rozmiesanych v 1cl olivoveho oleja.
vecera......1 kus torty, alebo 3 kusky peciva + 1 kococka cokolady
65.den/ vitaminy
ranajky...2 broskyne, alebo 1 mango
desiata....pohar ovocneho dzusu
obed......ovocny salat
k nakrajanemu bananu, pridajte na kusky narezany grep, rozdelenu mandarinku. premiesajte zo stavou z jedneho pomaranca. posypte oprazenymi mandlami.
olovrant....12 nesolenych a neprazenych arasidov
vecera......2dl menej sladkeho kompotu
66.den/bielkoviny
ranajky....2 pomarance, alebo 2 kivi
obed.......varene kura a zeleninovy salat
1 mensie kura, polievkova zelenina, 1/2 cibule, struk cesnaku, sol, 2 zrna celeho korenia, 1l vody, suroviny na hlavkovy salat. kura umyjete a nakrajate na vacsie kusy. do vody date polievkovu zeleninu, sol a korenie. kded voda zacne vriet, pridate maso a varite na miernom ohni cca 40 min. potom uvarene kura z polievky vyberiete. ak chcete, mozete to narychlo opiect na teflone, bez tuku, cas masa si nechajte na veceru. k masu si pripravite salat a krajec chleba. po obede 3 dl vyvaru.
vecera....kuracie maso ktore vam ostalo od obeda a cerstvy salat.
nechut vam?
pripravte si salat a nakrajajte do neho natvrdo uvarene vajcia (2 na obed a 1 na veceru), alebo syr (10 dag na obed a 5 na veceru), alebo dietne hydinove parky (1 par na obed, a 1 nozicka na veceru)
67.den/ skroby
ranajky...4 marhule, alebo 8 datli
obed......miesana dusena zelenina s prosom
10 dag prosa, 1 paprika, 1 paradajka, 1 pl posekanej cibule, 1 baklazan (lilek), 1 pl olivoveho oleja, bazalka, rozmarin, sol, korenie, 1 cl horcice, suroviny na salat
vopred namocene proso uvarite v slanej vode. baklazan, papriku a cibulu narezete na kusku a oprazite na oleji. pridate nakrajanu paradajku, koreniny a horcicu. dusite cca 5 min. do hotovej zeleniny primiesate uvarene proso.
k jedlu zjedzte krajec chleba a mensiu misku zeleninoveho salatu.
vecera....mensia porcia ako na obed a mensia porcia salatu.
nechuti vam?
50dag sucheho hrachu namocte. oprazite ho na 1 cl horuceho oleja, prilete vyvar tak aby bol zaliaty. varte ho do zmaknutia. pridajte sol, korenie a posypte petrzelkou. hrach v omacke mozete zahustit 2 surovymi nastruhanymi zemiakmi. pripravte si aj salat.
68.den/uhlohydraty
ranajky...2 hrusky, alebo 4 slivky
obed......pizza s baklazanovou omackou
25dag hladkej muky, 1,5 dag cerstveho drozdia, stipka soli, 1 pl olivoveho oleja, vlazna voda, 5 pl baklazanovej omacky, oregano. Baklazanova omacka...2 baklazany, 1 cibula, 2 struky cesnaku, 4 vacsie paradajky, stava z 1 citrona, bylinka, sol, korenie, 1 pl olivoveho oleja
baklazan olupete a narezete na platky hrube asi 1,5cm. platky len minimalne potrete olivovym olejom a opeciete z oboch stran na teflone. vychladnuty pokvapkate cistronovou stavou. v tej istej panvici oprazite nadrobno cibulu a pridate nakrajane paradajky. vsetky suroviny premiesate v mixery na hustu kasu a pridate este sol, korenie, bylinky a zvysok olivoveho oleja. vsetko este rychlo prevarite. baklazanovu omacku si pripravite tak, aby ste ju mali na trikrat. date ju do malych nadobiek a mraznicky. z osolenej muky, drozdia, olivolevo oleja a vlaznej vody, zamiesite hladke cesto. naechate odpocinut asi 1/2 hodiny. potom ho rozvalkate, potriete ho kvapkou oleja a pripravenou baklazanovou omackou a posypte oreganom peciete priblizne 20 min, pri teplote 200 c.
cesto na pizzu si mozete kupit aj hotove. , mozete pouzit hotovu paradajkovu mocaku so zeleninou.
vecera....1 kus torty, alebo 3 kopeceky zmrzliny + 1 kocka cokolady
69.den/ vitaminy
ranajky...8 datli aleob 1 papaja
desiata....pohar dzusu
obed......exoticky salat
uplne makke avokado narezte na kusky a pridate na kolieska nakrajany banan a polejete citronovou stavou. pridate rozpolene mesiaciky pomaranca a nadrobno nakrajane kivi.
olovrant....1 kopcovita pl slnecnicovych semien
vecera......1 pomaranc
70.den/bielkoviny
ranajky....3 dl kompotu
obed.....husta masova polievka
3 kuracie stehna, cibula, 1 cl oleja, 1 kalerab (kedlubna), 1 mrkva, 1 koren petrzlenu, 1 pl hrasku, sol, korenie, tymian, mleta paprika, podla chuti paradajkovy pretlak
na 1cl oleja oprazite cibulu a pridate na kusky nakrajane kuracie stehna, oprazite. potom ich zalejete o,7 l horucej vody, pridate nakrajany kalerab, mrkvu, petrzlen, cervenu papriku a paradajkovy pretlak. nakoniec pridate hrach, tymian, sol, korenie. zjedzte s krajcom chleba, pripravte si salat.
vecera...mensi tanier polievky, ktora zvysila od obeda.
12. 8. 2009 20:50
12. 8. 2009 20:43
12. 8. 2009 20:39
12. 8. 2009 20:29
12. 8. 2009 20:21
12. 8. 2009 20:15
Předchozí 1 2 3 4 5 Další