Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

MarcelaPa: jo, umřelo nám miminko u sousedu, malé, ale maminka musela na potrat, a do všeho nám ještě umřel ten náš pejsek velký dobrman, takže je toho dost, já se snažím jim každý den dát jídlo, aby byla doma pohoda, ale je smutno, pán je nejvíc smutný, byl to jeho mazel, ale i u nás spával a bydlel když jeli na dovolenou a tak brečíme i my doma ;-(, omlouvám se, ale musela jsem to napsat .

Hezky vecer, u nas budou testoviny s muslemi a zeleny salat.
Je zde 30 stupnu, docela teplo na testoviny, ale je to rychle:-D.
JaniPa to je vyborny vyber na obed, ne bud smutna:-K:-K:-K

Jana Pá: Jani, stalo se něco?

včera byl špenát, volí oko a brambor, dnes ryby na grilu a rajský salát, jo polévka houbová a nic
zítra nevím, vytáhla jsem uzené, tak asi zelí a knedlík a budu smutnit ;-(

Hezký den:-Kdnes polévka kmínová a uzená krkovička s bram.kaší a hlávkový salát;-)

Hezké odpoledne:-), dnes k obědu těstoviny se sušenými rajčaty.

Veronika.Hrozna: veď práve...ak neosmažíš, je to iba obyčajná cestovina, akoby si varila kolienka a pod. :-8

Hezkou uplakanou středu. :-) Dnes rychlovka, kuře na paprice s knedlíkem, který vyndám z mrazáku <3:-K.
Ale Ella bude spokojená :-D:-K<3

Hezky vecer,
u nas bude cockovy salat a k tomu vajicko. Je silene vlhko, , velice neprijemne. Zapnuli jsme letos poprve air condition, tak se doma ochlazuje.:-K:-K:-K:-K

magdalenka: Já ji ještě pěkně opeču, až do červena, pak má oříškovou příchuť a je moc dobrá.

tara23: pridávam fotku, pri týchto rec. som dala ako prílohu. Pre ilustráciu, ako to má vyzerať.
alebo

alebo

tara23: Vierka, ja varím tarhoňu tak, ako cestovinu. Teda varím v dostatočnom množstve vody ( ja pridávam kocku zeleninového vývaru pre zlepšenie chuti) a scedím, ako napr. špagety. Dá sa uvariť aj "al dente" , pridať trochu oleja a nechať ešte horúcu spariť pod pokrievkou. Práve to je pri jej varení dôležité, odhadnúť čas varenia, aby nebola tvrdá na hryz, ale nesmie byť ani mazľavá, prevarená ( ja jednoducho pred koncom varenia ochutnám a podľa chuti dovarím).

tara23: ahoj, tarhoňu osmažíš najprv na oleji (sádle) na miernej teplote do bleda, miešaš. Zaleješ vriacou vodou, osolíš, zamiešaš - vzkypí to, zmierniš plameň a pod pokličkou pomaly varíš. Vody tak na prst nad tarhoňu.Teraz nemiešaš, až keď sa vsiakne voda, vtedy premiešaš, ochutnáš, príp.doleješ horúcu vodu. V podstate varíš ako ryžu, na platni alebo rozptylovač plynu použiješ. Vodu vriacu dávaš. Ak budeš veľa miešať, bude lepkavá. Takáto tarhoňa je oveľa chutnejšia, ako keď ju iba uvaríš vo vode.
Nech sa ti darí.

Simona Skolakova: mám cukání jí dát do rýžovaru :-D. Děvčata ze Slovenska co jí vaří často se určitě ozvou:-D.
Chci jí uvařit, protože to bude pro všechny novinka:-Q, u nás jí nikdo nevaří:-K

tara23: četla jsem vody jako na rýží a pak nechat ještě dojít pod pokličkou.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek