Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

SÁDLO

Vašku, hřbetní sádlo zkus vyškvařit namleté na masovém mlýnku. Scedit sádlo a vyškvařené drobky použít jako výborný základ na pomazánky, na pagáčky, nebo jen tak na chleba s cibulí...

Prosím vás, kdo má zkušenosti s vnitřním vepřovým sádlem. Vždy jsem se jím moc nezabýval ale vím, že je doporučované k výrobě mastí po domácku. Moje maminka zase říkala, že je toto sádlo nejlepší na pečení a vaření, zvláště na buchty. Já ho nikdy neškvařil, tak nevím,. Někdo tvrdí, že je trochu jiné, ale používá se stejně jako hřbetní. Včera jsem dostal balík vnitřního sádla. Odstranil takovou blanku a na zkoušku trochu vyškvařil v DP. Škvarky nejsou takové na co jsem zvyklej . Jsou moc mastný, nekřupají, ale chuťově nic špatného. Sádlo ještě stydne. Pak co s ním.? Samozřejmě ochunám a zařídím se podle svého rozumu. Ale radu přijmu rád. Díky Váš Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek