Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

10 000 fotografií

vybusna, asi víš, že strašně ráda čtu, co napíšeš. Líbí se mi, že si nebereš servítky a řekneš, co si myslíš. Zrovna jsem se tě chtěla zeptat na to, na co se tě ptají kluci, protože to jsem taky nepochopila, že se nesnaží ocenit ty, kteří aktivně přidávají recepty. To myslím, že se snaží ;-) Jinak, je vidět, že máš přehled o mnoha věcech tady, narozdíl ode mne a umíš to i podat;-) Díky za to, snad tvoje slova všichni pochopili;-)

Co se týče statistik na profil, dříve jsem je nechtěl na profilu zveřejňovat, aby se právě ještě neprohloubily problémy se "spolkem" příspěvky typu "ty si ještě nepřidala ani jeden recept, tak ... ", ale věřím, že to k tomu nepovede, takže nějaké základní statistiky včetně dne zaregistrování zveřejníme co nejdříve. Radu o URL přidáme pod smajlíky ještě dnes.
Vybusna: Trochu mě zarazila část Vašeho příspěvku, že se nesnažíme ocenit ty, kteří aktivně přidávají recepty, fotky atd. Co tedy jsou všechny soutěže, které se pro Vás snažíme pořádat? ;-). Spoustukrát jsem tu navíc psal, že si moc vážíme všech, kteří přidávají dobré recepty a fotky... A že káráme aktivní uživatele za přidávání receptů, fotek, za diskutování atd.? O tom opravdu nevím. Naopak si myslím, že se Vám vždy snažíme vyjít vstříc. Jak s mazáním duplicitních receptů, tak s mazáním špatných fotek, kontrolujeme diskusi atd...
Jinak ohledně podobných receptů: Je asi naivní si myslet, že pokud má někdo u sebe recept na například Šalamounovu buchtu se dvěma fotkami, za které do soutěže získá 2 body, raději se koukne, jestli už Šalamounova buchta na Topreceptech není a pokud je, fotky přidá k receptu, který už fotky má a autor tak nezíská body žádné ;-)

Proboha, já dávala tu Bublaninku jen jako příklad! Vůbec nezpochybňuji její kvalitu a dokonce i chci věřit tomu, že si jí každý okamžitě ten den upekl (polovina bodů je ze dne uveřejnění), aby jí mohl obodovat. Kdyby někdo náhodou chtěl pochopit o čem jsem tenkrát psala, musel by si sednout k PC a vzít si k ruce hodinky. Mě se každý obrázek stahuje něco přes minutu. Recept má celkem 13 obrázků tj - musím 13-15 minut čekat, než se mi celý recept objeví. A po 15 minutách čekání se vám objeví recept na obyčejný piškot. Zkuste si to, a pak snad se budete na některé recepty dívat reálněji. A jen připomínám, že v tomto případě vůbec nešlo o recept jako takový, ale - pouze podle mého názoru - o zbytečně moc fotek i když krásných.

Jiřičko, ani já nevím, o co tenkrát konkrétně šlo a je to vlastně jedno.Ale určitě se tady nejedná o neprůstřelnou partu, jak píšeš, to si zase nezasloužíme. Koukám, že tě po tom "vyhazovu" neubylo, nedala ses - což je velmi dobře - a jsi tu dál a dokonce i v diskuzi. Je vidět, že jsi holka co něco vydrží. Mohlo jít o momentálně vztahovačnou náladu a ta už dávno přešla. Každý tady má dveře otevřené a nikdo nemá zájem je někomu novému okamžitě zabouchout i když se třeba momentálně neobratně vyjádří. Podívej se: já - kdybych se pokaždé urazila (a odpadl by ze mě kousek - bože, co bych za to dala) tak už tu s tebou diskutujou jen moje palce u nohou!

pani z topreceptov...uz viete preco vas uz niekolkokrat tak naliehavo prosim o zverejnenie navodu na pouzivanie funkcie url, priamo pod text???

Není chyba na straně těch, co jsou v *klubu* ale na straně těch, co se nepřidají a nepřispívají. Třeba jen komentáři a tak. Dám taky příklad, třeba Janka včera o sobě napsala že je bezreceptová uživatelka a přitom to vůbec nevadí. Alespoň mě ne. Občas někde něco napíše, podiskutuje a není problém. A co se týče hodnocení, tak já se opravdu snažím hodnotit až po uvaření nebo hodnotím když jídlo znám a už jsem ho v minulosti dělala. Co se týče konkrétně bublanin, tak jsem hodnotila kladně tu jednu, co jsem pekla. Je to ta nadýchaná, co dělala i Výbušná, tím nechci říct, že ty druhé bodík nezaslouží, ale nedělala jsem je. Možná, že si taky uživatelé vybírají konkrétní recepty od někoho, s kým jsou naladěni chuťově tak nějak stejně a taky jsou uživatelé, kteří když vloží recept, tak to je záruka kvality:-)) Jako že je to vyzkoušené, dobré a podaří se to. Tak třeba většina pekla bublaninku od Miruš;-)

mariah - přesně tak, - vybusna - vystihlas to ... - prostě někdo má čas se tu objevovat, psát a tím pádem je víc viditelný. Někdo je rád, že stihne něco dobrého uvařit, vyfotit a vložit a na víc prostě nemá čas anebo ho prostě ty ostatní řečičky nezajímaj. ;-):-D

no tak ja som tu krátko - recepty pridávam týždeń - od začiatku súťaže :-8 (no čo už nejak som bola doteraz lenivá...) ale "očumovať" chodím už dlhšiu dobu, našla som tu fakt super recepty kt robím (a nie jeden krát) napr. banánovú bábovku ,www.toprecepty.cz/recept/1118-bananova-babovka/ venčeky www.toprecepty.cz/recept/3928-zloutkove-venecky/, čočkovú polievku - tá je fakt úžasná www.toprecepty.cz/recept/2405-cockova--polevka-s-parkem/......... a nemala som vôbec pocit že je tu nejaký "klub". Jasné že keď sa človek nezapája tak ho nikto nehodnotí ani ho nie je vidieť v diskusii:-! Tak sa potom môže zdať že sú tu stále tie isté mená ale šak nikomu sa nebráni pridať a začať prispievať. Od kedy som začala prispievať receptami fotkami a zapojila sa do diskusie tak si tu fajn pokecám a aj pár bodíkov dostali moje recepty čo poteší ;-).

teraz take vseobecne bla bla bla.....prosim vsetci co hovoria o *spolku* mozete napisat kto tvori ten spolok...ale konkretne mena.
ja osobne sa povazujem za uplne nestranneho uzivatela a moja obrovska vyhoda spociva v tom, ze som na tychto strankach od prveho tyzdna ich verejneho fungovania. pre niekoho pravdepodobne budem patrit do *spolku*, pretoze sa exponujem vo fungovani na uzivatelskej urovnni + nejake veci naviac. to co si mysli niekto mimo mna je mi jedno, pretoze s tym nic nenarobim a pre mna za mna, nech som *spolok* ak sa to niekomu tak paci.
no a teraz konkretne. berme teda za predvadzaci model mircu, ktoru vypichla hella (mirca preboha neber to od helly osobne, si len MODEL) ma 14 bodov + prekrasne foto.http://www.toprecepty.cz/recept/5218-bublaninka/ ja som si zobrala niektoru z bublanin, ktora bola pridana priblizne v tom istom termine. http://www.toprecepty.cz/recept/5116-bublanina----..., osobne som ju piekla a bola skvela a preto som ju aj hodnotila plusom. ma bodov 9. ursulajda nie je *spolok* tak ako je mozne, ze je tak bodovo vysoko? nieje to 14...ale nedostala mirca bodov viac preto, ze jednoduche vie lepsie predat svoj tovar? skoda ze , pri profiloch nie je aj datum registracie...mirca sem az tak dlho nechodi...ako je mozne, ze sa tak prebojovala do toho, podla jiricky, nepriestrielneho spolku?. takze dnes pridala lala11 recept na salat http://www.toprecepty.cz/recept/5743-misa-plna-vit..., myslite, ze tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/3985-nedelni-salat..., ma body, len preto, pretoze elizu urcite niekto povazuje za *spolok*.
pokial niekto hodnoti recepty podla fotiek je jeho vec a jeho rozhodnutie...nik nema pravo prikazovat druhemu, ako ma hodnotit...neuznavam taketo bodovanie, ale to je zas len moj problem a nebudem vstupovat do svedomia anicke, mariske, alebo durkovi, ze to tak robi.., pokial je v top10 vela cathleen, tak viem, ze si to tie recepty zasluzia, to iste sa tyka aj oastatnych. to ze mirca ma tolko bodov je aj tym, ze v case ked ju piekla prave nastal cas bublanin a boli jednoducho v kurze. ked ja pred zimou vlozim recept na domace udene klobasy s fotkami, na kt. si dam sakra zalezat tak mam dve ruky a som ochotna ich polozit na klat, ale budem v top10, ked ich sem vlozim teraz, tak budem rada, ze si ich niekto vsimne a aj to len preto, ze na tych fotkach to vyzera krasne.
pani z topreceptov.....strasne by som chcela aby ste urobili vseobecne statistiky uzivatelov. som presvedcena o tom, ze sa zrazu zisti ze *spolok* tvoria ludia, ktori prispeli do databazy najviac.... vlozenymi kvalitnymi, receptami a o ich fiktivnej nepriestrelnosti tvrdia ti, co prispeli k vasim strankam minimom. a vy pani...miesto aby ste tychto aktivnych ludi, co tvoria *vase* stranky nejakym sposobom ocenili...karate ich za nieco, comu nerozumiem....ze vela fotia?, ze vela varia?, ze vela komunikuju? co by sa stalo, keby zrazu prestala na pokec chodit mirca, eliza, boubelinda, janka pipre jana r...a dalsi ..cely ten *fiktivny spolok* ostalo by tam ticho a prisiel by podla vas dalsi *spolok*...tak co vlastne chceme...aktivny zivy web, alebo uniformovanu stranku. uzivatelia sa sem registruju a je nas vela...necakajme, ze takyto zivy organizmus neprinasa problemy..takze co zacneme robit s problemmovymi...zacneme ich vyhadzovat ako robili v receptoch.cz...vyhrazat sa im a nadavat im do debilov, ako tam? koho ma pochvalit jana remkova na pokeci, alebo pod receptami....toho co tam prispieva, koho pozna, s kym sa rozprava?....alebo jiricku o ktorej nikto nic nevie...len o sebe tvrdi, ze ju niekto vyhodil...jiricka nic proti tebe nemam....neuraz sa prosim ta, ale si tiez len MODEL, tak ako bola na zaciatku mirca. preco ma jenda1 svoje zapecene topinky v topstar, a jirickin zapeceny chlieb s hermelinom, nikto z vas nevsimol a neohodnotil...pretoze je jenda1 *spolok*???????:-O...viac ma uz nenapada co bysom mohla vyplut.....ale tie reci o spolku a protekcnom ohodnocovani ma strasne nicia.

jiricka okamzite som si vytiahla tvoje recepty...a otvorila vsetky 3....nikde som nevidela, ze ta niekto niekam vyhodil....mozes konkretizovat?
http://www.toprecepty.cz/zobraz_profil.php?uzivate...

Ašina. Já osobně jsem odešla okamžitě, protože jen jsem se ukázala ihned mi bylo vytknuto, abych si šla diskutovat jinam. Já jsem tu byla opravdu poprvé a ještě jsem nevěděla jak to chodí. Můj osobní dojem je ten, že je tady opravdu skupina děvčat, která mezi sebe jen tak někoho nepustí. Je pravda, že jsem byla vyzývána pí. Mirkou, abych se vrátila, ale kde nejsem vítána tam se necpu. Jinde jsem byla přijata a tak nebudu rušit zaběhlou neprůstřelnou partu. A.

Hella, si bystrá ženská!

Děkuji vám všem a je vid+ět, že se prostě dokážem dohodnout a vysvětlit ...;-) A hella má pavdu, že by ty komentáře měly být adresnější jen samému tomu receptu. Prostě si to ani neuvědomíme, že to fakt vypadá, že chválíme jen ty fotky. Přitom každá ta fotka ale znamená, že ten dotyčný/á/ to musel nejdřív uvařit, pak načačnčat a pak teprve fotit. Nebo ne přímo uvařit, ale u někoho třeba ochutnat atd.
Takže nejdřív něco k tomu, o čem ten recept je a až na závěr bych se třeba vyjádřila k fotce. Protože jsme na receptech a ne na škole o focení ;-);-):yes:

Hello, napsalas to moc pěkně a něco na tom je :yes:

Vybušná, chtěla bych zareagovat na tvůj poslední příspěvek. Děkuji ti, že jsi se mě zastala. Ohledně toho ostatního si myslím že se tady zbytečně jitří vášně. Vy, kteří jste tu denně to asi můžete vnímat jinak, ale lidé "z povzdálí" to také vidí po svém. Skutečně tu je spolek, ale nenazvala bych ho v žádném případě uzavřeným, ale spíš "blízký spolek" a navíc v tom nevidím nic špatného, naopak, je velmi logické, že vzniknul. Je to prostě skupina lidí, která má ČAS a může se těmito stránkami zabývat. Proto spolu komunikují víc, než ostatní. To je přece naprosto logické a spíš se je třeba ptát, proč se ostatní nezapojí. Domnívám se, že to, na co "rejpalové" velmi neobratně upozornili je trochu jiná věc. Pro lepší pochopení vyberu příklad. Mirco nezlob se, že použiju tvůj recept Bublaninka, (mohl by to být jakýkoliv jiný). Nově příchozí uvidí recept v TOP 10, prohlédne ho a zjistí, že se jedná o obyčejný piškot. A podívejte se, kdo dal body: "blízký spolek". Ruku na srdce: Skutečně se jedná o tak úžasný recept? Nehraje tady roli i to, že jsou tam krásné fotky a že ti, kteří dali body spíš obdivují Mircu, která stihne tak krásně fotit a zadávat recepty při 2 malých dětech? Ale ti nově příchozí to nevědí, ještě se tady nerozkoukali. Myslím si, že všechno prověří čas. Je velmi dobré, že každý může hodnotit recept jen jednou a žádný "spolek" není tak velký, aby sám nějaký recept "protlačil". To by spíš mohl udělat někdo, kdo pracuje např. v kanceláři a oběhl by známé, aby mu dali body. A to je přece nesmysl, takhle uvažovat. Mě na tom vadí spíš jiná věc a to, že se "hodnocení" receptu omezuje z větší části jen na: je to pěkný nebo krásný fotky a tak. To pak skutečně vypadá na první pohled jako "poplácávání po ramenou". Chybí mi tam doplňování nějakých nápadů a zkušeností, což na jiných webech je naprostá samozřejmost. Tady lidi reagují z větší části ihned a jen velmi málo po vyzkoušení receptu. Zkuste se podívat namátkou na různé recepty a podívejte se na datumy přidání komentářů. Ale věřím, že než nám Toprecepty "povyrostou a zestárnou", tak mu i uživatelé "dospějí".

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek