Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovensko sem

Děkuji Vám všem za příspěvky,myslím,že už na to chuťově dojdu,když to všechno ozkůšám:-))

no prave...ze ja som tiez nevedela, ze to ma byt specificky slovensky salat.....v mnichove ho predavaju na kila...a je skoro identicky...akurat oni tam davaju prilis vela cukru..takze je na mna sladky....

Vybusna, ahoj:-) Tenhle salát nám doma dělávala babička, jen s tím rozdílem, že kolečka brambor a půlkolečka cibulí osolila, opepřila, zalila horkým sladkokyselým nálevem (jak píšeš) a přidala už jen olej. Je výborný a nenapadlo mě, že pochází od vás:-)) Babička byla z Moravy a salát jméno neměl:-D

Výbušná ahoj, tak jsi se sem dostala z výletu do domoviny, chtěla bych mít o dovolené taky takové štěstí, že někde najdu PC a alespoň vás pozdravím-mě se fakt bude stýskat;-(;-)

sniwel...neviem aky konkretne mas salat na mysli...robievaju sa aj normalne majonezove a potom ja pre moju dceru robieva tzv. sedliacky salat.
uvarim si zemiaky v supke a necham do druheho dna v supke. ocistim, ja ich pretlacam klasicky cez mriezku ako na majonezovy, ale moja mamka krajala kolieska. surovu cibulu nakrajam nadrobno....moja mamka na tenke mesiaciky. urobim si sladkokysly nalev z cukru, vody a octa. ten nalev necham prevriet a takym horucim zalejem tu cibulu. lak z uhoriek a samotne uhorky tam nedavame. moja mamka davala natvrdo uvarene vajicka, ja som miesto vajicok zacala davat plnotucnu horcicu.. cibulu nedavam ani vychladnut a taku este horucu je pridam k zemiakom, a prilejem cast horuceho nalevu...horcica sa mi pekne rozpusti . pofrkam olejom vymiesam, podla potreby dolejem znovu nalev. posypem mletym ciernym korenim. raz som chcela miesto octu pouzit citron ....no zjedli sme to, ale nemalo to tu specificku chut potom. ked sa velmi velmi chcem rozsoupnut, tak si kupim nejaku zeleniu v sladkokyslom naleve a pridam....lenze obycajne staci len naozaj ten najobycajnejsi.

Sniwel víš, ono asi nějaký přesný recept neexistuje. Každý si ho dělá podle své chutě. Zkus experimentovat. Já uvařim brambory, oloupu, nakrájím na kolečka, přidám sterilovaný okurek. V asi deci láku rozmíchám lžičku hořčice, sůl, pepř, naliju na brambory. Přidám 2-3 na tvrdo uvařená vajíčka. Zvlášť na oleji osmahnu na kroužky nakrájené 2-3 cibule. Smažím na troše oleje, takže po vychlazení přidávám do brambor všechno i s olejem. Pak ochutnám, dochutím, schladím, podávám jako přílohu.
Někdo přidává třeba ještě papriku, nebo v podstatě jakoukoliv zeleninu. Zkoušej a určitě vyladíš chutě tak, aby to chutnalo Tobě i celé rodině.

Zdravím, shaním recept na bramborový salát,jak se dělá na Slovensku. Našla jsem zde jen podobný recept a to Bavorský bramborový salát,ale není to úplně ono. Mohla by mi nějaka rodačka poradit?;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek