Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

chlebovy kvasok

vybusna: je to chlebový kvásek, tudíž pouze do chleba, ne do buchet, knedlíků atd. Droždí se používat nemusí, pokud je kvásek již dostatečně vyzrálý a silný, ale pokud mu ještě nevěříš, droždí můžeš přidat, ale stačí polovina toho množství, co dáváš normálně. klidně ho dej i do podmáslového chleba, ale ten kvásek způsobíí, že chleba bude ještě "kyselejší". Chce to vyzkoušet.

amira gratulujem k strankam :o))
preto sa pytam o ten kvasok. videla som ze pri mukach tuto v mnichove predavaju, nieco ako kvasok....je to v tekutom stave. aj by som to chcela vyskusat, ale netusim aky pomer ku drozdiu mam toho davat....ja pekavam chlieb uz len jeden druh...cmarovy..t.j. podmaslovy a tam uz ten cmar v podstate je kysly a stahuje to mrvenie chleba....takze neviem, ci prave do tohto podmasloveho je ten kvasok vhodny.
No a este toto....ked mam ten kvasok zarobeny a len odoberam a odoberam...to mozem pouzit aj do klasickeho kysnuteho cesta na buchty a knedliky a podobne?

Mirka44: Díky za propagaci, jsem autorkou uvedených stránek :-)
vybusna: kvásek není droždí, naopak se používá místo droždí. Je to laicky a stručně řečeno vykvašená žitná mouka s vodou po několikadenním (ale někdy i několikaročním) postupném doplňování a odebírání mouky a vody. Dá se pořád udržovat a používat na pečení donekonečna. čím je starší, tím je "výkonnější".

vybusna, nie je to droždie, je to kvások na pečenie chleba, ak sa kedysi piekol doma chlieb, tak sa použil kvások, nie droždie. Chlieb je chutnejší:)))

vybusna, koukni na www.pekarny.unas.cz ;-) .. tam je všechno o domácích pekárnách :-)

prosim mozete mi objasnit, naco sluzi chlebovy kvasok?....je to drozdie?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek