Chcete vypadat jako španělská královna Letizia? Tohle byste měli mít ve svém jídelníčku!
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 4 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 9 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: https://www.youtube.com/watch?v=390egu…“ Nadja, před 4 hodinami
„magdalenka: Vybrala jsem až tři! Ty s listovím, nebudu…“ Veronika.Hrozna, před 6 hodinami
„Ahoj, dnes som nevarila - ázijské bistro vypomohlo, zajtra…“ magdalenka, před 7 hodinami
13. 7. 2009 21:13
ranajky.......polovica zlteho melona, alebo 4 velke slivky
obed..........dusene rybie file na zelenine
3kusy rybieho file, 2 zelene papriky, 3 paradajky, 1cl oleja, sol a korenie, strucik prelisovaneho cesnaku, bylinky
Na rozohriaty teflon date lyzicku oleja a z oboch stran opeciete ochutene file. k opecenemu file pridate najskor nakrajanu papriku a nakoniec nakrajane paradajky. Prikryte dusime asi 15 min. nakoniec pridate cesnak a bylinky. ak ste hladny pripravte si salat. zjedzte s krajcom chleba. Na obed zjedzte 2 kusky a vypite cisty masovy vyvar.
vecera......1 file so zeleninou od obeda.
Nechuti vam? pripravte si hlbkoky tanier zel. salatu so sunkou, alebo parkom. salat...1 hlavka salatu, 1 nastruhana mrkva, 1pl nastruhaneho zeleru, 1 mensia uhorka a mensie jablko na kocky. ochutte podla svojej chuti. do salatu mozete pridat pretlacne, citronom ochutene avokado a 1/2 cl horcie. sunku mozte zamenit za tofu.
26.den/skroby
ranajky.....1 paparja, alebo 2 kiwi..alebo...
obed.........zemiakovy gulas
4 zemiaky, 1cloleja, 1 cerstva paprika, 1 cibula, 1cl sladkej mletej papriky, 1cl drvenej rasce, 2 struciky prelisovaneho cesnaku, sol, korenie, bobkovy list, majoranka, nakladane kysle uhorky.
na oleji oprazite cibulu a na rezance nakrajanu papriku. pridate na kocky pokrajane zemiaky, mletu papriku a bobkovy list. vsetko zalejete teplou vodou, tak aby boli zemiaky ponorene. pocas varenia uz vodu nedolievajte iba premiesajte. varite cca 1/2 hodiny. pred koncom pridate cesnak, korenie, drvenu rascu, majoranku .
gulas zjedzte s krajcom chleba a kyslymi uhorkami.
vecer....jedna mensia porcia gulasu a 1 vacsia kysla uhorka.
nechuti vam? Syta porkova polievka. potrebujete 2 pory, 4 zemiaky, 1cl oleja, 1 cibulu, 2 struciky cesnaku, 1 pl paradajkoveho pretlaku, 7dl zeleninoveho vyvaru. na oleji oprazite cibulu, por a pretlak. pridate na kocky narezane zemiaky a zalejete vyvarom. povarite. nakoniec pridate cesnka, tymian a vniatku. na obed zjedzte s krajcom chleba, na veceru mensiu pocriu polievky bez chleba.
27.den/uhlohydr.
ranajky...2 jablka, alebo 1 strapec hrozna
obed......grahamove rezance s omackou
12dag cestovin, 1 konzerva paradajok, 1 cl olivoveho oleja, 1dl vody, 2 struciky prelisovaneho cesnaku, sol, korenie, bazalka.
na oleji oprazite cesnak spolu s paradajkami. zalejete teplou vodou a varite 5 min. omacku este dobre pomiesate, pridate sol, korenie a bazalku.
vecer......kus torty, alebo 3 kopceky zmrzliny + 1 kocka cokolady.
28.den/ vitaminy
ranajky....2 jablka, alebo 1 vanicka cucoriedok
desiata....2 mandarinky
obed.......ovocie v citronovej stave...
nakrajane 5 kusov ovocia *nektarinky, marhule, alebo broskyne* nakrajate na rezy, pokvapkate citr. alebo pomaranc. stavou a podla chuti pridate sladidlo. 5 dl vody prevarite s klincekmi, 1 celou skoricou a celou vanilkou a zalejete nou pripravene ovocie. zjedzte teple.
olovrant.....6 jadier vlasskych orechov
vecera......mensia porcia, ktoru ste si usetrili od obeda.
29.den/ iba voda
30.den/bielkoviny
ranajky.....2 jablka
obed........kuracie stehna s tekvicou
2 kuracie stehna bez koze, 3 cibule, 1 vacsia tekvica, 1 cervena paprika, sol, korenie, 1cl oleja, 1pl mletej papriky, 2 struciky cesnaku, 3dl masoveho vyvaru, suroviny na salat. cibulu a tekvicu nakrajate na vacsie kocky. na teflone opecte kuracie stehna. do tej istej panvice date cibulu a tekvicu, na rezance nakrajanu papriku..ochutte. prilete vyvar a vsetko spolu poduste. nakoniec cesnak. dusenu zeleninu vlozte do zapekacej misy, polozte na nu opecene stehna a dajte na cca pol hodiny zapiect do rury. pripravte si aj salat a krajec chleba. vypite vyvar.
vecera...plovica sthna s tekvicou a cerstvo pripraveny salat.
nechuti vam? zamente stehna za tofu.
31.den/skroby
ranajky....2 kiwi, alebo 1 grep
obed.......porove rizoto
12dag ryze, 1 stredne velky por, nasekana vniatka, sol, korenie, 1pl oleja, 2pl hrasku, suroviny na salat.
por narezete na kolieska a oprazite na oleji. pridate suchu ryzu a poprazite. osolite a zalejete dvojnasobnym mnozstvom horucej vody. odkryte dusite do makka. nakoniec pridate hrasok, korenie a vniatku. na obed zjedzte dve tretiny a ma vecer ostatok.
nechuti vam? zemiakove pyre (2 zemiaky obed a 1 vecera) s kyslou kapustou a krajcom chleba.
32.den/ uhlohydraty
ranajky...2 pomarance, alebo 2 jablka
obed......vodne lievance
12dag celozrnnej muky, 1/8litra vody, trochu soli, 1 cibula, 1pl oleja, 1pl estragonu. zmiesajte muku, vodu a sol tak, aby bolo cesto primerane huste a aby sa dalo liat cez sitko na noky, do horucej vody, kde date par kvapiek oleja. premiesajte pocas varenia. uvarene ich scedte a prelejte studenou vodou. posypte preprazenymi kolieskami cibule, alebo nasekanym estragonom, ktory ste dochutili citr. stavou.
vecer.....1 kus torty, alebo 3 kusy drobneho peciva + kocka cokolady.
33.den/ vitaminy
ranajky...8 susenych fig
desiata...1 kivi, alebo 1 pohar ovocneho dzusu
obed......plnene jablka s orechmi
6 vacsich jablk olupte a vyberiete jadrovniky. spodna cast nech ostane cela. 2pl zomletych orechov smiesate s 1pl hrozienok a touto masou naplnte jablka. v rure pri teplote 180 c ich nechate piect asi 15 min. 4 jablka na obed a dve na veceru.
olovrant...hrst oblubeneho suseneho ovocia
34.den/ bielkoviny
ranajky....3 mandarinky, alebo 1 baban
obed.......varene hovadzie maso so salatom
40dag hovadzieho masa s kostou, polievkova zelenina, sol, korenie, suroviny na salat. uvarite hovadziu polievku. maso vyberte a rozdelte si ho 2/3 na obed a ostatok na veceru. zjedzte aj zeleninu a pripravte si cerstvy salat a krajec chleba.
35.den/ skroby
ranajky...2 hrusky
obed......zemiakove pyre s mrkvou a salatom
8 zemiakov, 2 vacsie mrkvy, sol, korenie, 1cl masla, suroviny na salat. vo vode uvarite mrkvu a vyvar odlozte. zo zemiakov a trosky masla priprate zemiakove pyre, ak treba nariedte si ho vyvarom z mrkvy. nakrajajte si na pyre mrkvu, alebo ju zamiesajte do zemiakov.. pripravte si salat a krajec chleba.
vecer......zemiakove pyre z 3 zemiakov a 1 mrkvy.
nechuti vam? 50dag cinskej kapusty smiesajte s 1 cibulou, s 1pl nasekanych orechov , s 1 mensou konzervou bielej fazule. osobitne zmiesajte 1cl oelja, ocot a 1 pl horcie. zalejte kapustu. rozdelte si 2/3 na obed a ostatok na veceru. salat s krajcom chleba.
36.den/ uhlohydraty
ranajky...2 jablka, aelbo 3 mandarinky
obed......spenatove rezance s cesnakom
12dag spenatovych rezancov, 3 struciky cesnaku, 1cl oleja, 1 pl paradajkoveho pretlaku, alebo kecupu, vniatka, muskatovy oriesok, oregano. prelisovany cesnak narychlo oprazite na horucuom oleji, pridate pretlak, 2 pl vody a podusite. ochutte muskatovy orieskom a oreganom . prelejte uvarene rezance.
vecera....1 kus torty, alebo 1 kus strudle + 1kocka cokolady povinna
nechuti vam? uvarite podlanavodu 8 dag kuskusu. ochutte ho 2 paradajkami a bazalkou.
37.den/ vitaminy
ranajky...2 nektarinky, alebo 2 broskyne
desiata....pohar ovocneho dzusu
obed......plneny zlty melon. z jednej polovice melona vydlabte duzinu a naplnite ju jahodami, malinami, hroznom alebo inym drobnym ovocim. duzinu z melona nalozite navrcy a pokvapkate citr. stavou.
olovrant...8 mandlovych jadier.
vecera....druha polovica melona + drobne ovocie.
38.den/ bielkoviny
ranajky...polovica ananasu
obed......rybie file na cesnaku
3 rybie file, 1pl oleja, nasekana vniatka, 1 strucik cesnaku, sol, 1dcl vody, suroviny na salat. do panvice vlozite 2 kusy file, zalejete ich zmesou vody a oleja a dusiete pokym sa voda neodpari. potom ho opeciete z oboch stran, posypete vniatkou a pridate prelisovany cesnak. osolite. jedzte so salatom a krajcom chleba. vypite 3 dl vyvaru.
vecera ....to iste co na obed z jedneho file a bez chleba.
nechuti vam? kuraci paprikas. na 1 cl oprazite 2 cibule, kocky z 1 vacsich kuracich prs. pridate prelisovany strucik cesnaku , mletu papriku, trosku cili, bobkovy list a majoranku. zalejete vyvarom a dusite . k paprikasu zjedze krajec chleba a zeleninovy salat. na veceru polovicna porcia bez chleba.
39.den/ skroby
ranajky...8 susenych marhul
obed......polievka s jacmennymi krupkami
10dag jacmennych krupov, 1por, 2 struciky cesnaku, 1pl nastruhaneho zeleru, zelerova a petrzlenova vniatka, 1 mrkva, 2pl fazule s konzervy, sol, korenie, stipka cubrice, bobkovy list, 1cl oleja, 1liter zeleninoveho vyvaru. vsetku zeleninu narezete, alebo nastruhate a oprazite na oleji. pridate vopred namocene krupky a oprazite. zalejete vyvarom. postupne pridavate vsetky koreniny a varite domakka. podla potreby pridate vodu. pred koncom pridate fazulu, cesnka, sol, korenie. polievku jedzte s krajcom chleba.
vecera...tanier polievky od obeda bez chleba.
40.den/ uhlohydraty
ranajky...2 jablka, alebo 2 hrusky
obed......palacinky plnene sampionmi
1 jogurtovy teglik hladkej muky, 1 jogurtovy teglik celozrnnej muky, 1 jogurtovy teglik narezanych sampionov, 2 jogurtove tegliky sytenej vody, 1pl petrzlenovej vnate, 1 cl pazitky, 1 strucik prelisovaneho cesnaku, stipka prasku do peciva, 1 cl oleja, 1 mensia cibula, vegeta.
z muk, vody a prdopec vypracujete cesto a nechate odstat. peciete palacinky na teflone. na kvapke oleja oprazite cibulu, sampiony, podlejete trochou vyvaru a dusite. ochutite vegetou, cesnakom, pazitkou. osolite a okorenite.
vecera...1 kus torty, alebo 3 kusy peciva+1 kocka cokolady povinnej
41.den/ vitaminy
ranajky...1 vacsi banan, nakrajany na kolieska...jedzte vidlickou
desiata...1 pomaranc, alebo pohar ovocneho dzusu
obed......varena jablkova kasa.
jablka rozvarite v malom mnozstve vody, pridajte k nim trochu citr. kory, skoricu, kusok vanilky, klinceky. mozete pridat umele sladidlo a 1 pl kokosovej mucky.
olovrant...15ks nesolenych a neprazenych arasidov a 1 pohar dzusu
vecera.....4 cerstve polovice marhul posypete hrozienkami a pokvapkate citr. stavou.
2. 7. 2009 09:41
2. 7. 2009 09:27
2. 7. 2009 09:22
1. 7. 2009 13:02
ranajky.....8 datli alebo dve jablka, alebo...
obed........rascovy posuch
40dkg hladkej muky, 3dcl sytenej mineralky, 1prdopec, 1pl soli, trochu celej rasce na posypanie, 1pl oleja (ja este pridavam suseny cesnakovy prasok..
muku z
miesajte s prdopecom, solou a prilievajte sodovku. vypracujete makke cesto tak, aby bolo trosku lepkave na ruku. pekac vymazte a mokrou rukou nan roztiahnite cesto , posypte rascou a pecte do zlata pri 220c. po upeceni pokropte vodou a pod pokrievkou nechajte vychladnut. mozete natenucko potriet maslom a zjest polovicku. druhu si dajte do mraznicky na druhy raz.
vecera.......1 kus torty, alebo mensie mnozstvo drobneho peciva +povinnu kocku kvalitnej cokolady.
nechuti vam?
uvarte si 12 dkg celozrnnuych cestovin a prelejte ich omackou....do mixera kyticku bazalky, hrst mandli, prelisovany cesnak, 1 pl olivoveho oleja a sol. mozte si kupit aj hotovu v obchode, ale musi byt zeleninova.
16.den/vitaminy
ranajky.....vacsi strapec hrozna, alebo hrncek malin
mozete si pripravit posilnujuci napoj..do 2dcl vody dajte 1cl medu a 1cl jablcneho octu.
desiata....pohar ovocneho dzusu
obed.......pecene jablka
zo 6 jablk vyberte jadrovniky. pekac vystelte peciacim papierom. jablka naplnte menej sladkym dzemom a pecte ich 15 minut pri 180c. pocas pecenia ich zalievajte pomarancovou stavou ochutenou korenim na jablkovu strudlu. na obed zjedzte 4 a na veceru 2.
olovrant....1 velka lyzica slnecnicovych semien
nechuti vam?
na dno mensej misy ulozte 5 listov z hlavkoveho salatu. nakrajajte na kocky jablko a hrusku, ocisteny grep. navrch pridajte bobule hrozna, pripadne susene hrozienka.
17.den/bielkoviny
ranajky.....8 uvarenych susenych marhul...alebo
obed........salat z hovadzieho masa
40dkg chudeho hovadzieho masa, 1cibula, 1paprika, 1 paradajka, 1 viazanicka petrzlenovej vniatky, 1 cl tekvicoveho oleja, sol, korenie, ocot
z hovadzieho masa uvarite hovadziu polievku..uvarene maso narezete na tensie platky. vsetku zeleninu ocistite, umyjete a nakrajate na kolieska,alebo na kocky. vsetky suroviny date do misy, osolite, okorenite a dobre premiesate. zalejte ich nalevom..zmiesajte olej, ocot a vniatku. salat nechate odstat najmenej polhodiny. zjedzte s krajcom chleba a nakoniec vypite 3dcl vyvaru.
vecera.....mensia porcia salatu z hovacieho masa
chlieb kupujte vzdy celozrnny. aby vas v dome netrapil, tak ho rozkrajajte na krajceky a ulozte do mraznicky, vyberte vzdy len tolko kolko potrebujete.
18.den/skroby
ranajky.....3 mandarinky, alebo 2 broskyne...
obed........fazulove struky so zemiakmi
30dag fazulovych strukov, 2 zemiaky, 1 cibula, 1cl oleja, 2 struciky cesnaku,1cl mletej sladkej papriky, viazanicka kopru, sol a korenie, 1pl petrzlenovej vniatky, 4dl vody
na oleji spenite cibulu, pridate mletu papriku a prilejte 5 dl teplej vody. ked zovrie, pridate narezane fazulkove luskya varite ich domakka. nakoniec pridate narezany kopr a prelisovany cesnak. podla chuti sol, korenie, ocot alebo citronovu stavu. zemiaky ocistite, uvarite ich v slanej vode. k obedu mozete zjest krajec chleba. ak chcete zeleninovy salat.
mensia porica fazulovaych strukov so zemiakmi.
nechuti vam?
pripravte sidusenu hlavkovu kapustu. 50dak hlavkovej kapusty narezte. na 1cl oleja uprazte na spicku noza krystaloveh ocukru na zlty karamel. do kramaleu pridajte nadrobno posekanu cibulu a znovu trochu oprazte. protom pridajte narezanu kapustu, dopre premiesajte, zalejte trochou vody a prikryte podusite. ked kapusta zmakne, pridajte trochu paradajkoveho pretlaku, mletej rasce a este chvilu poduste. zjedzte spolu s varenymi zemiakmi..2 na obed, 1 na veceru.
19.den/uhlohydr.
ranajky....vanicka jahod, alebo 2humri kaki, alebo...
obed.......plnene paradajky
3 velke masite paradajky, 1 salka ovsenych vlociek, sol, korenie, 1cl petr. vniatky, 1 cl bazalky, stava z polovcice citrona
ovsene vlocky namocite na 15 min do vody a vyzmykajte. paradajky umyte, odrezte vrchnu cast, vydlabajte. duszinu pomiesate s vlockami. podla chuti sol, korenie, bylinky, citr. stava. naplnte paradajky a prikryte klobucikom. vlozte do chladu, alebo si ich upecte v rure.
vecera...1 kus torty, alebo 3 kopceky zrmzky + 1 kocka cokolady.
nechuti vam?
zjedzte pizzu s paradajkovou omackou> v mixery zmiesajte 4 paradajky, 1pl oliv. oleja, cibulu, 2 struciku cesnaku, bazalka. zmes povarite na miernom ohni asi 10 min. ochutte.
20.den/ vitaminy
ranajky...hrozno
desiata....ovocny dzus pohar
obed......zapecne banany s jahodami
olupte 2 banany a prerezte po dlzke. vsetky 4 kusy pokvapkate citronom, rychlo opecte na lyzici masla. oblozite ich roztlacenymi jahodami.
olovrant....1 pl tekvicovych semien
vecera...1 velke nakrajane zrele mango, stipka cili, pol cl nastruhaneho zazvoru, 2cl nasekanych matovych listov, stipka soli, 2dl mineralky, podla chuti sladidlo. vsetko zmiesajte v mixery a vypite.
21.den/bielkoviny
ranajky....3dl kompotu
obed.......hydinove raznici so salatom
3 kuracie, alebo morcacie raznici, 1dl vody, 1cl oleja, mlade tekvice na salat, ocot, cibula, kroenie podla chuti.
3 hydinove raznici, opeciete na prudko na telfonovej panvici na par kvapkach oleja.zalejte 1dl horucej vody a dusite prikryte asi 15 min, kym vyvrie voda. 30 dag mladych tekvic narezte na tenke platky a 5 min povarte. nalev do slatu pripravit z 1 cl oleja, trochu octa soli a korenia. zohrejte a dajte don zmaknut nadrobno nasekanu cibulku a nalevom zalejte povarene tekvice. zjedzte z krajcom chleba.
salat mozete nahradit aj inou seznonnou zeleniou, alebo paprikovou pomazankou.. nezabudnite na konci obeda vypit masovy vyvar.
vecera.....1 cerstvo pripravene raznici s paprikovou pomazankou alebo so salatom.
22.den/skroby
ranajky...1 papaja.
obed......plnene papriky
4stredne velke papriky, 3 zemiaky, 1cibula, petrzlen. vniatka, nasekana pazitka, 1 pl paradajkoveho pretlaku, sol, korenie.1 cl olivoveho oleja, 2 dl zeleninoveho vyvaru, 1cl vegety, sezonna zelenina na salat, 4 dcl vody
papriku ocistite a umyjete. zemiaky nakrajajte na kocky a uvarite. uvarene roztlacite na kasu a pridate k nim na oleji spenenu nakrajanu cibulu , petrzelku, pazitku, pretlak a korenie....naplnite nimi papriky, vlozite ich do mensieho hrnca, pridate vegetu a zalejete zeleninovym vyvarom. varite pokial papriky nezmaknu..asi 25 min.. zjedzte so salataom a krajcom chleba.papriku mozete naplnit aj uvarenou ryzou so zeleninou.
vecera.....1 plnena paprika, ktora zvysila od obeda a cersty salat.
nechuti vam?
pripravte si sosovicovu polievku. potrebujete 15 dak sosovice, ktoru namocite v 7dcl vody. cibulu, mkrvu a por narezte a oprazite na 1 cl oleja a nakoniec pridaje 1 pl pretlaku paradajkoveho. vsetko pridate k namocenej sosovici a varite 45 min. asi 15 min pred koncom pridate nakrajane zemiaky, polievkove koreniny a prelisovane strucky cesnaku. ochutite. zjedzte s krajocom chclea ..cas jedla si usetrite na veceru.
23.den/uhlohydr.
ranajky...1 mango, alebo 1 strapec hrozna, alebo...
obed......kukuricna kasa s paprikou (polenta_
8dag kukuricnej krupice, 3 cierne olivy, 1 pl oleja, sol , 1cl mletej sladkej papriky
kukuricnu krupicu uvarie podla navodu na obale. . do tepleho oleja pridate 1 cl papriky a hned ju vylejte na kukuricnu kasu. ozdobte olivami.
vecer.....1 kus torty, alebo 3 mensie kusy peciva + 1 kocka cokolady.
nechuti vam?
kasu mozete poliat sampionovou omackou, alebo paradajkovou omackou, alebo navrch poukadate oprazenej kolieska cibule.
24.den/ vitaminy.
ranajky.....8 ks mensieho ovocia
desiata.....1 pomaranc
obed.........pecene plnene jablka
6 jablk umyte rozpolte a vyberte jadrovniky. olupete 2 pomarance, odstranite bielu supku a oddelene misaciky nakrajate na kusky tak, aby ste zachovali stavu. k pomarancovym kuskom pridate 5dag nasekanych pistacii, 1 pl nasekanych mandlovych jadier. totu masou naplnite jablka a poukladate na pekac...peciete asi 25 min pri 180c. upecene jablka prelejte nalevom...1dl vody s pomarancovou stavou a 1 cl korenia na strudlu..
olovrant 8 kusov suseneho ovocia
vecera.....2 jablka od obeda
nechuti vam?
ovocny salat s polovickkou cerstveho ananasu, 1 hurmi kaki a salky cerstvych jadoh.
22. 6. 2009 20:02
ranajky...polovica cerstveho ananasu, alebo 1 mensia konzerva ananasoveho kompotu
obed......morcaci (kruti) rezen s paradajkovym salatom
2 morcacie rezne, 2 struciky cesnaku, petrzlenova vniatka, 1cl oleja, 1cl octu, sol, korenie, 1,5dcl vody, suroviny na salat
morcacie maso opeciete na lyzicke horuceho oleje. pridate prelisovany cesnak, lyzicku octu, sol, korenie a dusite priblizne 15 minut, pokym nie je maso makke. podlievajte horucou vodou. nakoniec posypte bylinkami.pripravte si salat s paradajok. k obedu si pridajte este krajec celozrneho chleba. Nakoniec bypite 3 dcl cisteho vyvaru.
vecera.....1 morcaci rezen a cerstvy salat.
Nechuti vam? pripravte si zapecenu zeleniu s tofu. 50dkg zeleniny sparite horucou vodou v sitku. polozte do zapekacej misy a posypte 12dkg postruhaneho udeneho tofu, zapecte v rure priblizne 15 minut pri teplote 200. posypte bylinkami. zjedzte s krajcom chleba + vyvar. na veceru si pripravte cerstve jedlo s polovicnych davok.
10. den/ skroby
ranajky....velke jablko a stredne velku mrkvu dajte do mixera, pridajt4e trochu mineralky, kvapku oleja a mixujte do spenenia. pite pomaly.
obed........karfiolova polievka.
1 mensi karfiol, 3 zemiaky, 1 mensia cibula, 1cl oleja, hrst ryze, 1l zeleninoveho vyvaru, sol, korenie, muskatovy oriesok, drvena rasca.
Do vyvaru nakrajajte karfiol, zemiaky a po zacati vrenia varte 10 minut, na oleji oprazite, cibulu, rascu a ryzu, pridate do polievkuy a varite do uvarenia ryze. ochutte.zjedzte s chlebom.
vecera...mensia porcia polievky, ktora ostala od obeda.
Nechuti vam?
6 zemiakov urarte v supke a olupte. 40 dkg brokolice rozdelte na ruzicky, hrubu stopku na mensie kusky a spolu poduste do makka. Na 1 cl masla oprate mandle a posypte nimi brokolicu. Zjedste so zemiakmi a zeleninovym salatom. K obedu je chlieb. NA veceru porciu z polovicnych surovin a bez chleba.
11. den/ uhlohydraty
ranajky.......1 banan, alebo hrncek cucoriedok, alebo....
obed...........spagety s paradajkovou omackou a olivami.
12 dkg cestovin, 1 mensia cibula, 2 velke osupane paradajky, 1pl sladkej cervenej papriky, sol, mlete kornie, olivovy olej, oregano, bazalka, olivy.
nasekanu cibulu oprazte na oleji a pridajte k nej nakrajane paradajky a poduste. pridajte mletu papriku, oregano, sol, korenie. nakrajajte olivy a prelejte hotove spagety. (moja poznamka....ja si tu omacku kupujem hotovu..je to na vas)
vecera.......1kus torty, alebo 3 kopceky zmrzliny + povinny dielik kvalitnej horkej cokolady.
nechuti vam?
urobte si lazane zo sirokych rezancov. uvarte 12 dkg rezancov. nakrajajte 4 paradajky a nstruhajte vacsiu mrkvu. zapekacku vytrite maslom. na kazdu vrstv rezancov polozte paradajky a nastruhanu mrkvu a posypte bazalkou. navrchu zostanu rezance. polejte ich stavou z paradajok. pecte asi 30 minut.
12. den/ vitaminy
ranajky.....v mixery zmiesajtre velku tucnu hrusku, stavu z polovice c8itrona, 2dcl vody a mletu skoricu. ozdobte matou a osladte sladidlom .
desiata.....pohar ribezloveho dzusu
obed........ovocie ako raznici
15dkg jahod, 2 kiwi, 1 banan a 1 broskyna...striedavo kusky napichujte na spajdlu a medzi ovocie vkladajte listky medovky. vsetko pokvapkajte citronovou stavou a prelejte teplou pomarancovou stavou.
olovrant......6 kusov susenych jablk, alebo ineho ovocia + pohar ribezloveho dzusu.
vecera.........v mixery dobre rozmiesajte 1 banan, pridajte cucoriedky, alebo jahody, alebo ine drobne ovocie. jedzte vychladnute.
13. den/ bielkoviny
ranajky......2 jablka, alebo 2 hurmi kaki, alebo.....
obed.........grecky salat
4 paradajky, 1 uhorka, 1 cibula, 1 zelena paprika, 5 oliv, zopar listov hlavkoveho salatu, 20 dkg sura feta, 1dcl menej tucneho bieleho jogurtu, 1 cl olivoveho oleja, bylinky, sol, korenie
jogurt zmiesajte s olivovym olejom a bylinkami podla chuti. prelejte nim nakrajanu zeleninu a syr. salat zjedzte s krajcom chleba. po jedle vypite 3dcl vyvaru.
vecera....mensia porcia salatu, ktoru ste si odlozili od obeda.
nechuti vam?
namiesto feta mozete pouzit mozarelu.
14.den/ skroby
ranajky.....2 pomarance, alebo 1 strapec hrozna
obec.........zemiakova musaka so sosovicou
6 zemiakov, 3 paradajky, 1 teglik od jogurtu sosovice, 1 vacsia mrkva, 1dcl zeleninoveho vyvaru, sol, korenie, cesnak..vsetko podla chuti. suroviny na salata
zemiaky uvarene v supke, osupte a narezte na kolieska. uvarte sosovicu, pridajte k nej bobkovy list. do mensej zapekacky striedavo pokladajte zemiaky, sosovicu, nastruhanu mrkvu a na platky nakrajane paradajky..tak aby paradajky tvorili poslednu vrstvu. zalejte teplym vyvarom a pecte v rure asi 30 min pri teplote 200. ak chcete dajte si krajec chleba. pripravte si cerstvy salat.
vecera....od obeda si odlozte mensiu porciu + salat.
nechuti vam?
pripravte si kelovy privarok so zemiakmi. 1 mensia hlavka kelu, 1 cibula, 6 mensich zemiakov , 1cl mleta paprika, 1cl oleja, 2 struciky prelisovaneho cesnaku a majoranka. cibulu poprazte na oleji, prdajte na kocky nakrajane zemiaky, nadrobno pokrajany kel. podlievajte vodou a varte do makka. ochutte koreninami a cesnakom.
18. 6. 2009 07:54
3. 6. 2009 20:14
3. 6. 2009 10:49
ranajky
2 jablka, alebo 8 datli, alebo...
obed....file z lososa so zeleninovym salatom
2 file z lososa, stava z 1 citrona, 1 mensi karfiol, pol hlavky mensej kapusty(zeli), pol hlavky mensej cervenej kapusty, 1 por, sol, korenie, 1 pl olivovy olej, suchy rozmarin
losos narezte na pasiky a namocte ho v citronovej stave, karfiol uvarte, zeleninu nakrajajte nadrobno, spolu s karfiolom premiesajte, pridajte olej, ochutte citr. stavou, nakrajaneho file rychle opecte na teflonke a prizdobte nim salat. zjedzte s krajcom chleba.
nakoniec vypite 3 dcl masoveho vyvaru.
vecera....ako obed, ale len polovicna porcia bez chleba a vyvaru.
nechuti vam?
zeleninovy salat s nakrajanym nemastnym udeninovym vyrobkom 20dkg na obed a 10 dkg na veceru.
namocte si figy na zajtrajsie rano
6.den / skroby
ranajky...8 suchych fig, kt. ste si vecer namocili do 3dcl vody. najprv vypite vodu, potom zjedzte figy.
obed...dusena ryza so zeleninou
12dkg ryze, 6dcl zeleninoveho vyvaru, vegeta, cibula, 2 struciky cesnaku, 1 stredne velka mrkva, 1 cerstva paprika, 1 cl oleja, hrasok, sampiony, zelenina na salat.
na oleji poprazte cibulu, mrkvu, papriku a prilisovany cesnak, pridajte premytu surovu ryzu a zalejte vyvarom. Ked zacne vyvar vriet, pridajte hrasok , alebo zampiony a na miernom ohni odkryte dusite 15 minut. potom este prikryjete na 10 minut. zjedzte s cerstvym hlavkovym salatom a krajcom chleba.
ryzu mozete uvarit aj zvlast a dusenu zeleninu primiesat.
salat pripravit s hlavky salatu, cibule, poru, 1cl oleja, ocot a sol.
vecera.....z porcie na obed si usetrite nejaku cast a pripravte cerstvy salat.
Nechuti vam?
na 1 cl oleja oprazte nadrobno posekanu cibulu, pridajte 50 dkg kyslej kapusty (zeli) a prazte ju. podlejte ju vyvarom. jedzte s varenymi zemiakmi(2na obed a 1 na veceru)
7. den / uhlohydraty
ranajky....2 jablka, alebo 2 kiwi, alebo...
obed....indicke chlebove placky
20dkg celozrnnej muky, 1,5dcl vlaznej vody, stipka soli, koreniny podla chuti (zmes provensalskeho, suseny cesnak, petrzlen.vnat a pod).
v mise zmiesajte muku a sol a pomaly pridavajte vodu, olej a koreniny. cesto pokropte trochou vody a nechajte pol hodinu odpocivat pod utierkou. z odstateho cesta urobte 6 guliek, rozvalkajte ich na okruhle placky a upecte na horucej panvici z oboch stran. alebo uzpecte v elektrickej trube, alebo na grile. placky si mozete potriet kecupom, alebo catni.
vecera.....1 kus torty, alebo 3 mensie kusky kolacikov, alebo 3 kopeceky zmrzliny + povinny dielik horkej cokolady.
nechuti vam?
Na 1 cl oleja oprazte cibulu a 2 hrste nakrajanych hub. podlejte vyvarom a poduste. pred koncom pridajte prelisovany cesnak a posekane cerstve bylinky. uvarte 8dkg pohanky a primiesajte ju k hribovej zmesy. osolte , okorente.
8. den / vitaminy
ranajky.....3dcl kompotu
desiata.....hurmi kaki
obed........slivky, hrozienka, figy...namocite vopred do vody. z namoceneho ovocia zlejete vodu, ovocie zomeliete na hladku masu. pridate pomlete orechy a kokosovu mucku. vypracujte cesto s kvapkami rumu a vytvarujte gulky.
olovrant....8 mandlovych jadier
vecera......velka hruska
Nechuti vam?
Uvarte si kompot z tvrdy, ale zrelych hurmi kaki http://www.sedi-fruits.at/druh-tovaru/sharon. K pokrajanym pridajte este nakrajane jablko a narezanu dulu, citronovu stavu a 1 cl rumu. do vychladnuteho kompotu, si pridajte hrst hrozienok a cukor podla chuti.
Moja poznamka> v knihe je vo vitaminove dni len ovocie....ja radsej ako ovocie mam zeleninu, takze jedavam zeleninu.....ale nemoze sa miesat...takze bud je den ovocny, alebo zeleninovy.
v zeleninovy den si na ranajky dam kalerab (kedlubna) 2ks. vzdy si dopredu kupim avokado....aby mi zmaklo...urobim z neho http://www.toprecepty.cz/recept/2730-avokadovy-dip... a nastriekam si ho na uhorkove stlpceky...zjem aj celu salatovu s tym. no a na veceru si nejaky salat urobim. niekedy si jednoducho vo vode uvarim nejaku zeleninu a potom si ju pokvapkam sojovou omackou a taky maglaz zjem....
Předchozí 1 … 3 4 5