Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílky

Navíc na internetu je spousta receptů, jak je ihned využít ke spotřebě :-) www.mujbilek.cz/recepty/

Vykašlete se na mražení bílků, nevydrží to... Od té doby, co používám sušené bílky tak nemusíš řešit jejich trvanlivost, prostě jakmile je potřebuji, tak přiliji vodu.,.

Díky Irrenko a Rebeko.:-K:-K

Papriko 1 bílek = 30 g, má to Isahu na "Tipy a triky"

Poraďte mi prosím někdo .... nemůžu najít přepočet jednoho bílku na váhu. Někde to tu bylo, myslím, že Hella to tu někde psala. Zkouším recept kam musím dát určitý počet bílků a já je mám v hrnečku v lednici a zapomněla jsem si dělat čárky :-(:-(

Tak už to tam je a tak Ti Jikotko přeji hodně zdaru. Pochopitelně i ostatním kdo bude zkoušet. Abych nezapoměla - děkuji za přivítání. Na tyto stránky mě upozornil manžel. Ten zase zkouší recepty na chleba. Má domácí pekármu a tak se vyžívá. Jinak z mražených bílků nejraději dělám bílkový chlebíček. Ten nám taky moc chutná. Recept pochopitelně můžu přidat taky. Není problém.:-p

Handulo zkoušej,zkoušej,ono to půjde samo...:yes::-K:-K:-D

Jikotko, pokusím se o to, ale teprve se učím co a jak a tak nevím jak to dopadne, zda ťuknu na ta správná místa. Snad se to podaří. Tak jdu zkoušet klepat.

Vítej Handulo,ať je ti tady dobře jako nám,nechtěla bys dát ten tvůj recept do nových,tady se za chvíli ztratí,je zajímavý,docela bych měla chuť ho vyzkoušet...:-p:-*:-*

Přidávám svou špetku zkušeností. Bílky zamrazují také, ale nejraději se snažím je hned zpracovat. U nás jdou na odbyt pusinky a tak je dělám docela často. Recepr mám léty vyzkoušený -dělám je již 37 let a mám jej od své maminky. Na 5 bílků dávám 20 Dg krupicového cukru, 15 Dg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr. Cukr každý zvlášť prosyjeme. Z bílků uděláme tuhý sníh,pak po malých částech zašleháváme krup.cukr a vanilkový. Naposledy vmícháme moučkový cukr - pozor už nešleháme jen po menších dávkach a zlehka vmícháme. A to je vše. Potom už jen stříkáme tvary. Sušení zabere pochopitelně více času - velmi mírná teplota trouby - dávám dva plechy najednou asi po půl hodině je střídám a také střídám zavřenou a pootevřenou troubu. Jelikož vím, že ve špajzce by zvlhly, dávám je do obýváku na skříň. Jsou krásně bílé a dobré.Pokud je vyzkoušíte, přeji hodně zdaru a dobrou chuť.

Tak jsem si založila v mrazáku dózu s víkem a krmím ji přebývajícíma bílkama. Dle Zdenky1 jsem si na víčko nalepila štítek a dělám čárky. Díky všem za chytré rady, samotnou by mně to asi nikdy nenapadlo.:yes: ;-)

Díky, zas jsem chytřejší, skla jsem se bála..:yes::yes::yes:

Ja tiež veselo zamrazujem do sklených fľaštičiek od detských výživ. Nikdy sa im nič nestalo, nerozhodil ich mráz. Dokonca som aj rozmrazovala - vo vodnej lázni zmrzlú lahvičku, ale pomaly ohrievala - po odšróbovaní viečka...Mám v nich zelené sekané vňate, bielky, výpek zo dna pekáča po pečení mäsa - to používam pri varení cibulačky alebo česnečky miesto bujón. kociek, alebo pomletú pečienku - na játrové knedlíčky (naraz pomeliem väčšie množstvo a menšie dávky zamrazím), paradajkovú šťavu čo som nespotrebovala, atď. Používam tieto sklené obaly normálne ako plastové.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek