Hraběnčiny řezy: Oblíbený český moučník z jablek se snadno dělá a chutná božsky. S vlašskými ořechy nebo rozinkami je ještě lepší
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 25 minutami
„Přání a gratulace“ Hella, před 15 hodinami
„SURIMI VÝROBKY - tyčinky i krevety“ Nadja, 10. 1. 2025 13:08
Poslední příspěvky
„Dobry den, tak sobota u nas skoncila jen s pizzou. …“ hazel, před 26 minutami
„tara23: 😁😁😁“ hazel, před 36 minutami
„Dobrý večer 😊, my jsme dnes jeli nakoupit do Globusu, tak…“ MarcelaPa, před 5 hodinami
10. 10. 2023 20:28
10. 10. 2023 19:54
Kaštanová nádivka do krůty (vánoční)
Na másle opečte dvě velké cibule nakrájené na jemná kolečka. Až je cibule dosklovata, přidejte plátky ze tří stroužků česneku a ještě minutku opékejte. Základ přelijte 250 ml drůbežího vývaru a deci Calvadosu (lze nahradit brandy…). Přikryté potom vařte deset minut, přidejte kostičky ze tří oloupaných jablek, lžíci tymiánu, lžíci šalvěje, lžičku rozmarýnu, hrubou sůl a pepř. Vařte dál, až jsou jablka měkká (10 minut). Hmotu nechte vychladnout a zatím smíchejte kostičky z půlky bílého chleba (veky), čtvrt kila oloupaných, opečených kaštanů posekaných najemno a čtvrt kila posekaných sušených švestek. Smíchejte s jablečnou směsí a dochuťte pepřem a solí. Můžete ještě zvlhčit vývarem. Nádivkou můžete vycpat drůbež (kuře, krůtu…) nebo se dá péct zvlášť ve vymaštěném pekáčku asi 40 minut.
Jednodušší nádivka
Čtvrt kila másla utřete se čtyřmi žloutky a jedním celým vejcem. Čtyři housky nakrájejte na kostičky a namočte do půl litru mléka. Osolte, ochuťte muškátovým květem a posekanými mandlemi. Celé to smíchejte se čtvrt kilem vařených, oloupaných kaštanů a opatrně vmíchejte sníh ze tří bílků. Můžete nadívat do drůbeže nebo péci sólo.
10. 10. 2023 19:15
10. 10. 2023 19:05
10. 10. 2023 18:09
U nas co jineho nez zbytek krocana, brambory a na pare udelane broccoli a zelene fazolky. Brusinky me jiz nezbyli.
Tara23 Verko ty zelene kulicky jsou spenato - syrove pusinky z prepalovaneho testa, nasich vnuku nejoblibenejsi. Ta nadivka z kastanu musela byt opravdu dobra.Nedovedu si tu chut vubec predstavit. Ja delam dost obycejnou, udelam z toho kulicky a ty pecu v troube
Nadja, opravdu to tak jeste je ,jak jsi to nasla na Webbu. V Americe je Dikuvzdani az v listopadu.
Nasi snahy rodice ,kdyz se Dikuvzdani vecere dela u nich, tak to presne je, ze otec kraji krocana na stole. Do trouby se klidne vejde 10kg. Zde ty trouby jsou velke. Zacina se peci pres noc. Ja jsem pekla nejvetsiho tak 7kg, a to kdyz vsechny nase deti jeste bydleli zde v Ottawe..
Ted je to cim dal tesi se sejit uplne vsichni. Jeste do ted se nam to vzdy povedlo na Vanoce, tak doufam ze to dopadne i letos
10. 10. 2023 17:31
10. 10. 2023 15:16
zoom.iprima.cz/historie/den-dikuvzdani-krocan
Veronika.Hrozna: podívej se třeba tady:
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/co-pripravit-z-jedlych-kastanu-zkuste-polevku-nadivku-ci-sladky-dezert.html
10. 10. 2023 14:53
10. 10. 2023 13:46
10. 10. 2023 13:42
10. 10. 2023 12:53
No právě, v těch Amerických filmech je to samý krocan a v Česku jsou jen krůty .
Nikdy jsem celou krůtu nepekla, nesnědli by jsme jí.
Na pečení mám nejraději křídla a pak spodní stehna. Právě aby nebyla suchá nakrájím na droboučko špek a nebo prorostlou anglickou. Jen osolím, nic jiného nedávám. Peču pomalu přikrytou a až na konec odklopím.
A konečně jsem přesvědčila sestru, že krůta není suchá.
Z prsou dělám řízky nebo roládu a z vykoštěných steheních guláš .
20231010_102815.jpg
10. 10. 2023 12:15
10. 10. 2023 12:05
20231010_125802.jpg
10. 10. 2023 11:29
U nás dnes pečená kuřecí stehna s rýží a okurkový salát.
10. 10. 2023 10:51
Předchozí 1 … 288 289 290 291 292 … 2522 Další