Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílky

Zmrazovat bílky mně nikdy nenapadlo. Na vánoce je jich dost, ale já je všechny sdělám na kokosky nebo do nádivky. Během roku se ale občas vyskytnou a tak si je můžu našetřit, a pak udělat kokosek větší dávku. Dobrý nápad. Ď.;-)
Hello - recepty určitě vlož:yes::yes:
Špagetko - já měla v mrazáku plný šuplík odstříkaného mateřského mléka (pro případ nouze). Měla jsem to ve skleničkách od přenídávky. Byly plné a nikdy mi žádná nepraskla !!!;-)

Helli, určitě "bílkové" recepty přidej. Myslím, že každý má víc bílků, než receptů co s nimi. Teda aspoň já určitě.:-D

nuz hellka ...teraz by si mala so mna fakt radost....plny suplik poharov bielok som mala v raznicke...uz mi fakt zufalo zaberalo miesto........a teraz sa mi uz pomaly naplna dalsi 7dcl ....

spagi....ja davam bielka do normalnych zavaracich poharov od kompotov....a vonkoncom nic sa mi s nimi nikdy nestalo...ked ich poukladam do uzatvoritelnej tasky na mrazene potraviny, tak sa mi cestou do BB dokonca ani nerozmrazia....vydrzia v pohode skoro 700 km....

Teda, vybušná, ty máš paměť. Ano, kdysi, když jsem bydlela v paneláku, tak jsem si se sousedkou vyměňovala žloutky za bílky. Já jich mám vždycky málo! No když se kouknete na moje vánoční recepty, tak pochopíte. U nás cukroví typu "linecké" na jakýkoliv způsob, moc nejede. Můj muž říká, že se po něm "práší z pusy" i když je s krémem... A bílky se nemusí jen schovávat na cukroví, co třeba taková http://www.toprecepty.cz/recept/2184-babovka-ze-zb.... Koukám, že sem budu muset ještě nějaké "bílkové" recepty přidat! Jaká škoda, že nebydlím poblíž výbušné, nebo Mircy75, hned bych s nima vekslovala bílky za žloutky :-D:-D

Zdeni, fakt? - já nikdy nechtěla nic do mrazáku dávat sklenéného, dávam jen plasty nebo obaly od jogurtů, sáčky ... atd. Jednou nám na balkoně zmrzlo 5 piv a nepřej si vidět tu spoušť, tak od té doby jsem se skla bojím.. Nemám stím zkušenosti, takže myslíš, že mrazit se dá i ve skle a nepřeplňovat?
Teď jsem si našla ve vyhledavači sklo - doporučují mrazuvzdorné, no jo, ale jak ho poznám - mraženého ve skle jsem zatím určitě nic nekupovala....

Špagetko, je skleněná, např. od marmelády. Zatím mi nepraskla, ale asi to bude tím, že ji nedávám plnou, asi 4 - 6 ks. Pokud máš ale obavy, můžeš použít nějakou plastovou s dobrým víčkem.

Zdeni, jen pro pořádek, ta sklenička není ze skla? :-D

Já bílky také zmrazuji. Mám v mražáku skleničku, do které je postupně přidávám. Na víčku mám přilepený štítek, na který si po přidání bílku udělám čárku- kolik čárek, tolik bílků.

Špagetko:-).:-O:-Ojá jsem ale:-S.Jeden malý háček a co přidělá hledání;-):-D:-D:-D.Díky

Mirčo - pozor! - zadej si MRAZENÍ ne mražení:-D:-D, uvidíš, že ti vyjede celá strana různých odkazů

Tak, recept na štafetky je přidán, bez fotky. Budu je péct zase až na vánoce.:-p

Všem moc děkuji za rady a porady:-)-jsem ráda že vás mám:-8.
Špagetko:-)když jsem dala do vyhledávače mražení bílků tak mi nic nevyjelo:-S,až jsem si pak delším hledáním našla stejný odkaz jako je od tebe-viz.gastroslovník;-).Jinak bílků mám vždy po vánocích neskutečné množství:peču tak 20-30druhů cukroví;-):a pak nevím co s nimi.Bábovka mi z nich přijde dost suchá a laskonky nebo pusinky my nejíme-jsou moc sladké:-/.Tak se moc těším,až Cathleen přidá rcp. na štafetky-myslím že si u švagrových dětiček(15 a 13 let)hóóódně šplhnu:-p;-):-D.
Ještě jednou díky:-).

Iljušo, laskonky a štafetky si moc chuťově podobné nejsou. Budu taky ráda, když sem dáš, Cathleen, recept ;-):-p

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek