Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

SÝR - PARMAZÁN

Vasku tady krome parmazanu - parmigiano regiano, existuje i dalsi druh tvrdeho syra jmenuje se grana padano - je trochu levnejsi a abych ti rekla pravdu me chutna i vic-neni tak "ostry". Myslim, ze i v cesku stoji min a jeden typ se da zcela hrave nahrazovat druhym.:-K

Díky všem za rady. Udělal jsem si obrázek. A Barborko, to je mi jasné, že v Itálii si ho dopřáváte co hrdlo ráčí, vždyť je tam nejlepší na celém světě a bylo by smutné, kdyby jste nemlsali. Ale to víš u nás je nutné mrknout i na nějaký ten peníz. I když jsem ochutnal i ten druhý levnější(nevím odkud je) a jako neodborník jsem ten pravý rozdíl nepoznal . Ital by mne za ty řeči asi přetáhl holí. HI HI. Václav

U nas parmazan taky moc dlouho nevydrzi.Moje deti (a musim rict, ze i ja) ho jedi po kusech.Pouzivam ho dost casto - treba i do masoveho vyvaru nebo na zeleninovou polevku. Skladuji ho v kuchynske prusvitne folii. Jestli ti Vasku chutnaji syry, urcite ho vyzkousej na chleba s maslem.Je to mnamka.:-K

Ještě jsem si uvědomila - dnes se chystám dělat pokrm s parmazánem (kuřecí stehna pečená), třeba tě inspiruje k použití...:-)

Václave, parmazán ti v ledničce vydrží velmi dlouho, myslím i několik měsíců. I když z vlastní zkušenosti to nevím, my ho občas používáme a pak mi na něj manžel tajně chodí, ujídá malé kousíčky a myslí si, že se to nepozná...;-)
Parmazán lze také úspěšně a bez ztrát zamrazit.

Simonko. Jsem stejného názoru jako ty. ŠETŘIT HO v žádném případě nebudu. Ale ptal jsem se, protože jak sleduji pořady o vaření, všichni strouhají vždy kousek. On jak je tvrdej a také aromatickej tak ho není třeba moc a za druhé se musím přiznat, že se strouhaným sýrem tak často nic neděláme i když sýr jako takový strašně zbožňuji a užral bych se v něm ať je jakýkoliv. A mám ho rád s rohlíkem i chlebíkem a hlavně mlíko. Jsem odkojenej vesnicí a město mi moc nesedí. Když do centra nemusím tak jsem raději doma nebo v přírodě, Václav.

Ahojky Václave,zkušenost s parmezánem nemám bohužel.:-(,ale radila bych nejraděj sýr spotřebovat jak to bude možné co nejdříve,nešetřete si ho:-))Sám jak píšeš by si ho nekoupil a tak si parmezán užijte na dobrou krmi.:-p
Já kdysi dostala opravdu krásný drahý parfém,samozřejmě,že jsem si říkala ten si budu šetřit a nakonec to dopadlo,že se pomalu nedal použít/vše stárne/:-D

ahoj, ja mavam parmesan normalne v chladnicke, zabaleny v mastnom papieri, alebo v tom obale, v ktorom ho kupim (aj ked je uz otvoreny), vydrzi dlho, ale mne väcsinou nie :-D

Je to smutné, ale nevím ve svém věku jak skladovat (uchovat) parmazán. Ještě nikdy jsem ho neměl v celku. Vždy jsem si koupil sáček strouhaného( dost drahého a malé množství) a ten jsem měl v chladničce. Včera jsem dostal 2 druhy od dcerky, která mi ho koupila v "Makru" Jeden pravej jehož cena i tam byla 499,-Kč/kg a druhý HI HI pouhých 420,- Kč/kg. Prvého je 120 g. a druhého 150 g. Já bych si ho nekoupil za tu drahotu. Ale darovanému koni na zuby nekoukej. Jen nevím kde ho dát než ho sníme. Jsou to přece jen takové malé kousky, ale tak drahé a tak bych o můj prvý parmazán nerad přišel z nějaké blbosti. Samozřejmě jsem ochutnal ždíbíček a který strašně mi připoměl " Emenrál ", který jsem jedenkrát nalezl ve špajzu zapomenutý a vyschlý, který tam musel bejt řadu let. Václav

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek