Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak s domaci pekarnou?Pomoc

Tak ja si koupim zitnou mouku a kvasek jsem nemela dala jsem tam susene drozdi,vadi to moc:-?

Marti - je to kleur napsáno dobře? A místo TIJD - není tam TIDE ? To by bylo vzedmutí a mohlo by to mít souvislost s kynutím těsta..

A ještě - pokud by ti zase chleba nechtěl ven, mám vyzkoušeno, že velice často pomůže dát i s ním formu nohama vzhůru na nějakou mřížku a 15-20min nechat tak. Většinou chlebík sám vypadne, i když ho před tím jakoby držela metlička.

to je fajn aspon ted vim co je vaha;-)a treba STOK BROODmi slovnik z internetu popsal ze je brod pro kone:-)):-))a pak ma to neco spolecneho s chlebem?Irisko je to nazev druheho programu,mas to tam taky tak napsane:-?primo na pekarne:-?

Pokud uděláš chlebík jen z hladké, nádherně ti nakyne, ale bude spíš takový buchtovitý a drolit se při krájení.

Je dobré použít část mouky (asi 1/5) žitné chlebové a taky živý žitný kvásek. Pak se chlebík drobí malinko. Ale kvásek asi nemáš, co?

Marti - gewicht je váha, ale kleur mi nepřeložil ani rodilý Němec...;-)

Hladkou mouku tu co je tam u tech receptu napsana a je pravda ze mi to asi ty metlicky drzi,protoze ten chleba fakt tahnu nasilim ven:-8no proste kdo z koho,jako v te pohadce o řepě:-D:-DSkusim teda tu metlicku poradne namazat.

;-)Nepřeháněj, Irisko, nebo se budu stydět a červenat:-D:-*

Marti a neblokovala ti to vyklopení metlička? Já nevím, jak jiná děvčata, ale mi taky nešel chleba vyklopit, protože držel na metličkách. Tak je vždycky pořádně namažu celé sádlem a pak to jde. Většinou sice zůstanou v chlebu, ale to se už pak vyndá tím háčkem. To by ti zase líp zdůvodnila cathleen. To je pekařka jak se říká od boha.

Marti, a jakou mouku jsi použila?:-?

Irisko to by bylo moc fajn.Mam na te pekarne tlacitka TIJD1,TIJD2,pak MENU,to jsem zjistila ze je na programy.Pak GEWICHT,KLEUR,a pak jeste stop a start.To chapu.Jen nevim jak prelozit ten Gewicht a Kleur.A vcera ten prvni chleba ktery jsem v ni pekla byl chutove skvely:-p:-p,az na to droleni pri krajeni:-(,a recept jsem mela tady od vas ten bily chleb.akorat mi to slo docela spatne vyklopit.nevis jak na to:-?

:-D:-D No tak si představ, že díky tobě jsem zjistila, že jsem pořádnější než jsem si vůbec myslela. Návod v češtině mám. Poslala jsem ti vzkazík.

Martina255
Ahoj Marti, je fakt, že tuhletu pekárnu mám, ale už ji skoro vůbec nepoužívám. Na propečenost kůrky jsem zmáčkla Farbe (barva) a tam se ukázaly takové šipky (aspoň pokud si to dobře pamatuji. To, že se ti chleba drolí není myslím tvoje chyba. Záleží to spíše na mouce. To už jsem prodiskutovala s cathleen. Ale zase na rozdíl od Vaška si myslím, že je lepší péct chleba podle receptů, které mají děvčata vyzkoušené než z hotových směsí. Ale mně se pořád něco motá, že český návod mám. Víš co? Já jdu hledat. Tu pekárnu mám už asi 8 let - jestli ne víc. Ale pokud návod mám a najdu ho, pak ti ho ofotím nebo naskenuju a pošlu. Tak já jdu a ozvu se za chvilku.

Jsi hodna diky:-):-)

jeste jeden Vasku,u druheho programu je STOK BROOD,INTERNET MI TO PRELOZIL JAKO BROD PRO KONE.Docela jsem se zasmala s chlebem to prece nic nema:-?:-D:-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek