Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

JEHNĚČÍ NA ZELENINĚ

Harrley, moc hezky jsi to napsal a já jsem si to pohodově přečetla;-)chtěla bych mít taky takového Allima:-D

Ahoj lidi
Ja sem nejlepsi jehneci jedl v tunisku,kam jezdim kazdy rok na tri tydenni vandr s batohem a s kamosem:)
V male chatce simulujici motorest po ceste k alzirske hranici v pousti.
Majitel nas usadil uvnitr boudy,ufikl nam kazdymu asi 60dekovy kus pecene z jehnete ktere viselo stahnute u vchodu,hodil to do misky s nejakym (dodnes nevim jakym)korenim a placnul to na gril.
Nez jsme dopili kafe a probrali s majitelem,vrchnim a kucharem v jedne osobe situaci na celem svete,bylo maso ugrilovane.
Muzu rict ze jsem asi nikdy nejedl neco tak dobreho,s hromadou zeleniny a s jejich plackovym chlebem to byla primo mana nebeska.a stalo nas to vsecko 13dinaru,coz jue neco kolem 200kc.
Je to uz 6 let,ale kazdy zari,kdyz do tuniska jezdime se tam stavujem,a muzu rict ze uz sme s Allimem pratele,vita nas jako se vitaji jen nejlepsi pratele,a vzdycky na jare nam od nej prijde pohled s pranim a ujistenim ze letos nas zase ocekava..a ja se kazdy rok tesim,na Allima i na jeho jehne...mnam..:-p

Zrovna v pátek jsem v masně váhala nad jehněčí kýtou, ale nakonec jsem to vzdala :-8. Nikdy jsem ho nepřipravovala a dokonce ani nejedla, takže nemám odvahu. Byla docela drahá a kdyby to pak nikdo nejedl...:-(
Takže se, Václave, těším na tvůj recept a doufám, že bude podrobný, třeba mě přesvědčí...

V rublice "Co dnes uvařit" jsem psal o pečeném jehněčím, které jsme naplánovali na neděli. Už máme po obědě a bylo to skvělé. Nechtěl jsem, ale rozhod dát recept i když není nikterak světaborný a lze podlr něho dělat i hovězí, telecí a věřím že i bepřové by ho sneslo. I když skopové je skopové a zváště mlaďoučké, které ještě nemá ani svoji přirozenou známou chuť. Tak jdu na úpravu fotek a ještě dnes, nebo zejtra tam bude. Václav

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek