Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelčachen - kynuté těsto plněné brambor. náplní se zelím.

magdalenka...ak je to tam z vychodu...to bude skor nejake rusnacke narecie, alebo to bude nieco z ukrajinskej kuchyne...no sama som zvedava....

Děvčata, já jsem taky ten název v životě neslyšela. Dřív než jsem dotaz napsala tady na Topkách, tak jsem ho zadala do vyhledávače na internetu. A výsledek 0. Uvidíme, možná, že se někdo ozve a mé kamarádce se splní sen. Bude mít recept na Pelčachen.:-))

Kapustové posúchy? Z posúchov vzniklo nárečím iné slovo? Mne to nepripomína nič iné...

sodovka, clovece...v zivote som to nepocula a ani internet nic nepise....mozno ti helfne tejaja ak je to z okolia kosic.

Topkuchaři/ky, prosím vás za svou kamarádku. Hledá recept na Pelčachen. Jedla to jako malá holka před 40 lety. Ví jenom tolik, že je to kynuté těsto plněné bramborovou náplní se zelím. Hlávkové zelí bylo prosmažené na karamelu. Naplněné těsto se položilo na celý plech a po upečení se potřelo máslem, ale hodně. Ten fígl byl právě v náplní. Těsta bylo málo. Pelčachen bude pravděpodobně krajový název. Jestli zná někdo recept, tak mi ho prosím napište. Je to takový nenaplněný dětský sen mé kamarádky. Je na sebe nazlobená,:-( že si recept od babičky nenapsala... A když už babička byla stará, tak si recept nepamatovala. Údajně Pelčachen je známý na Východním Slovensku okolo Košic. Děkuji.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek