Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šedé bramboráky

yanull: Díky moc. Tak to je škoda, že je nebudu mít tak hezké. Já jsem tedka prohrabal účtenky a našel jsem tam dřívější brambory B, ze kterých byly ještě bramboráky hezké. Tu barvu jsem přičítal tomu, že tenhle pytlík byl ve slevě, normálně stojí čtyřicet korun, tedka byly za třicet, ale asi to bude fakt tím škrobem :no:. Zkusím to přelití mlékem, snad pomůže, děkuju.

rvojtik: http://www.bramborarnasanca.cz/pro-kuchare

https://www.kucharkaprodceru.cz/bramboraky-recept/

Nejsem chemik, ani odborník, ale je to zřejmě ovlivněno množstvím škrobu, kterého je v jarních měsících v bramborách mnohem více.

Díky moc za odpověď. A můžu se zeptat, proč nedocílím světlé barvy právě na jaře, co se stalo?

rvojtik: Myslím, že je to bramborami, nyní na jaře už světlé barvy asi nedocílíte. Někdy pomůže přelít nastrouhané brambory horkým mlékem.

Ahoj, nevíte prosím co se stalo, že bramboráky dostaly šedou barvu? Krom více smažených míst která jsou hnědá. Už když jsem brambory nastrouhal, byla směs oranžovo-hnědá a ne žlutá jako vždy. Přílohové pozdní z Lidlu, odrůda Taisiya. Chuť bramboráku je OK, jenom ta barva je nic moc.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek