Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

POKORA K TRADICI

Jan Málek

3. 12. 2009 08:17

Bohužel, jak se vždy později ukáže,historici prezentují dějiny vždy podle vládoucí garnitury.
Viz příklady dnešního výkladu doby před r.89. Nic nebylo a všichni stáli ve frontách. V tom případě nikdo nechodil do práce ?

lusinda79...neda mi to, ale.....:-D:-D:-D:-D:yes:
asi pred dvoma rokmi som o tom citala velmi zaujimavy clanok a je pravda, ze som na to hladela ako puk a padla mi sanka, skutocne kuzlo propagandy je velmi silne.
vaclav prepac

Václave, se vší úctou k tradicím, které ctím, Jan Žižka z Trocnova byl jeden z největších barbarů v českých dějinách(a jako historik o tom něco málo vím).Komunisté(a Vávrovy filmy z 50tých let)jej značně idealizují..

Moc jsem uvažoval, zda mám narušit náladu v této rublice plnou vtipů, ale nakonec, protože budu něco psát do "Co dnes vařit" a rád bych něco vysvětlil, jsem se odhodlal. Dost jsme zvlčili (zvláště mladí) a včera mne nazdvihlo, že nikdo nemá zájem o "Žiškovo rodiště" v Trocnově. My taky už žijeme všelijak, ale nějak máme stále v sobě nějaké ty kořeny odkud pocházíme. Možná nás tam drží i některé recepty udržované generacemi, které nám trochu připomenout odkud jsme a co vlastně jsme. Já dnes téměř měšťák si vždy připomenu (ne mockrát za rok) Venco jsi kluk,kdy předkové byli vesničané a museli být skromní a skromně žít. A z toho ty recepty. Žádné kafe, ale melta a cikorka, čaj z křížal, šípků,lip.květu a pod. A další věci. Žádný tuňák, nebo jak se ty mořské potvory jmenujou, ale kapr, štika,atd. z našich řek a rybníků. Žádnej pštros, klokan atd. ale vepřové, skopové, konina , hovězí.Černej kuba, černá polívka atd. A BRAMBOROVÝ SALÁT , ÚPLNĚ TEN NEJOBIČEJNĚJŠÍ,jaký si dovedete představit.A právě o ten jde. Dnes ho budeme mít. Vždy jen 1x za rok o vánocích trochu z tradice, ale dnes na zlost těm co nechtějí Žišku. Ještě vše v pokecech. Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek