O kefírové houbě
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 2 hodinami
„O kefírové houbě“ veronika_straka, před 2 hodinami
„Jak nejlépe mixovat se stolnim mixerem když se počas mixování kazí“ Monicurka, 21. 9. 2024 13:57
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás dnes marinovaný kuřecí řízek, bramb. kaše…“ tara23, před 2 hodinami
„Zkopírováno z receptu autorky Anny Kocikove [color="#1155cc…“ veronika_straka, před 2 hodinami
„Hezký den dnes kmínová polévka a smažené žampiony, brambor…“ Simona Skolakova, před 4 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jednoduchá jablečná buchta
Přidáno před 2 hodinami
Jáhelný pohár s ořechovým griliášem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Kaiserky k pohoštění II
Přidáno 21. 9. 2024 09:16
Kaiserky k pohoštění I
Přidáno 21. 9. 2024 09:06
Podzimní tvarohové dortíky
Přidáno 20. 9. 2024 20:22
Přečtěte si Zobrazit více
Z MasterChefa vypadla sympatická Nikola a nám se svěřila: Dělám z klasického jídla šílenost a někdy to nevyjde
Čertova omáčka s rýží: Pikantnímu jídlu dodají ostrý říz feferonky a kvalitní uzenina je zárukou dokonale vyvážené chuti
Vyzkoušeli jsme za vás: Bramborový chleba, který kyne dva dny! Stojí ta chuť za to?
před 2 hodinami
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl.
Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
<a href = "http://www.charliin-koutek.wgz.cz/" target = "_blank">http://www.charliin-koutek.wgz.cz/</a>
Také přidávám odkaz od Nadi - ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díky
<a href = "http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-domaciho-kefiru.html" target = "_blank">http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...</a>
Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.