Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tak u nás není nic slavnostního, dostala jsem kousek masa a nenarvala jsem ho do mrazáku, tak máme naše oblíbené http://www.toprecepty.cz/recept/2203-zapekane-spag.... A zítra bude určitě čočka :-)

Nám zbylo ještě uzené, teď jsem dala vařit ovárek, no a udělám pár chlebíčků a jednohubek, ale taky to nebudu přehánět;-)

No, to jsem si jen tak posteskla, zrovna chviličku předtím jsem vzpomínala, jak jsem měla rozlítané mládí, pořád někde mezi lidmi. Někdy mi to chybí:-*:-8:-8 Taky všem přeju veselého Silvestra, užijte si to:-p. Kdysi jsem i strojila víc pokrmů, sýrové rolády, pekla slané crackery,...pak jsme zjistili, že to nestíháme sníst, tak už tolik neblázním...mám průpravu na tu krizi, co nám ohlásili:-// Papa

Žížalko, bramboráčky - cokoli sem dej :-!:-p Jinak já budu večer doma sam, manžel "vyhrál"noční, takže přes den to budou žebírka,bůček, ty šproty, trochu aspiku a on si vezme něco o práce. Já se usadím k televizi taky s něčím no a uvidíme jestli fakt přijde ten Nový a lepší rok ;-):-D:-)):yes:

Žížalko, určitě oběd musíš stihnout vyblejsknout, my jsme zvědavé a recepty z brambor jsou vděčné. Jinak my jsme také doma, děti jsou malé, hlídání žádné a já jsem navíc také takový pecivál, ikdyž občas mi zoufale chybí nějaká "pařba". Na druhou stranu díky tomu, že ani nemám možnost vyrazit někam za zábavou, tak mi už pár let nechybí cigarety :-). Takže já také budu chystat jen krabí pomazánku a koupím nějaký výborný a po zbytek roku odpíraný sýr k vínku. Ještě jsem si dnes koupila časopis Apetit, kde jsem jen tak letmo zahlídla šátečky z listového těsta plněné cottagem a tuňákem, tak je asi vyzkouším a když to vyhrajou, tak je sem také vložím.

My jsme také doma, máme těch 7 dětí, teda pidilidiček a byly by z těch ran co tu vypalují vyplašený! Budeme tu mít přátele:-))- taky něco přinesou- překvápko a já dělám 2 druhy chlebíčků-humrové a jarní, pak máme domácí vyuzené klobásky, uzený bůček a ráno dělám sýrové tyčinky, které všichni milujeme. Děvčata, tak se na toho Silvouše pořádně vyspěte!!!:-*Pa,pa zítra.

a ja idem po dlhom case medzi ludi...manzel je obdoba toho zizalinho, 5 rokov sme boli doma, ale konecne uz priatelom odrastli deti do takej miery, ze mozu byt na silvestra same a tak rodicom poodpadavali gule z noh;-) mame hromadneho silvestra bude tam cca 25 ludi. o jedlo a pitie sa starame sami, takze kazdy prinesie nieco, ja som napieklahttp://toprecepty.cz/recept/2623-prdelky/
a zajtra upeciem http://toprecepty.cz/recept/2475-netradicna-pecena...
bude tam 20 kilo majonezoveho salatu, kapustnica, studeny bufet...no od hladu neumrieme..a od smadu si myslim, ze veru tiez nie;-)
no a zajtra na obed zvrtnem cierneho kubu

Ale k obědu bude jedna z mých specialit s bramboráčky, doufám, že to stihnu vyfotit a napsat recept;-)

No, my bohužel trávíme Silvouše doma, sami s holkama, zatím nemají únikové spády. Kde jsou ty doby, kdy jsem nebyla jedinej víkend doma...:-S Mám muže moc hodného, domácí typ, leč trochu pecivála:-O A konzervativního k tomu. Takže obligátní chlebíčky, 2 druhy jednohubek ( nivové a křenové), pět balíčků pražených mandlí. Víc chystat nebudu, nesnědli bychom to. Jen asi letos po dlouhé době Sýrový křemenáč, recept tu je, abych ho mohla vyfotit.:-D

jinak holky, co chystáte na Silvestra k večernímu pohoštění?

...tos mě fakt rozesmála :-D:-D:-D...

Smažené syrečky milujeme, ale dělám je pouze v létě v mé letní kuchyni venku a i to je dost síla, jednou přišli sousedi, jestli nám nehoří nějaká elektřina, že něco divně smrdí:-D:-D

Tak co se týče vaření tak jsem se nyní 2 dny ulejvala, včera jsme byli na návštěvě a dnes na menším výletě, tak jsme navštívili hospůdku v Třeboni a já si poprvě v životě pochutnala na smažených syrečkách (doma je připravovat nemůžu :-) )

Cathleen, prosím tebe, jak si doma ten kefír děláš? Už jsem o tom slyšela a přemýšlela a tak nějak nevím, jestli do toho jít. Jestli to budu umět, jestli s tím není moc práce a starostí a levněji to vyjde asi každopádně. V okolí žádnou dobrou mlékárnu nemáme a tak pořád nevím :-8

cathleen, niet nič lepšie ako kyslé mlieko, acidofilné, kefír. Skúšala som doma, aj jogurty, ale keďže my máme na východe výbornú, priam vynikajúcu mliekáreň v Sabinove ( značka SABI ), tak to už neskúšam, kúpim hotové, je to neskutočná chuť, jogurty žiadna želatína, ale poctivé živé baktérie...super kvalita za rozumnú cenu. Iné značky majú u nás slabší odbyt, v obchodoch Agro-Milk je vždy nával. Pozri http://www2.milkagro.sk/index.php?page=0

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek