Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

HOUBY.....

Mám dvě věci. Za prvé : Hello máš samozřejmě pravdu, že stejně nevím, jak a co v zasilce je, ale aspoň nějaká přijde. Asi povoláním a těmi řečmi v TV moc všmu nedůvěřuji, když spousta lidí za něco zaplatila a neviděli ani firmu, ani zboží a ani peníze. Jasně, že bych nezkrachoval pro pár stovek, jen nechci dělat někomu hejla. A za druhé k sušení. My v OBI koupili takové laťičky na rámy a do nich napnuli taková púlastová síta ( ne do oken) ze Řempa (TAKY SE POUŽÍVAJÍ PROTI RŮZNÁM VNIKNUTÍ ŽIVOČICHŮ). Ty větrají z obou stran( zespoda i vrchu). Pak téměř suché šoupnem nachvilku do trouby na 60°C ( zůstalo li tam něco nevhodného, tak to vypadá) a pak rychle do třílitrové láhve ( nebo jiné) a dobře znemožnit přístup mouchám apod. Václav. Až budu mít zase foťák dodám fotky.

Huby suším v sušičke. Aj ovocie aj bylinky.
Na zmrazenie predváram. Výskumom som zistila, že v hotovvom jedle rozdiel necítim, či boli predvarené, či nie. Predvarené sa aspoň zdrcnú a zaberajú menej miesta v mrazničke. A niekde som čítala, že povarením sa spomalia neviem aké škodlivé procesy v hubách...

Také jsem sušila houby na pečícím papíru,pořídila jsem si sušičku a to je pohoda při sušení(tedy když jsou houby),za pár hodin jsou hotové.:yes::yes::-D

Václave, jen malá douška k tvému komentáři ohledně zaslání podhoubí na dobírku. Nevím, jestli víš, jak funguje prodej na Aukru, je to trochu specifické, viz http://www.aukro.cz/. Každý, kdo něco od určitého člověka koupí, tak musí napsat hodnocení, ať pozitivní nebo negativní. A tento člověk má za posledních 30 dní skoro 300 a od počátku, kdy do obchodování na Aukru vstoupil skoro 900 kladných hodnocení. Tj. 900 spokojených kupujících. Tu úspěšnost zjistíš, když si klikneš na jeho jméno. To se v porovnání s dobírkou, kterou musíš nejdříve zaplatit a stejně nevíš co v balíku vůbec nedá srovnat. Nic není stoprocentní, ale tady je naděje v solidnost prodávajícího přece jen větší.

Helli máš pravdu, tak nějak mě to lákalo. Ono, je to strašně krásné na té šňůrce, ale realita je asi opravdu o něčen jiném. Tož jdu prosit manžela, aby mi sklepnul nějaké to síto a budu sušit hříbečky na nazbě. :yes::-8

Majdo, jednou mě to taky nalákalo, když jsem viděla, že lidi suší houby na šňůrce. Zkusila jsem to - a už nikdy víc. Když je nakrájíš natenko, tak ze šňůrky spadnou - vydrolí se . Když uděláš silnější plátky tak 2-3 mm tak se slepí k sobě a začnou od středu plesnivět. Tak jsem je zase ze šňůrky sundala a dosušila tak jako vždycky na plechu vyloženém pečícím papírem. Dnes už mám udělaný tříposchoďový stojánek s dřevěnými rámy potažené takovou sítí, co se dává do oken proti mouchám. Suším na tom bylinky, houby nebo vypeckované třešně na rozinky (dá se dobře omývat).

Majdi, jo hňačka a pak je z toho sr..ka:-D:-))to docela vystihuje ten název. To je zase oblastní název a všude se to říká jinak, do ví, kolik těch názvů ještě je:-?;-)

Bibinko, my takovým slizkým hřibům říkáme hňačka :-D

Vašíku, já taky houby nepředvařuju, nakrájím, dám do umělohmotné krabičky, kterou strčím do mikrotenového sáčku a šup s tím do mrazáku.
Jednou se mě tady moje sestra ptala, jak to, že mám ty houby jak čerstvé:-?a bylo to tím, že ona je předvařuje a potom jsou takové slizké(já tomu říkám mňangavé). Tak to máme takhle lepší:-)

Mirečko, veď práve - oboje je dobré a každé je o niečom úplne inom! Hubám, hubičkám, vínečku i koňačiku zdar!

Magdalenko:-)když já ráda obojí:-8-dobrý koňáček i dobré vínko:-*:-D:-D Houbám i dobrému pití zdar;-):-))

Raz niekto povedal, že rozdiel medzi hubami sušenými a mrazenými je asi taký ako medzi koňakom a vínom...
;-)
Hubám zdar!

Václave, děkuji za radu. Určitě vyzkouším obě varianty. To víš, doma se o vše starala máma a teď když má člověk vlastní domácnost, tak mnohde tápe :-) Ještě jednou děkuji za radu ;-) Magdalenka :-)

Ahoj Majdo, předpokládám Magdalenko. Souhlasím s Babinkou v tom, že sušené mají mnohem silnější aróma a právě proto se hodí do jídel, kde ho oceníme nejvíce. U nás v hubníku, černém kubovi, pod maso , našem bramborovém buřt guláži, ale i bramborové polévce ( v zimě i když z hub čerstvých, nebo podle nás zmrazených to nemá chybu). Zmrazené jako čerstvé se hodí na smaženici, omáčku, ale i pod maso(jako sušené) a naší specialitu " Ródeo z hub " karbanátky, tlačenku a pod. My zmrazujeme ale nepředvařujeme. Pouze očistíme, nakrájíme a necháme trochu chviličku oschnout (aby nebyly mokré a nelepily se) pak je dáme do dvou až třech mikrsáčků (v množství podle potřeby) a pečlivě každý zavážeme( když by se to neudělalo pečlivě - vše v mrazáku načichne). Ale pak jsou jako čerstvé a zachovají si všechny vlastnosti. Zkus si udělat vzorek (nemusíš hned vše) a uvidíš, že budeš spokojená. Václav

Bibinko děkuji!!! Teď už jenom, aby začaly růst :-O

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek