Babiččin štrúdl podle Mirky van Gils Slavíkové voní jablky a perníkem. Těsto je specifické tím, že kyne pod vodou
90 dnova dieta ...recept na kazdy den..zdroj publikacia od autorov breda hrobat
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 6 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 11 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: https://www.youtube.com/watch?v=390egu…“ Nadja, před 6 hodinami
„magdalenka: Vybrala jsem až tři! Ty s listovím, nebudu…“ Veronika.Hrozna, před 8 hodinami
„Ahoj, dnes som nevarila - ázijské bistro vypomohlo, zajtra…“ magdalenka, před 9 hodinami
12. 8. 2009 20:11
12. 8. 2009 20:02
12. 8. 2009 19:48
Magdalenko, Roundup je skvělá věc, já si dávám po každém jídle panáčka jako digestiv a rostu jako z vody. Daří se mi. Na všechno zelené prostě nefunguje.
12. 8. 2009 19:36
12. 8. 2009 19:17
12. 8. 2009 19:12
12. 8. 2009 18:50
12. 8. 2009 18:33
btw...neuveris, ale dostavam uz 3 dni, pred ukoncenim posledneho aktualneho dna, do vzkazov urgencie, ze uz dochadzaju dni a treba dopisat dalsie...mozno ta to obtazuje, ale budes sa musiet s tym zmierit...tiez nic v zlom a navzdy dobre.
12. 8. 2009 18:18
Celkem mám dojem, že se ti tu moc nelíbí....pořád nějaké námitky....s nikým nesouhlasíš (to ze zásady?)....tak proč tu jsi? Nebo - proč se účastníš diskuze, navíc takové, která tě nebaví
12. 8. 2009 18:01
12. 8. 2009 17:03
12. 8. 2009 16:45
12. 8. 2009 15:38
12. 8. 2009 14:24
ranajky....3 dl menej sladkeho kompotu
obed.......rybie vile s varenym feniklom
3 rybie file, olej, 1 dl vody, 1 vacsi fenikel, 2 struciky cesnkau, stava z citrona, petrzl. vniatka, rozmarin, 2 paradajky, suroviny na salat.
2 rybie file opecie. na teflone opeciete fybie file, vo vypeku podusite olupane paradajky a rozmarin. ked zhustnu polozite na kusy opeceneho file a na ne rozlosite uvareny fenikel (10 min vo vode), prelis. cesnak zmiesate s citronovu stavou a petrzelkou. prelejete porcie. zjedzte s chlebom a salatom, vypite 3 dl vyvaru.
vecera...1 opecene file a uvareny fenikel. ruby mozete upiect aj v alobalo.
nechuti vam?
nadrobno nakrajajte 20 dkg oblubenej zeleniny. 2 vajcia roslahajte, pridajte zeleninu, osolte a upecte z oboch stran na teflone. posypte petrzelkou. zjedzte krajec chleba. na veceru upecte z 1 vajca a 10 dag zeleniny
55.den/ skroby
ranajky....polovica zlteho melona
obec.......sojova musaka s cuketou
20dag sojovych vlociek, 3 mlade cukety, 1 cibula, 1 pl oleja, 20 dag sampionov, strucik cesnaku, petrzelka, sol, korenie, hlavkovy salat.
sojove vlocky namocte na 15 min a vyzmykajte. na oleji oprazite cibulu, sampiony, pridate sol, korenie a sojove vlocky. cuketu narezte na kolieska. vrstvu cukety a zampionov striedajte v zapekacej mise tak aby posledna bola zampionova. na povrch potriete cesnak aposypte bylinkami. zalejte vodu , aby aby hmota v miske bola prekryta. peciete v rure 180 c dovtedy, pokym sa voda neodpari. zjedte so salatom a chlebom
vecera....mensia porcia bez chleba od obeda.
nechuti vam?
uvarte 12 dag ryze, poduste nakrajanu brokolicu, pridajte muskatovy oriesok, cubricu, bylinky, cesnak. zmiesajte dokopy.
56.den/uhlohydraty
ranajky...banan
obed......slimaciky v sladkokyslej omacke
12dag cestovin, 4 paradajky, 1 cibula, olej, vinny ocot, cukor, sol, korenie, bazalka
olupane paradajky podusite na preprazenej cibuli do makka, rozmixujte a ochutte. omacky je na dve porcie, tak polovicu si odlozte do poharika nabuduce. cestoviny zalejte touto omackou.
vecera....1 ks torty, alebo 3 kopceky zmrzliny + 1 kococka varovej cokolady
57.den/vitaminy
ranajky...pohar mrkvovej stavy
desiata.....jablko
obed.......dusene jablka s malinovym pyre
3 jablka ocistite a udusite na 6 lyziciach vody, pridate stavu z citrona, par klincekov, kusok vanilky a skorice. makke jablka vychladte. maliny zmixujte prelejte nimi jablka.
olovrant....1 pl tekvicovych semienok a pohar mkvovej stavy
vecera.....1 broskyna a banan
58.den/ iba voda
59.den/bielkoviny
ranajky....vanicka jahod alebo 3 figy
obed......morcaci rezen s mangoldom a mrkvou
2 morcacie rezne, 3 mrkvy, 2 struciky cesnaku, 50 dag mangoldu, sol, korenie, 1 cl olivoveho oleja, 1cl citr. stavy, suroviny na salat, 1 dl teplej vody.
1 rezen osolite okorenite a potriete olivovym olejom, hrube stopky mangoldu nakrajate na male kusky, zvysok na hrubsie rezance a mkrvu na kolieska. ne teflone prudko opeciete rezen z oboch stran. potom ich zalete trochou vody a dusite domakka. hotovy rezen zakryjete. mangold vlozite do inej nadoby, najprv len hrube stopky, pridate k nim mkrvu a trochu osolite. ak treba, prilejete trochu vody. ku koncu pridate zvysny narezany mangold, korenie a prelisovany cesnak, dusite krato, nie dlhsie ako 10 min.. mozete trochu ochutit citr. stavou. jedzte s krajcom chlegba a salatom.
vecera...druhy morcaci rezen a cerstvy salat.
nechuti vam?
z dvoch paparik a dvoch paradajok si uduste leco. do hotoveho primiesajte 2 vajicka.. naveceru len polovicnu porciu.
60.den/skroby
ranajky...1 mango
obed......zemiakovy salat s cibulkou
8 zemiakov, 2 pl tekvicoveho oleja, 1 cibula, sol, korenie, jablcny ocot, voda, nasekana pazitka, 10 dag cinskej kapusty.
zemiaky 5 na obed a 3 na veceru, uvarite v supke, nakrajate na kolieska. v mensom hrnceku si zohrejete trochu vody, pridate sol, korenie, olej, ocot, pazitku a natenko narezanu cibulu. touto marinadou zalejete uvarene zemiaky a posypete ich nakrajanou cinksou kapustou. zjedze s krajcekom chleba.
vecera....zvysok od obeda
nechuti vam>
zemiaky mozete zamenit za fazulu alebo cicer. cicerova polievka. 15 dag cez noc namoceneho ciceru, uvarite splu s 1 cibulou a bobkovym listo asi 40 min. polovicu uvareneho ciceru prepasirujete a pridate ho naspat do polievky. na cl oleja oprazite nakrajanu zeleninu podla chuti, pridate k nej cesnak a cl pretlaku. podla potreby zalejete trochou vody a podusite este 5 min..
2. 8. 2009 12:35
ranajky....1 papaja, alebo 2 kiwi, alebo...
obed.......tofu na katalansky sposob
1tofu (20dag), 1cl olivoveho oleja, 1 cibula, mensia hlavka bielej kapusty, 1 vacsi por, 6 sampionov, grilovacie korenie, 1 cl drvenej rasce, trosku zazvoru, sol, korenie, solamyl.
tofu narezete na kocky a premiesat s gril.korenim. v telfonke na 1cl olivoveho oleja opeciete tofu...odlozite ho na tanier, na tom istom oleji, orestujete nakrajanu cibulu, narezanu bielu kapustu, por a sampiony. ked su hotove, tak pridate k nim opecene tofu. dochutite solou, dumbierom a sojovou omackou. vo vlaznej vode rozmiesajte trochu solamylu a prilejte do hotoveho jedla..nechate prejst varom.
obed zjedzte s krajcom celozr. chleba. vypite 3 dl cisteho vyvaru.
vecera.......mensia porcia tofu, co zostala od odbeda bez chleba a vyvaru.
43.den/skroby
ranajky......3dl menej sladkeho kompotu
obed.........zapecena fazula s cibulou
50 dag velkej bielej fazule z konzervy, 50dag cibule, 1 pl oleja, 1 cl mletej papriky, podla chuti stiplavej papriky, na kolieska nakrajanu cervenu zeleninovu papriku, 3 dl teplej vody, pochutiny, bobkovy list, sterilizovana cvikla.
fazulu z konzervy oplachnete, na kolieska nakrajanu cibulu rychlo oprazite na oleji. zapekaciu misu vymastite zvyskom oleja, na jej spodok date vrstvu fazule a oprazenu cibulu. stredajte vrstvy, vrstvu cibule vzdy zarovnate lyzicou, okorenite, osolite, opaprikujete, pridate bobkovy list, cubricu. posledna vrstva je fazula a na nu naukladajte kolieska papriky. zalejte teplovu vodu a peciete v rure cca 30 min pri teplote 200 c. hotove jedlo nechajte este postat, aby vsiaklo tekutinu. tato macedonska specialita vyborne chuti s nalozenou cviklou a krajcom chleba.
vecera....zbytok z obeda bez chleba.
nechuti vam?
uvarte si chutnu zeleninovu p0lievku z 2 porov, 3 mrkiev, 1 petrzlenu aj s vnatou, 1 mensiu cibulu, 1 struciku cesnaku, 1 bobkovy list, par zrniek celeho korenia a 1 salky uvarenej ryze.
44.den/ uhlohydraty
ranajkky.....2 jablka, alebo 2 krajce cerveneho melona
obed.........zapecene paradajkove makarony
12dag makaronov, 1 mensia cibulu, 1 cl oleja, 1 paradajkovy pretlak, tymian, 2 bobkove listy, 2 pl kecupu, 1 cl cukru, sol, 1 cl masla na vymastenie.
oprazite nakrajanu cibulu, pretlak, tymian a bobkove listy...podusime na miernom ohni asi 10 min, dochutite pochutinami a cukrom. bobkove listy vyberiete a omacku zmiesate s makaronmi. do vymastenej misy rozlozite paradajkove makarony a nechate zapiect asi 20 min pri 200c.
vecera....1 kus torty, alebo 3 kopceky zmrzliny + 1 kococka cokolady na varenie.
nechuti vam?
Ak vam ozaj nechuti, tak zhreste!!
45.den/ vitaminy
ranajky....1 grep, alebo salka malin, alebo...
desiata.....1 pohar zeleninoveho dzusu
obed.......hruska s roztlacenym bananom
ocistenu a nakrajanu hrusku rozvarte v malom mnozstve vody, pridate 2 klinceky. kasu z hrusky zmiesate s roztlacenym bananom a posypte mandlami.
olovratn....1 pl slencnicovych smienok a pohar ovocneho dzusu
vecera......ovocie
46.den/bielkoviny
ranajky...nekratinku roztlacte a zriedte s 2 dl dzusu. pridajte 1 pl lanovych semien a nechajte 10 min odstat.
obed.......bravcove rebierka v cibulovej omacke
2 bravcove rebierka, nie velmi mastne, 2 vacsie cibule, bobkovi list, dumbier, 1 pl petrzlenovej vniatky, sol, korenie, 2 dl masoveho vyvaru, 1 pl horcice, 1 pl oleja, suroviny na salat
v teflonovej panvici na horucom oleji opeciete reberka z oboch stran. odlozte na tanier. vo vypeku oprazite nasekanu cibulu, pridate dumbier, bobkovy list a zalejete vyvarom. rebierka vlozte do omacky a dusite do makka cca 20 min. pridate sol, korenie, horciu a vniatku. pripravte si salat. nezabudnite na krajcek chleba, na 3 dl vyvaru. rebierka mozete nahradit kuracim, alebo morcacim masom
vecera.....1 rebierko v omacke a salat
nechuti vam?
na obed aj na veceru zjedzte biele nizkotucne jogurty, do kt. ste primiesali lanove semena. druhy jogurt primiesate 2 dl paradajokoveho dzusu, ochutite drvenou rascou a prisolite.
47.den/ skroby
ranajky .....1 grep, alebo 4 slivky
obed.........pikantna ryza s bylinkami
12 dag ryze, 6 dl vody, 2 pl nasekanej pazitky, 2 pl kopru, stipka safranu, hrst sojovych klickov, 1 cl oleja, sol, korenie.
sucu ryzu oprazite na oleji. potom ju zalejete trojnasobnym mnozstvom horucej vody a varite ju dalej odkrytu. ked je skoro makka, pridavate vsetky bylinky a na 10 min zakryjete. osolite a okorenite. zjedzte s krajcom chleba a velkou misou salatu.
vecera.....mensia porcia ryze a salat.
48.den/uhlohydraty
ranajky...2 pomarance, alebo 2 broskyne
obed.....pizza s paradjkami a cibulou.
pizzu si pripravite z kupeneho cesto, alebo kupeneho korpusu. potriete ho olivovym olejom a paradajkovou omackou, okorenite korenim na pizzu a oreganom. oblozite povrch nakrajanou cibulou a paradajkami. nechate piect v rure.
vecera.....1 kus torty + 1 kococka cokolady na varenie.
49.den/vitaminy
ranajky...3 dl kompotu, alebo....
desiata....hruska
obed.......nepecene figove gulky
8 suchych fig zomeliete, pridate 1 nakrajany pomaranc, 1 pl zomletych vlaskych orechov, alebo lieskovcov. z masy formute gulky a obalite v kokose.
olovrant.....1 hrst susenych jablk a salka caju
vecera...ovocie
50.den/bielkoviny
ranajky.,..3 mandarinky, alebo 1 banan, alebo....
obed......volske oka so spenatom
50 dag spenatu, 2 struciky prelisovaneho cesnkau, sol, mlete korenie, 1 cl vegety, nastruhany muskatovy oriesok, 1,5 dl vody, 3 vajcia
spenat rozvarite vo vode do zhustnutia, ochutite koreninami a cesnakom. k spenatu zjedzte 2 volske oka, krajec chleba a vypite 3 dl vyvaru.
namiesto vajicok, mozete mat parok, kus chudeho masa, alebo tofu.
vecera....spenat s 1 volskym okom.
nechuti vam?
mozete si kupit hotovu pomazanku s tofu. na obed 10 dag, chlieb, salat a vyvar. na veceru len 10 dag s miskou salatu.
51.den/skroby
ranajky...2 kiwi, alebo 2 pomarance
obed......prazene zemiaky s cibulou
6 zemiakov, 1 mensia cibula, 1 pl oleja, petrzlenova vniatka, sol, korenie, suroviny na salat.
uvarene zemiaky olupete a nakrajate na tensie kolieska. v teflonovej panvcii oprazite na oleji narezanu cibulu, pridate zemiaky, osolite a este chvilu prazite. hotove zemiaky posypete vniatkou. zjedze so salatom.
vecer....mensia porcia zemiakov od obeda + salat.
nechuti vam?
na 1 cl oleja oprazite nakrajanu cibulu, pridate 3 hrste nakrajanych hub, 2 struciky prelisovaneho cesnaku a podlejete malym mnozstvom teplej vody. podusite a posypete koreninami. ako prilohu si pripravte zemiakove pyre (zo 4 na obed, zo 2 na veceru.
52.den/uhlohydraty
ranajaky... zmiesajte 1 postruhane jablko, 1 postruhanu mrkvu, stavu z polovice citrona a niekolko kvapiek oleja.
obed....siroke rezance s oprazenou struhankou
12 dag cestovin, 2 pl struhanky, 1 pl masla, trochu kapary. cestovinu uvarite . na masle oprazite struhanku, pridate cestoviny a premiesajte. par minut nechate prikryte odstat.
vecera....1 kus torty, alebo 3 ks peciva + 1 kococka cokolady.
53.den/vitaminy
ranajky....pohar vocneho dzusu, alebo 2 jablka
desiata.....pohar cviklovej stavy
obed......miesany ovocny salat. v mise dobre premiesate naporcovane a odkostkovane ovocie..5 vacsich sliviek, polovica melona, dve kolieska ananasu, salka drobneho ovocia. posypte mandlami.
olovrant.....1 hrst susenych jablk a pohar stavy z cvikle.
vecera.......2 broskyne zmiesajte v mixery na kasu, pridajte stavu z jedneho pomaranca a dolejte trochou mineralky.
Předchozí 1 2 3 4 5 Další