Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehká náplň do dortu

Saxana Brambora (neregistrovaný/á :-O:-O

...jé Akrim, to mám radost, že jsi ho vyzkoušela...v mojem okolí ho snad nikdo nevyzkoušel a já osobně si myslím, že je to jedna z nejúžasnějších věcí od Dr.Oetkra...neumím dělat s želatinou - nějak se mi nedaří - ale tento ztužovač mně nadchnul hned napoprvé...dík za zkušenost...:-K:-K:-K

Světlano, máš pravdu, ten želatinový ztužovač je skvělý.Udělala jsem to s tvarohem a kousky čokolády a byl z toho velmi dobrý dortík.Doporučuju, Nike vyzkoušej.

Nike1712 dám vám recept na krém, který snad ocení každý.2 pomazánková másla bez příchutě, 1 šlehačka ke šlehání, 1 jogurt aktivia bílá, 3 vanilkové cukry a 1-2 lžíce moučkového cukru.Vše vyšleháte do husta a plnit můžete tímto snad vše. Opravdu je to lehké a chutné.:-*

Nejlépe se mi osvědčila "klasická" dortová náplň, do které je možno vešlehat tvaroh a tím ji odlehčit.
Postup:
250 g másla, asi 200 g cukru (podle chuti) - šlehačem pořádně našlehat,
ze 1/4 litru mléka a 3 lžic hrubé mouky (nebo 1 pudink.prášku)uvařit hustou kaši (nechat ji vychladnout za častého míchání, aby se netvořil škraloup)a postupně ji vešlehat do máslové hmoty. Část si odebrat na zdobení a do zbytku vešlehat tvaroh - množství podle chuti.
Ochutit podle potřeby (kakao, mletá káva, mleté oříšky, nebo kousky ovoce apod.)
Dobrou chuť. :-Dhttp://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=729

Nike, mrkni na toto - http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... - dá se vmíchat vlastně do všeho - od jogurtu přes našlehanou nebo nešlehanou šlehačku, ovocné pyré, fakt do všeho a krásně "drží"...stojí za vyzkoušení...

Nike, zadej si do zdejšího vyhledávače ... jogurt.. a kategorii moučníky a vyjede ti několik receptů. Je to vždy krém na bázi želatiny a nehodí se ke zdobení. Tak nevím, jestli je to to, co hledáš. Já na nizoučký piškotový korpus dám asi 1 cm máslového krému (aby se nepromáčel), na to pokladu kompotované ovoce, zaleju jogurtovou směsí a nechám vychladit. Pak povrch znovu zdobím ovocem a opatrně zaleju želatinou.
Jogurtový krém: 1 sáček želatiny, 300 g jogurtu (nebo kysané smetany), 100 g moučkového cukru, 200 ml šlehačky. Želatinu připravíme dle návodu na sáčku, jogurt osladíme a vmícháme do něj dotuha vyšlehanou šlehačku a teplou želatinu (případně můžeme do toho i nastrouhat bílou čokoládu )

Já jsem v létě zkusmo kopila jogurtový a tvarohový dort bez pečení.Není to nejhorší a jako krém by se to dalo použít taky.

Připojuji se k dotazu Nike, i já sháním recept na nějaký lehký krém, nejraději jogurtový, ten mi chutná, ale nevím jak se dělá.:-?:-?Díky předem za rady a posílám pozdrav všem

Zdravím všechny zkušenější kuchařky. Nemám ráda všechny ty hutné máslové krémy, kterými se plní dorty. Tak vás prosím o radu, na nějakou dobrou, vyzkoušenou (tvarohovou, šlehačkovou, pudingovou) náplň, přivítám všechny nápady, rady a triky. Děkuji předem, hezké předvánoční dny...

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek