Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

nádobí Tajine

Exklusivní francouzská keramika od Emile Henry - Tajine:-p
Popis produktu

* vhodná pro vaření na plynovém, elektrickém i keramickém sporáku
* vhodná do tradičních i mikrovlnných trub
* snadno se udržuje, může se mýt i v myčce na nádobí
* pozvolné a přírodní vaření
* lehká a snadná manipulace
* dlouhodobě udržuje teplotu
* z mrazáku do rozpálené trouby – odolná proti teplotním šokům – 20°C/ + 250°C
* odolná proti poškrábání

V podstatě je princip stejnej (nasáklá voda do nádobí dodává jídlu při přípravě vlhkost), jedinej rozdíl je v tom, že v tajinu se jídlo dusí - není potřeba trouba a tajin se postaví na přímý oheň. Myslim, že rozdíly a podobnosti těchto dvou nádob na vaření jsou daný historickym vývojem lidstva, a nejspíš mohly oba vzniknout z jednoho nápadu ;).
A zkušenosti? Zatím jen pozitivní. Je to sice hrnec do kuchyně navíc, ale jídla jsou z něj výborný a člověk si může udělat doma trochu exotiky (když máš správný koření, který tady neni lehký koupit) a ne jen vepřo-knedlo-zélo;-).

Má někdo zkušenosti s keramikou Tajine a může se podělit o zkušenosti a výhody-nevýhody? Mám dojem,že je trochu jako římský hrnec.Díky za informace

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek