Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

wok

Mám doma wok už asi 10 let a používám ho velice často a zdaleka ne jen na "čínu" - dělám v něm těstoviny, rizoto, guláš...

Nechci chytračit a ani nejsem na tyto věci odborník, ale wok mám již asi 14 let( u nás se ještě moc nepoužíval). Toužil jsem po něm řadu let až kámoš z chaty (pražák a pilot co lítá do Thajska a USA jako pilot) mi ho jednou koupil originál v Bankoku za 10 am.dolarů. Já se jen tetelil, ale když byl u mně na pokec a koukali jsme na nějaký pořad a on tam viděl(později)jak tam u nás wok nabízejí, tak tvrdil, že je nesprávný. Pravý nesmí mít na dně plochu( Je to jako vystřižený míč i dole zaoblený) a oblina má svá přísná pravidla u každé velikosti protože tam když se vněm smaží, již dost hotové se hrnou na strany, aby se nespálili a nesmí to sjet. JÁ OPRAVDU NEVÍM je li to opravdu pravda? Posuďte a zjistětw si to, když vás to budete mít pochybnosti nebo vás to bude nutit nebo více zajímat(jistě najdete zdroj věrohodných informací). Václav

allis...aha...no ved uvidime....

Výbušná - já zase takoý dborník nejsem, jen mě to baví :-) Nevím, jak kde v ČR, ale v Praze existuje hodně obchůdků s orientálním zbožím, dá se tam sehnat snad už všechno, dokonce jsme tam tuhle se synem objevili sušené rybí žaludky :-D Kupodivu jsme je nekoupili, nějak jsme si nevěděli rady, co s nimi :-D

...to sú mi veci, že až...
...aspoň sa národy zblížia...
...po pochopení slov. spojenia...

allis :-D:-D:-D

magdalenka ja som velmi casto pouzivala spojenie ze az....az sa ma nenapadne cez rychlu postu opytali 3 uzivatelky ze vonkoncom nevediea co to *ze az* znamena...tak som sa vtedy pobavila

zlomene rebra:-O?????!!!
no allis tak myslim, ze sa ta parkrat na nieco opytam...manzel je za jedlom z woku ako divy...zatial som robila iba dve jedla...v mnochych jedlach sa pouziva omacka zo zltej alebo ciernej fazule. ja nemam problem si ju zohnav tu v mnichove...lenze neviem ako je to v cechach. pri tych prvych dvoch receptoch som sa snazila hned s vlozenim receptu vlozit aj odkazy na internetovy obchod, kde si mozu popripade suroviny objednat...ale ta omacka...to je mrtva voda...

Tejajo, nesprchuj se a bude se ti lépe dýchat :-D

Magdalenko, já jsem neudila bylinkami, ale po čínském způsobu, piliny, koření, bylinky a voněli jsme několik týdnů určitě. Kdyby byl zájem, můžu vložit recept. Sice se to časem vytrácelo, ale když jsem přišla zvenku, cítila jsem to. Pravda je, že pak to vlastně hezky vonělo :-)

Tejaji způsob mě láká, asi to někdy vyzkouším, až nebudu vědět co roupama :-)

:-D:-D:-D vyhovoríš sa na mňa:-D:-D:-D

raz, keď nebudem vedieť čo od bujnosti, asi sa na to dám...ale ak vyúdim susedov, tak sa budem hnevať že až...:-((:-((

magdalénka, nesmrdela kuchyňa:-D za údením. Neboli tam žiadne piliny. Skôr voňala po tymiáne , ako v Mandale:-D
Dávala som všetky bylinky aj čaj v pomere 1:1:1. Skúšala som menší kúsok, tak som dávala po 3 čajové lyžičky, také kopcovitejšie.

Preboha, čo si stvárala, že máš polámané rebrá :-O:-O:-O To ti nezávidím, to je bolestivé.
10-15 minút a prevonia to, tymián aj bazalka sú dosť aromatické.

Tejaja, na jedno prsko koľko asi čaju? 2 PL-5 PL? Ani si to neviem predstaviť. Ty vravíš, že extra nepáchlo, allis opak.

Allis, skúšala si to naozaj bol dlho pach? Podľa Teba robiť to alebo nerobiť v paneláku?
Ďakujem za odpoveď!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek