První mikrovlnku byste domů asi nechtěli: Na výšku měla skoro dva metry!
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 5 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„Dobré ráno, u nás klasika - polievka kuracia s rezancami,…“ magdalenka, před 5 hodinami
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 16 hodinami
7. 7. 2009 14:43
7. 7. 2009 14:39
7. 7. 2009 14:37
7. 7. 2009 14:31
Čínani sice udí za horkého kouře, oheň na plno a já chápu tvou obměnu s ohledem na vlastní byt Ale stejně se mi ještě něco nezdá - pokud udíš na staženém plameni, pak udíš v podstatě studeným kouřem - pak deset minut na kuřecí prsa nikdy nemůže stačit, možná budou slabě vonět,za deset minut vůně moc nepoberou, ale budou syrová. Ale ty píšeš, že je dál potom ještě tepelně upravuješ, pak ano. Nezničí další tepelná úprava všechnu zbylou vůni? Možná to někdy zkusím, ale jsem zbabělá, i tak budu zkoušet venku
7. 7. 2009 14:14
7. 7. 2009 14:13
7. 7. 2009 14:10
7. 7. 2009 14:09
V čínské kuchyni se používá tepená úprava pokrmů způsobem sün (což je ono uzení), to ano, ale číňani pro tento způsob používají starší hrnec, určený pouze pro tyto účely.
Do hrnce dají dřevěné piliny (spíš možná hoblinky?) smíchané s různým aromatickým kořením a bylinkami, nad to drátěný (ne dřevěný) rošt, na rošt předem připravenou potravinu a to celé na prudký oheň. Piliny začnou silně dýmit a dodávají pokrmu uzenou chuť a barvu. Vyuzené ještě dál upravují. Co je ale podstatné, dělají to venku.
Když se udí doma, musí se hrnec neprodyšně přikrýt (přiznávám, že neprodyšně hrnec přikrýt neumím) a doba uzení se tím krátí (neuměla bych odhadnout).
Pokud bych měla neodolatelnou touhu získat zkušenosti se způsobem úpravy Jün, zkušenosti bych sbírala na chalupě na zahradě
7. 7. 2009 13:24
7. 7. 2009 13:19
Údené kuracie prsia
Do panvice wok dáme čajové lístky, sušenú bazalku a tymián. Keď začnú dymiť, vložíme drevený rošt ( šikovný manžel ho vyrobí za pár minút ) a naň položíme kuracie prsia a necháme 10 minút údiť. Prsia potom pripravujeme podľa chuti.
Ja na woku mriežku nemám, tak pre mňa platí tá možnosť v zátvorke
7. 7. 2009 13:18
7. 7. 2009 13:14
7. 7. 2009 13:11
Nechci dělat chytrou a říkat něco, co třeba dávno víš - ale třeba někdo jiný ne: Wok je vymyšlen hlavně pro systém rychlého smažení, s tím, že jak má poměrně malý průměr dne, kousky, které jsou v centru se smaží, kousky, které jsou hotové, dáš na stranu. A velké kusy můžeš osmažit a položit nad zdroj tepla.
Samozřejmě, že to není jediná možnost úpravy, ale je primární.
Budeš-li chtít něco dusit či vařit pod pokličkou, určitě taky můžeš, ale to už je spíš další z možností využití. Proto možná wok nemá vypouklou pokličku.
Zdravím a omlouvám se, pokud jsem příliš mentorovala
7. 7. 2009 06:38
6. 7. 2009 23:58
Předchozí 1 2 3 Další