Poznejte tapioku: Jak správně uvařit trendy suroviny, která se nehodí pro každého?
cuketa
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„hazel: děkuji, Stáni. A představ si, že manžel to zase nejí…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Hezky vecer, uvarila jsem pravou ceskou bramboracku i se…“ hazel, před 1 hodinou
„Přeji hezký večer.Z vykostěných kuřecích čtvrtek byly řízky…“ Anna Kocikova, před 2 hodinami
7. 7. 2009 17:29
pestujem ju prvý rok a nejak sa nám veľa urodilo a možno tie menšie aj zavarím....
a chystám sa na cuketovú bábovku a ešte nejaké recepty tak snáď to doma neofrflú že samú cuketu jeme
7. 7. 2009 16:50
7. 7. 2009 16:46
7. 7. 2009 16:44
1. narezané na kocky - použijem na cuketové guláše a kotlíky
2. nastrúhané na hrubé a dlhé rezance - to na prívarky
3. nastrúhané na tenké plátky - to na zapekanie
Pridala som tu nejaké recepty na cuketu, odskúšané a nám veľmi chutia, pozri, možno si niečo vyberieš. Cuketu pestujem na záhrade s tekvicou každý rok, a dosť veľa, máme tieto zeleniny veľmi radi
7. 7. 2009 16:41
7. 7. 2009 16:30
Cukety se dají zavařovat velmi snadno, ale v zavařovacích sklenicích ve sladkokyselém láku to sluší víc okurkám. S cuketami doporučuji pracovat šetrněji, protože jsou křehké a chutné již ve stavu čerstvém, a proto je škoda zalévat je octovým nálevem.
Cuketa se dá nastrouhaná krásně zmrazit a budete ji tak mít kdykoli po ruce. Pokud ovšem máte chuť na něco pikantnějšího, upečte plátky mladých neloupaných cuket na suché grilovací pánvi (event. na grilu nebo v troubě) z obou stran a přihoďte k nim pár stroužků oloupaného česneku. Nechte prochladnout, osolte mořskou solí, promíchejte s bylinkami (rozmarýn cuketám sluší) a naskládejte do menších zavařovacích skleniček. Připravte si jemný octový nálev z vody a octa tak, aby vyhovoval vaší chuti, a horkým nálevem zalijte skleničky s cuketkami jen do 2/3 výšky. Skleničku dolijte dobrým olivovým olejem. Pod víčkem musí zůstat volné místo 1,5 cm. Uzavřené sklenice sterilujeme při 75 °C cca 30 minut.
Pečené zavařené cukety budou vhodnou přílohou k masu. Pokud si cukety pěstujete na své zahrádce, nenechávejte je přerůst, ale sklízejte mladé plody do délky 15 až 20 cm. Jsou nejchutnější.
a pak ještě mrkni na: http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/cuketove-p... cuketové pepřenky
7. 7. 2009 16:25
jjjjjj.jpg