Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příprava domácích koblížků

rvojtik: To bych jedině použila pánev wok,tam by to taky šlo,je hluboká,ale jinak bych neriskovala,potřebuje se to smažit v oleji,tak přeji ať se zadaří;-):yes:

Moc vám všem děkuji :-). Asi se nevyhnu použití kastrůlku, nerad bych riskoval, že se to na pánvi připálí. I když je teflonová a poctivě bych koblížky podlil jako to dělám u bramboráků a lívanců. A budu i langošů, na které se chystám.

Já koblížky na pánvi smažím. Oleje tam dám cca 2-3 cm a podle potřeby dolévám. Základ je ale vrchovatá lžíce sádla, tím se předejde přepalování tuku. Koblížky před smažením nechám pěkně nakynout. Nakynutou stranou vkládám do rozehřátého tuku, pánev zakryji poklicí. Jakmile je první strana usmažená, koblihy obrátím a již dosmažím bez poklice. Jsou prosmažené, nadýchané a dobré usmažení se pozná podle toho, že okolo koblížku je uprostřed bílý proužek.
Ať si vyberete jakýkoli způsob, ať se daří ;-):-K

rvojtik: raději menší hrnec nebo kastrůlek, ale oleje by mělo být opravdu tak, aby koblížky plavaly, jak píše níž Simča ;-) Pokud budete smažit trochu opatrněji a olej nepřepálíte, můžete ho pak studený opatrně slít do sklenice, uložit v lednici a koblihy nebo vdolky, lívance na něm usmažit za týden (i déle) znovu.

Musím říci,že na pánvičce to opravdu nevyjde,taky nemám friťák,ale když jsem je smažila tak radím radši v kastrůlku,oni opravdu musí plavat v oleji!!!!!No je fáákt,že spotřeba oleje je větší,ale zase stojí to za to,tady šetření by nebylo na místě.;-):-K

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaká vrstva oleje musí být na smažení koblížků? Nemám friťák, dělal bych je pokud možno na teflonové pánvičce. Bude stačit, když na dně bude cca centimetr oleje a budu pořád dolévat? Anebo by byl lepší kastrůlek, napustit olejem a koblížky musejí bezpodmínečně plavat? Díky moc.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek