Jak na klasické italské krémové rizoto s dýní? Základem je správný druh rýže, dokonalou chuť zajistí silný vývar
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 6 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 11 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: https://www.youtube.com/watch?v=390egu…“ Nadja, před 6 hodinami
„magdalenka: Vybrala jsem až tři! Ty s listovím, nebudu…“ Veronika.Hrozna, před 9 hodinami
„Ahoj, dnes som nevarila - ázijské bistro vypomohlo, zajtra…“ magdalenka, před 9 hodinami
23. 11. 2009 13:43
Ráno, jako každý den jsem šla do Alberta. Znám ho, jako své boty, takže jsem věděla, že "šmkouna" tam nenajdu, přes to jsem se zeptala. bylo to u pultu se salámy. Prodavačka, téměř má zmámá se na mne chvíli dívala upřeně, přestala dokonce balit salámy a pak utrousila.."šma..co?" Ŕíkám, šmakoun. Rozhlédla se, zavolala kolegyni. Ta se na mne taky dívala, jako by si myslela, že chci něco "ošmakovat" a říkala, "ježííšku, co to je?" Ŕíkám, jak ironicky poznamenal Coolombo. "měla by to být čistá bílkovina, bez tuku a pod." Zavolali na pomoc další kolegyni. Za chvíli nás u salámů stál už pořádný hlouček i zákazníci. Nikdo nevěděl, co to je!!!! Pak přišla manažerka, jelikož viděla, že jsem v tom hloučku a už kvůli mne vlastně zařizovala špaldové a podobné mouky, bulgur a pod.., beztak si říkala a sakra!!! Co zas? No a ona tedy věděla, co to je šmakoun, jenže jak sama podotkla, je to něco, co lidé neznají a tudjíž se to nebude prodávat a asi je to i cenově ne příliž levné, takže je ochotna to objednat, ale neví, neví... Tak snad to nebudou objednávat kvůli mne, protože ještě nevím, jak to chutná, co to obnáší a podobně. Ještě zkusím tu Billu. Píšu to tady hlavně proto, aby mistr Coolombo se tak nedivil, že Remková z Vidlákova neví takovou samozřejmost, jako to, co je to šmakoun a mimochodem, neví to ani můj zeť kuchař a syn.
Předchozí 1 2