Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

římský hrnec

Eliza, to nerieš, naopak, je to dobré. Vytvára to patinu, ktorá ďalšiemu pečeniu len pomáha. Je to ako s čajníkom, tiež sa tá patina z čierneho čaju nemá zmývať dolu nasilu, len sa má čajník opláchnuť. ;-)
Ten rímsky hrniec je na pečenie, nie na parádu, aj dobre prepálené panvice urobia patinu, ktorú netreba odstraňovať. Myslím tie staré, klasické.

Eli, je to jen estetická vada, tak to neřeš:-)) Prý zase o něco lépe tím bez glazury prostupuje pára;-) Nevím, jsem to někde četla,ale já jsem s mým spokojená.

No jo, tak ten můj hrnec žádnou vnitřní glazuru nemá a to asi bude ten kámen úrazu... Je to jen nádoba z cihloviny (prodejce IKEA), na které zůstává každý mastný flek a každé připečení trvale vidět...:-((
Řešením asi ude pořídit si jiný, kvalitnější...:-)

Eli, já mám římský hrnec vevnitř glazovaný a myju ho jen vlažnou vodou. Někdy nechávám chvíli odmočit. Spíš nějaké ty fleky mám z vnější strany, ale asi to nepůjde odstranit ;-)

Tak se zdá, že všichni vlastníci římského hrnce ho mají v podobném stavu jako já...;-) Ale stejně mě ten jeho stav štve...:-//

Prosím, čím a jak čistíte římský hrnec? Ať ho drhnu sebevíc, zůstávají na něm hnědé fleky (z "připečenin") a nevypadá to vůbec hezky...:-// Do myčky se ho bojím dát...
Nemáte někdo nějaký trik?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek