Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DP - Problém

Poslala jsem ti vzkazík;-)

Cathleen. NEMÁŠ SPOLEHLIVÝ RECEPT NA TUHLE KOMBINACI, NEBO PODOBNOU, ABY BYL ALESPOŇ trochu tmavý a bez kvásku. Dík. Václav

Vašku, vyzkoušej jakýkoliv chlebík bez žitného kvásku. Ty nejdůležitější mouky na něj už máš - chlebovou žitnou, chlebovou pšeničnou a hladkou...:yes:

Děvčata a Špagetko. Kvásek dělat nebudu. Nemám na to dost trpělivosti. Ale jinak vyzkouším něco namíchat a upéci s vlasníma kvasnicema a uvidím. Žena je ale už na naší DP naštvaná a ještě neví zda je to v ní. Tak asi ustoupím ( jako vždy) a koupíme ještě jednu a tuhle necháme buď jen na chatu, nebo v ní dál budu dělat jen těsta na buchty a tohlíky. A je to. Ještě čekám ale už nedoufám. Václav.

Vašku - Grahamová mouka je celozrnná mouka, v níž jsou kromě samotného zrna pomleté ještě tzv. otruby, tj. druhý vnější ochranný obal zrna.
Výrobky z ní mají trochu sladší chuť, než z celozrnné mouky.
Grahamové mouce dal jméno americký kazatel Sylvester Graham, který protestoval proti prosívání mouky za účelem vzniku mouky bílé.
jinak viz: http://www.pekarny.unas.cz/celozrnne_pecivo.html

Jinak si myslím, jako cathleen, že opravdu byl problém v droždí!!!
Pokud si koupíš směs třeba z Labety (nebo jakoukoli jinou) - upřímně, já ji taky ráda využívám, kup si čerstvé droždí, mně to funguje!!!
Nebo kvásek od caathleen - jéé není to nepovolená reklama???:-D:-D:yes:

Cathleen. Na krabici je 370 - 380 ml. Mám přesnou odměrku a aby bylo akorát, tak dávám 375 ml. vody z kok¨houtku, ale odražené, NESTUDENÉ . Chci zkusit namíchat. Ještě jsem nepek z vlasním , nebo přejatým receptem. Taky se nevyznám v moukách na co která je a jak jí říkáte vy. Posílám foto dvou, které mám mimo normální HL, PH, HR . Co dál a jaká je grahamová. ??? Václav.

Kolik dáváš vody na 500 g směsi:-?

Cathleen. I ostatní co si ví rady. Směs mi nezůstala. Byla to krabice od " Labet" ,(krabička na jednu várku) což je seriózní firma a spolehlivá. Směs měla záruku ještě do března 2010, tudíž nebyla prošlá. A za další mi to udělala směs koupená v Plusu (1 kg rozdělené na polovic, tedy 2x nepovedeno moc OK) a za další ještě před tím zbylých půl směsy z Albera, taky nic moc. A prosím co s tím hětením ? Proč se hnětou 2 koule a háky si těsto nepřendavají. DP není hlučná, netřese se, dle mne je funkční vše !! Pro mne záhada. Ještě zkusím namíchat vlastní směs a pak rozhodnu, když mi nikdo neporadí co s tím. Zatím díky. Posílám foto včerejšího neúspěchu. Václav.( Holt když to bude blbý k jídlu, bude chlebová polívka, kterou dělám super) HI HI HI

Vašku, máš ještě zbytek té směsi? Jestli ano, udělej ještě jeden pokus - dej ji péct a přidej ždibec droždí, tak 5-7 g. Někde ty směsky mají déle a i když ještě nemají prošlou záruku, sušené droždí v nich už není plně aktivní....:-/

Poslední 4 pokusy pečení chleba ze směsí od různých prodejců a výrobců dopadli pro mne neslavně. Nevím zda je chyba u nás, nebo pekárna po již téměř tříletém nám dobrém sloužení odchází ? Skutečně jsem bezradný. Byli jsme u dcerky v neděli a ta má též pekárnu (Ode mne) a pekla chléb . BYl vynikající. My na základě jejího úspěšného pečení jsme zakoupili tentýž druh od "Labety" a problém se opakoval. Mám DO " Siesta " . Při hnětení se těsto rozdělí na dvě části a každý hák hněte jednu takovou kouli. Po vyndání háků a trochu srovnání těsta , začne těsto kynout, ale po upečení, není jako dříve moc vysoký, ale nižší a svažuje se k jedné straně.Chléb má kůrku a i praskliny jako dříve , ale stroktura již není OK. Nevím ? Mám li koupit novou DP. PS Vodu a vše ostatní postupuji PŘESNĚ podle doporučení a návodu. Jaké máte zkušenosti a čím je to. Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek