Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ADŽIKA

zdenka: - podle obrázku od Helly z 25. 10. 2009 je adžika též od Avokáda, takže by neměl být problém......
- tady na Topkách je uveden recept https://www.toprecepty.cz/recept/54680-adzika-zele...
- Na Labužník.cz https://www.labuznik.cz/recept/adzika/ a https://www.labuznik.cz/recept/adzika-gruzie/ a https://www.labuznik.cz/recept/adzika-pikantni-vyb...
- Na Recepty.cz https://www.recepty.cz/recept/adzika-9984

- Na netu jsem našla prodejce:
- Koření od Antonína https://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/adzika...
- https://www.zbozi.cz/hledani/?q=ad%C5%BEika%20rece...

Snad si vybereš. ;-)

mohl by mě někdo z vás poradit kde tu zázračnou adžiku seženu? Zatím jsem ji nikde neviděla Děkuju.

Děvčata. Všem vám děkuji. VÍTE V tom novém a zkratkách aby se člověk vyzna. Ještě, že vás mám. HI HI Véclav.

Ano, adžika se dá koupit i ve skleničce, kdysi jsem si jí z Gruzie přivezla a už se prodává i tady. Ta ve skle mi připadá ostřejší, konzistenci má asi jako hořčice.

Já zas našla toto :Gruzínská polotuhá a červenohnědá kořenící pasta. Obsahuje zpravidla 3 díly chmeli-suneli, 2 díly sladké papriky, 1 díl česneku, 1 díl koriandru, + díl kopru, sůl a vinný ocet.

Použití: adžika je aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.

Takže jsou asi dvě Adžiky - jako pasta a sypká.

Václave, Adžika je koření (viz foto) používané v arménské a gruzínské kuchyni a je to směs soli, paprik, česneku a dalších příměsí.

Prosím ví někdo co je to " adžika" . Toto je recept z koření, které kupuji na kuře (viz. Co dnes uvařit).
Recept. 2x Pl koření Zlaté kuře.
2x Pl jedkého oleje
2x Pl tmavého piva
1x Pl -...adžiky .. ???
4 str. rozmačkaného česneku.
Vše se promíchá a nechá 1 hod.odležet.Rozpálíme troubu na 170°C
Kuře potřeme a pečeme a nezapomwnem podlévat. Jde to i bez ???, ale když to má být !! díky Václav

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek